Jido komentáře u knih
Autor má spoustu zajímavých informací snad ke každému domu a místu v Českých Budějovicích, to je veliké plus. Bohužel u této knihy mínusy mírně převažují... Budu se opakovat, ale kniha trpí těmi samými nedostatky jako její dvě předchůdkyně. Informace v jednotlivých kapitolách nejsou chronologicky řazeny, ruší to pak při čtení, když autor skáče ve vyprávění ze století devatenáctého do století šestnáctého a zpět. Největší slabinou u knížky je opět odbytá nebo spíš vůbec žádná korektura, kniha je plná gramatických chyb, překlepů, ale i faktických chyb. Což je obrovská škoda u takového titulu, kde byly určitě ambice udělat pěkného historicko místopisného průvodce na pěkném papíře a spoustou fotografií. Toto všechno bohužel sráží v mých očích titul níže, než by si zasloužil..
Ne, tak tohle mě nebavilo. Ani bych to nenazývala historickým románem jako spíš pohádkou.
Zase skvělé čtení. Jen doufám, že se brzy dočkáme pokračování..
Skvělé jako předešlé knihy autora. Ale ten otevřený konec? Hned jdu na pokračování!
Tohle je kniha, která potěší každého fanouška seriálu i toho, kdo se zajímá o Skotsko jako takové. Pěkně popsaná historie, tradice a nejzajímavější místa.
Bohužel kniha trpí tím, čím trpí spousta knih v poslední době, a to odbytou korekturou. Spousta chyb v gramatice pak zbytečně kazí celkový dojem z knihy.
Smekám klobouk před Dianou Gabaldon, její série je stále čtivá i po tolika stránkách, pořád mám ten pocit, jako bych tam byla se všemi postavami, stejně jako na začátku. Jen škoda, že čekání na další díl bude hoooodně dlouhé. Bude se mi stýskat...
Kniha povídek, která doplňuje hlavní dějovou linku Cizinky. Nejvíc mě asi zaujaly povídky Meziprostor, Mor nemrtvých a Prchavá zeleň, ty se četly skoro samy:-)
Tentokrát nejde o román, ale sbírku tří povídek, které pěkně doplňují sérii. První povídka je nejslabší, ale celkově knihu hodnotím pozitivně. Číst o Johnu Greyovi mě prostě baví.
Je to taková Bible pro fanoušky seriálu. Spousta zajímavých informací z natáčení, komentáře herců a tvůrců seriálu a hlavně krásné fotky.
Z prvního dílu jsem byla zklamaná, tenhle byl lepší. Mohla jsem si opět užít Dianin styl psaní, který byl velmi podobný Cizince.
Tahle knížka bohužel má jednu zásadní chybu, a tou je nekvalitní a kostrbatý překlad. Některé pasáže jsem musela číst víckrát, abych pochopila. Pokud někdo čeká, že děj bude plynout podobně jako v Cizince, musí být zákonitě zklamaný. Přesto se mi detektivka líbila.
Kniha, která potěší každého budějovického patriota. Zajímavým způsobem přibližuje historii hospůdek, kaváren a hotelů, jejichž slávu odvál čas. Kniha obsahuje množství dobových a zároveň současných srovnávacích fotografií.
Stejně jako u prvního dílu musím hodnotit špatnou práci korektora. Znovu se najdou hrubky a překlepy, i když je jich už méně. Pořád zůstává zachován styl psaní, kdy k jednomu místu jsou přidány informace, které bych uvítala více chronologicky seřazené.
Jinak ale chválím za spoustu fotografií, kdy některé jsou opravdu neznámé, a k nim zajímavé vyprávění.
Vcelku dobře napsaná kniha. Tajemno, romantika, historie. Spíše ale čtení pro náctileté.
Bavilo mě to o něco víc než Hračkář, ale stejně jako v předchozích knížkách je pořád moc vědeckých informací, které mi zkrátka kazí čtenářský zážitek..
Jak už název napovídá, kniha přináší zajímavosti o mém milovaném městě - některé známější, některé pro mne zcela nové.