Jiparis Jiparis komentáře u knih

Přízrak Přízrak Jo Nesbø

Statečný Harry, nekonformní, s pevnýmí zásadami se mi moc líbí, jen někdy mám pocit, že je až nesmrtelný. Přesto vše, čte se jedním dechem a fandím mu.

10.11.2019 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Vztahy a spory jaké jsou snad v každé rodině. Moc pěkně a věrohodně zachyceno.

04.03.2019 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Napínavé, další dobrá autorka, kterou stojí za to sledovat.

07.01.2019 5 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Něco tak pěkného jsem už dlouho nečetla.Krásný jazyk, zajímavé příběhy.

16.11.2018 5 z 5

Ursulina Ursulina Brian Freeman

Naprosto dokonalý příběh. Až do konce nevíte, kdo se za zločiny skrývá a proč. I takhle může vypadat pomsta, kterou ani nejde odsoudit.

02.11.2024 5 z 5

Vražedný rej Vražedný rej Andreas Gruber

Skvěle napsané, měla jsem až depresivní pocit z toho, čeho mohou dosáhnout policisté, kteří přejdou na stranu zločinu.

18.12.2023 5 z 5

Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Příjemná detektivka, kde neteče krev proudem a vše se točí kolem miniaturní misky. Nechybí napětí, zvraty a vztahy.

11.10.2023 5 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Linda Castillo

Dala bych i 6: Linda umí vytvořit napínavý, silný příběh, okořeněný znalostí nezvyklého prostředí amišů. Tvrdohlavá vyšetřovatelka Kate má smysl pro spravedlnost , jde za svým a mnohokrát tvrdě narazí. Nedovedu si představit jak vypadalo její tělo po všech těch karambolech.

08.10.2023 5 z 5

Pád do tmy Pád do tmy Wendy Dranfield

Pro mě další nová autorka, která umí poutavě psát napínavé příběhy. Nezvyklá dvojice pátrajících a spletitý, nepředvídatelný děj.

29.09.2023 5 z 5

Vražedné pohádky Vražedné pohádky Andreas Gruber

Napínavé, ale příliš kruté na to, aby vyšinutý jedinec upoutal pozornost cílové osoby.

23.07.2023 4 z 5

Nalezení Nalezení Jiří Březina

Objevila jsem pro sebe dalšího skvělého, českého autora detektivek. Zajímavé propojení osoby svědka a policisty se mi moc líbilo.

02.07.2023 5 z 5

Hloubka nenávisti Hloubka nenávisti Sharon J. Bolton

Chceme, aby svět byl opět tvrdý patriarchát? Kam patří ženy podle mužů? Trochu sci-fi, dovedu si ale představit, že mnohým mužům by to mohlo vyhovovat.

04.04.2023 5 z 5

Hrobník Hrobník Oliver Pötzsch

Umírání a smrt se z naší společnosti ztrácejí a jsou vytlačovány kamsi na okraj pozornosti. Nezapadají do optimistického a dokonalého životního stylu. Příběh plný mrtvol, pověr a šílenství. Ale i hrobník může být citlivý a vzdělaný. Kolorit staré Vídně vše dokresluje.

10.03.2023 5 z 5

Slušní lidé Slušní lidé J. P. Delaney (p)

Naprosto skvělé a přesvědčivě napsané. Místy mi bylo až fyzicky špatně, když jsem se vžila do pocitů rodičů. Manipulace, lži , dokonce trestné činy, kterých se jedna z postav dopouští , děsivé.

24.01.2023 5 z 5

Poslední hřebík Poslední hřebík Stefan Ahnhem

Tak to byla jízda. Tolik zla v osobě, která má navíc nesmírnou moc a známosti na nejvyšších místech. Na opačné straně ti, kteří se snaží zločiny odhalit. Naprosto nevyrovnaný boj, plný zvratů a ztrát.

16.01.2023 5 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Skvělá detektivka se vším, co k ní patří. Záhadná úmrtí, zločiny ve vyšších kruzích, psychopat bez svědomí a nakonec i neopětovaná láska, která má nedozírné důsledky. Už se těším na další!

02.01.2023 5 z 5

Mrtvá zóna Mrtvá zóna M. W. Craven

Napínavé, ale pro mě dost nesrozumitelné praktiky tajných služeb a armády. Napsáno velmi sofistikovaně, s mnoha zvraty, do poslední stránky nic není jisté a definitivní.

14.12.2022 4 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Co vše udělá matka pro své děti, i když na počátku bylo znásilnění? A je vždy dobré pátrat po svých kořenech? Spousta otázek k zamyšlení a napínavý děj je mix , který nutí, co nejdříve příběh dočíst.

11.11.2022 5 z 5

Černý korál Černý korál Andrew Mayne

To, co mě nejvíc uchvátilo, bylo prostředí. S vyšetřovatelkou, která miluje potápění a to jí pomůže vyšetřit zločin, jsem se ještě nesetkala .Originální!

04.11.2022 4 z 5

Ženská na odstřel Ženská na odstřel Martin Goffa

Zajímavý pohled na práci policie u nás. Velmi aktuální. Zmiňován je i dědek na hradě a trestně stíhaný premiér. Bohužel smutná realita.

05.09.2022 5 z 5