jindrusa komentáře u knih
Nemám slov, jdu sáhnout po třetí knize, tahle druhá mně strhla možná ještě víc než první díl.
Napínavý příběh, který donutí k zamyšlení. Falešné léky pro mne osobně bohužel nejsou novinkou, ale i tak mně děsí představa korupce a chamtivosti na nejvyšších místech a ještě hůř chamtivost lékařů, jako těch kteří složili přísahu, že budou životy zachraňovat. ..(což jako člověk z oboru nepochopím, nevím, co by mně k něčemu takovému dokázalo přinutit.)
a nejzranitelnější jsou bohužel rozvojové země, kde nefunguje skoro nic (korupce, bída, vážné choroby, nevzdělanost,...) Pro výrobce padělků ideální příležitost ...Tenhle boj bude bohužel ještě hodně na dlouho.
Myslím, že se autorka zhostila tématu se ctí a jsem ráda, že ho otevřela, protože o spousta lidí i v odborném světe, o něm nemá ani potuchy. Za mně tedy právem plných 5*
B. Woodová opět nezklamala, příběh zase z jiné části světa, přesto krásný a poutavý jako její ostatní knihy!!!
Napsáno čtivě, nicméně nechápu hlavní "hrdinku". Je to pořád dokola, Evropanka se zamiluje slepě do Araba, nejdřív pohádka, pak horor, a buď musí skoro zabít jí nebo děti, aby to řešila....
Stejný brak jako ty předchozí, erotický romány mi nevadí, ale tohle je fakt blábol o ničem.
Ano, není to Larsson, ale rozhodně se nemá autor za co stydět!!! Sakra dobrý!!! A jelikož mně docela mrzelo, že jsem trilogii dočetla a přitom vybízela k pokračování, tak jsem ráda, že si někdo na pokračování troufl a opět přivedl zpět mé oblíbené postavy. Doufám, že bude i další pokračování!
Po letech jsem se ráda ke knize vrátila, nevím, zda je to tím, že jsem sama lékař, ale přijde mi zkrátka dokonalá!! Určitě se k ní ráda někdy zas vrátím.
Zas ten konec.....evidentně příprava na další díl. ..
Jo Nesbo je prostě geniální. 2x jsem myslela, že jsem odhalila vraha a 2x mně vyvedl z omylu. Už se těším na další díl s H.Holem.
Moc pěkně a poutavě napsané, určitě si přečtu i další díly.
Asi jsem od knihy očekávala víc, než mi dokázala nabídnout. Ovlivněna všemi komentáři jsem čekala příběh, který mně strhne. Bohužel se tak nestalo. Samotný příběh Sofie je silný, ale vyprávění Stinga mi přišlo chvílemi dost nudné..Četla jsem podstatně lepší knihy. Hodnotím 3 z 5.
Super rozjezd, ke konci možná až moc zdlouhavé, konec předvídatelný. Zatím nejlepší ze série pro mně zůstává Inferno.