ještěrka38 komentáře u knih
Na anděly věřím, věřím, že je někdo i vidí, ale tahle paní už mi přijde za hranicí zdravého rozumu. Nějak ji to vše nevěřím.
Opravdu čtivé, zajímavé, někdy až neuvěřitelné, ale stojí za přečtení.
Kniha velmi čtivá a námět z dějin Francouzů, kdy jsem byla překvapena, že jsem o této situaci, která se stala v roce 1942 nikdy neslyšela a to ani ve škole se o tomto nikdo nezmínil nikdy. Určitě stojí za přečtení, i když závěr slabší.
Těšila jsem se moc na tuto knihu, jelikož mi byla doporučena, ale byla jsem vlastně zklamaná. Jelikož už jsem četla tuto tématiku a vím, jaké zrůdnosti se děly v těchto rádoby klášterech, tak kniha byla jen slabý odvar. Četla se hezky, ale příběh byl hodně slabý.
Knihu jsem přečtla jen díky knižní výzvě. Verneovky mě nikdy nebraly. Ale protože jsem je dostala jako dítě, chtěla jsem zjistit, jestli mě neosloví alespoň teď. Upřímně...Vůbec. Dlouhé popisy, nezáživné...nedovedu si představit, že by tohle četlo devítileté dítě...Věřím, že si knihy najdou své čtenáře, ale pro mě to bylo spíš utrpení.
O tomto tématu jsem četla už v knížce Nikdy o tom nemluv. Je až neuvěřitelné, že toto dělo na půdě církve. Ale vlastně mě to ani moc neudivuje, protože pod svícnem je největší tma a věřím, že takových zvěrstev se dělo a děje po celém světě pořád dost. Zajímavý je i film Padlé ženy, koho tato tématika zajímá, určitě doporučuji.
Přečteno jedním dechem. Moc hezká kniha. V některých částech vehnala i slzy do očí.
Trošku sladké na můj v kus. V životě se toto stává asi málokdy. Ale jako odpočinková četba, proč ne.. :-).
Ach joo... čekala jsem opravdu příběh z Osvětimi a jsem zklamaná. Z celé knihy bych řekla, že je 200 stran o Osvětimi a zbytek nezáživná omáčka. Za mě velké zklamání!!!
Otřesné...jako četla už jsem hodně knih s touto tématikou, ale tahle mi přišla opravdu hrozná. Čte se moc dobře, ale když si představíte, že se toto dnes a denně děje..Hrůza!!!
Kniha úžasná. Chvilkami mi dobře nebylo, hrozná to doba, ale přečteno jedním dechem!
Ani tato kniha mě nezklamala a ten závěr.. Napínavé a rozuzlení úplně jiné než jsem čekala.
Kniha nebyla špatná, ale vadily mi některé věci. Jednak to, že klukovi mělo být 14, ale takto se nechovají kluci ve čtrnácti. Řekla bych , že věk byl tak na 17, jednak to s láskou jako takovou nemá nic moc společného a taky mi vadilo to tvrdé MATKA. V celé knize se snad neobjeví maminka. A nepřišlo mi to nějak šíleně hrozné, jak se tam popsal závěr s tím, co s koňmi dělali. Podle toho, co jsme tady četla, jsem myslela bůhví jak to je v knížce drasticky popsáno. Je to určitě nepříjemné, ale nic až tak dramatického.
Naprosto úžasné, děsně napínavé...Musím si přečíst všechny její knihy. :-)
Řekla bych, že s procesem toho tato kniha měla docela málo, ale byl pro příběh důležitý. Kniha se četla moc dobře, ale jak říkám název je zavádějící.