jes09 | Komentáře u knih | Databáze knih

jes09 jes09 komentáře u knih

Neděle odpoledne Neděle odpoledne Viktorie Hanišová

Knihy od paní Hanišové jsou za mě jedny z nejlepších. Samotný příběh je vždy utlačen psychickou stránkou hlavních hrdinů - Mnozí poté mohou hodnotit příběh jako "nezajímavý".
Je až neskutečné, jak paní Hanišová dokáže samotnou depresi, úzkost a celkové psychické rozpoložení vložit do řádků knih tak, že čtenář cítí sám neskutečnou tíhu bytí - za hlavního hrdinu.

19.01.2025 5 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Mé první shledání s tímto autorem a hned zprvu mě neskutečně nadchnul. Jediné písmenko nemělo hluchý charakter. A konec? Luxus, kdybych mohla, dám hvězd více.

17.08.2023 5 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Po přečtení předešlých knih kde byl vedený rozhovor s panem D.Heclem a V.Beneše jsem měla u této knihy pocit, že p.Mareš vede neústupný dialog (což pramení z jeho profese) než vedený rozhovor. Z této knihy jsem si odnesla mnohem méně než-li z knih předešlých.

28.04.2023 3 z 5

Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Ještě se mi nestalo, abych se u knihy zarazila nad svým pocitem u čtení. Nebyl to pocit znechucení, ale pocit neuvěření. Nic podobného jsem ještě nečetla.

12.11.2022 4 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Za mě skvělé završení série, dokonce mě to až překvapilo.

10.11.2022 5 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Stává se mi, že mě druhý díl baví méně než díl předešlý, ale i HG to neplatí! S nadšením jsem jej zhltla.

06.11.2022 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Mé prvotní setkání s J.N., bála jsem zklamání a to se dostavilo. V tomto příběhu by mi stačilo přečíst si druhou polovinu knihy, často jsem ztrácela pozornost na čtením..

21.10.2022 3 z 5

Pláž v noci Pláž v noci Elena Ferrante

Zajímavé.. čím víc se nad tím zamýšlím, tím více se mi kniha líbí. Pro dětičky pod -náct, bych určitě nedoporučila, ale v dnešním divnosvětě náctiletých tato útlá publikace jistě zaujme.

13.06.2022 4 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Za mě nadšení! Jestli se mi líbila Smrtka, tak Nimbus se mi líbil ještě víc! A co ten konec? Jsem ráda, že sérii čtu v době, kdy další díl je již na trhu! Za mě PECKA!

14.04.2022 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Přečetla jsem mnoho knih s touto tématikou, téma je těžké a samozřejmě nelze nikterak odlehčit, ale přesto se tato kniha četla sama, ale je to autorovou povahou - na všem zlém si najdu to dobré.
Nebála bych se tuto knihu dát mému náctiletému synovi k přečtení.
Hezký a dojemný příběh.

02.02.2022 5 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Jako young adult literatura skvělá!

24.01.2022 5 z 5

Totální rauš – Drogy ve třetí říši Totální rauš – Drogy ve třetí říši Norman Ohler

Velmi zajímavý pohled na drogovou účast ve válečné zóně.
Nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

30.12.2021 5 z 5

Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Opět mě kniha od autorky úplně dostala. Jsou to tak hluboké myšlenky! Tak silný příběh!

20.12.2021 5 z 5

Mlýn Mlýn Michal Vaněček

Nádherný příběh, který mě emočně ,,rozsekal".
Knihu řadím mezi své favority.

27.11.2021 5 z 5

Outsider Outsider Stephen King

Má první kniha od tohoto autora, čekala jsem wow efekt a přišel na konci pouhý otazník - to je opravdu konec?
Dech beroucí děj od začátku, poté následovalo v tomto pořadí: napětí, údiv, zamyšlení, čekání a otazník.
Na druhou stranu se mi líbila povaha postav.

24.09.2020 3 z 5

Na paměť mým smutným courám Na paměť mým smutným courám Gabriel García Márquez

Moje první zkušenost s tímto autorem. U této knihy jsem občas ztratila pozornost nad dějem (nezaujetí) ale přitom mi nepřišla špatná. Rozhodně zkusím jinou knihu od tohoto autora.

20.05.2020 3 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Za mě ano!

02.09.2018 4 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Tato série se opravdu povedla. Šesté dítě mě vyloženě dostalo.

23.12.2024 5 z 5

Žena průkopníka: Příběh lobotomie Žena průkopníka: Příběh lobotomie Samantha Greene Woodruff

Dle hodnocení zde jsem čekala od knihy asi moc, tudíž se dostavilo zklamání. Za mě je to naprosto přeslazený příběh dvou lidí, pro které je blaho druhých víc než vlastní život. Tomuto příběhu sekunduje lobotomie. Knihu bych zahrnuta do kategorie beletrie pro ženy, neumím si představit, že by toto četl muž.

25.05.2024 2 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Za mě opět perfektní vykreslení rodinných vztahů, myšlenek jednotlivých postav a odlišnost povah. Pro ty, kteří se chystají mít děti, tak nedoporučuji, protože přesně takové chvilky na ,,zabití" prožije opravdu každý :D :D :D Perfektní!

26.05.2023 5 z 5