ještěrka38 ještěrka38 komentáře u knih

Vrána Vrána Leo Timmers

Moc hezká knížka pro nejmenší. Využiji při besedách. :-)

25.01.2021 5 z 5

Manžel do domu... hůl do ruky Manžel do domu... hůl do ruky Alena Jakoubková

Pohádka pro dospělé. Takové málo uvěřitelné, ale čtivé.

18.01.2021 3 z 5

Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Zvěrolékař léčí, zvířata uzdravují Alena Hrachovcová

Krásné a vtipné příběhy, poučné i zajímavé. Trošku smutný konec..

14.01.2021 5 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Úžasná kniha a nechápu, jak tohle mohl někdo přežít. Skalním se před každým takovým člověkem.

10.01.2021 5 z 5

Dobrá zpráva, špatná zpráva Dobrá zpráva, špatná zpráva Vladimír Renčín

Odpočinková mini četba ;-)

06.01.2021 3 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Asi dobré říct maturantům ať si přečtou knihu. Film je super, ale v knize je to trošku jinak.. U maturity by jim filmová podoba neprošla.. ;-)

05.01.2021 4 z 5

Muž, který si hrál s panenkami Muž, který si hrál s panenkami Magnus Jonsson

Začátek sliboval napínavý thriller, ale pak se víc jak půl knížky nic nedělo.. Konec byl opět napínavý.

05.01.2021 1 z 5

Vražedné dědictví Vražedné dědictví Břetislav Čenda

Špatně uvedený autor. Břetislav Čenda je překladatel. Autorem je Catherine Dashwood.

28.12.2020

Aristokratka u královského dvora Aristokratka u královského dvora Evžen Boček

Odpočinkové čtení, ale nejlepší je stejně ten první díl. Moc jsme se tedy nesmála.

28.12.2020 4 z 5

O myších a lidech O myších a lidech John Steinbeck

Pěkný příběh přátelství, ale s hodně drsným koncem..

27.12.2020 3 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Nečetlo se to zle, ale chvilkama jsem se ztrácela..

27.12.2020 3 z 5

Dívka v modrém plášti Dívka v modrém plášti Monica Hesse

Pěkný příběh se smutným koncem.

14.12.2020 4 z 5

Katka Katka Michael Třeštík

Kniha sama o sobě je vlastně přepis toho, co kdy Katka řekla.. Moc se mi to nelíbilo, pořád dokola to samé..

04.12.2020 3 z 5

Než jsme byly tvoje Než jsme byly tvoje Lisa Wingate

Kniha byla celkem čtivá, ale špatně jsem se orientovala ve jménech. Jinak mě vždy překvapí, co se v těch 50. letech v různých domovech pro děti a sirotčincích dělo za zvěrstva.

02.12.2020 4 z 5

Pod kudlu! Pod kudlu! Arnold Van de Laar

Kniha mě naprosto nadchla. Kniha mi byla doporučena a moc se mi nechtělo do ní. Ale musím říct, že bych ji doporučila všem studentům zdravotních škol nebo těm, co se všeobecně o lékařství, zejména chirurgii, zajímají. Za mně určitě 5 hvězdiček.

18.11.2020 5 z 5

Popletená kniha Popletená kniha Martin Gato (p)

Výborná na procvičení logiky, postřehu a rozvíjení fantazie.

10.11.2020

Holčička, kterou tam nechali Holčička, kterou tam nechali Roxanne Veletzos

Zajímavý příběh, hodně silný.. Zase jiný pohled na to, co se za války a po válce dělo v jiné zemi.. Tentokrát v Rumunsku.

07.11.2020 5 z 5

Ochutnávačka Ochutnávačka V. S. Alexander

Kniha super, ale ten závěr byl moc pohádkový a málo uvěřitelný. Nicméně doporučuji přečíst a přečíst si i poznámku autora, která je velmi zajímavá. :-)

26.10.2020 4 z 5

Oskar a růžová paní Oskar a růžová paní Éric-Emmanuel Schmitt

Jedním slovem krásné.. Smutné, ale krásné..

25.10.2020 5 z 5

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Jedna z nejsilnějších knih z tohoto období. Na konci jsem se i rozbrečela. nikdy nepochopím, jak je možné, že se něco takové dělo , že ne všichni nacisti byli potrestáni. Jak mohli na vše zapomenout, co dělali a žít si spokojený život jako někdo jiný.. Silný příběh a doporučuji přečíst.

16.10.2020 5 z 5