Jiparis komentáře u knih
Statečný Harry, nekonformní, s pevnýmí zásadami se mi moc líbí, jen někdy mám pocit, že je až nesmrtelný. Přesto vše, čte se jedním dechem a fandím mu.
Vztahy a spory jaké jsou snad v každé rodině. Moc pěkně a věrohodně zachyceno.
Napínavé, další dobrá autorka, kterou stojí za to sledovat.
Něco tak pěkného jsem už dlouho nečetla.Krásný jazyk, zajímavé příběhy.
Naprosto dokonalý příběh. Až do konce nevíte, kdo se za zločiny skrývá a proč. I takhle může vypadat pomsta, kterou ani nejde odsoudit.
Skvěle napsané, měla jsem až depresivní pocit z toho, čeho mohou dosáhnout policisté, kteří přejdou na stranu zločinu.
Příjemná detektivka, kde neteče krev proudem a vše se točí kolem miniaturní misky. Nechybí napětí, zvraty a vztahy.
Dala bych i 6: Linda umí vytvořit napínavý, silný příběh, okořeněný znalostí nezvyklého prostředí amišů. Tvrdohlavá vyšetřovatelka Kate má smysl pro spravedlnost , jde za svým a mnohokrát tvrdě narazí. Nedovedu si představit jak vypadalo její tělo po všech těch karambolech.
Pro mě další nová autorka, která umí poutavě psát napínavé příběhy. Nezvyklá dvojice pátrajících a spletitý, nepředvídatelný děj.
Napínavé, ale příliš kruté na to, aby vyšinutý jedinec upoutal pozornost cílové osoby.
Objevila jsem pro sebe dalšího skvělého, českého autora detektivek. Zajímavé propojení osoby svědka a policisty se mi moc líbilo.
Chceme, aby svět byl opět tvrdý patriarchát? Kam patří ženy podle mužů? Trochu sci-fi, dovedu si ale představit, že mnohým mužům by to mohlo vyhovovat.
Umírání a smrt se z naší společnosti ztrácejí a jsou vytlačovány kamsi na okraj pozornosti. Nezapadají do optimistického a dokonalého životního stylu. Příběh plný mrtvol, pověr a šílenství. Ale i hrobník může být citlivý a vzdělaný. Kolorit staré Vídně vše dokresluje.
Naprosto skvělé a přesvědčivě napsané. Místy mi bylo až fyzicky špatně, když jsem se vžila do pocitů rodičů. Manipulace, lži , dokonce trestné činy, kterých se jedna z postav dopouští , děsivé.
Tak to byla jízda. Tolik zla v osobě, která má navíc nesmírnou moc a známosti na nejvyšších místech. Na opačné straně ti, kteří se snaží zločiny odhalit. Naprosto nevyrovnaný boj, plný zvratů a ztrát.
Skvělá detektivka se vším, co k ní patří. Záhadná úmrtí, zločiny ve vyšších kruzích, psychopat bez svědomí a nakonec i neopětovaná láska, která má nedozírné důsledky. Už se těším na další!
Napínavé, ale pro mě dost nesrozumitelné praktiky tajných služeb a armády. Napsáno velmi sofistikovaně, s mnoha zvraty, do poslední stránky nic není jisté a definitivní.
Co vše udělá matka pro své děti, i když na počátku bylo znásilnění? A je vždy dobré pátrat po svých kořenech? Spousta otázek k zamyšlení a napínavý děj je mix , který nutí, co nejdříve příběh dočíst.
To, co mě nejvíc uchvátilo, bylo prostředí. S vyšetřovatelkou, která miluje potápění a to jí pomůže vyšetřit zločin, jsem se ještě nesetkala .Originální!
Zajímavý pohled na práci policie u nás. Velmi aktuální. Zmiňován je i dědek na hradě a trestně stíhaný premiér. Bohužel smutná realita.