jiri77 jiri77 komentáře u knih

Nebeské pastviny Nebeské pastviny John Steinbeck

Skvělá kniha ,nádherné povídky ve kterých jsem spatřil náznaky budoucích Steinbeckových knih. Kdo má rád Steibecka určitě by si měl tuhle knihu přečíst.

07.02.2015 5 z 5

Pod kůží Pod kůží Michel Faber

Skvělá kniha ,napínavé čtení ,tak trochu od všeho - horor ,sci-fi ,triller ,chvílemi jsem se i zasmál. Čtení které mě chytlo ,že jsem musel pořád číst ,dokud jsem nebyl na konci knihy.

19.01.2015 5 z 5

Lunapark Lunapark Stephen King

Krásně vyprávěný příběh, trochu jiný King ale přesto tato kniha u mě boduje na 100 %.

02.08.2014 5 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Hororová klasika která snad nikdy neomrzí, skvělá kniha.

29.07.2014 5 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Další skvělá Keplerovka. Kniha mě velmi bavila a už se těším na další pokračování.

18.02.2014 5 z 5

Pokání Pokání Ian McEwan

Je pravda že začtení do téhle knihy trvá trochu déle ale pak se příběh postupně rozjede že se nedá od něj odtrhnout. Je to silný příběh plný emocí. Rozhodně doporučuji.

13.01.2014 4 z 5

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Další skvělý severský detektivní-thriller,kniha se mi moc líbila.Už se těším na další případy detektiva Joona Linna.

01.10.2013 5 z 5

Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Kniha je vlastně cestopis spojený s osobní výpovědí autorky. Kniha se mi četla dobře,akorát mě mrzelo ,že se v knize málo popisuje okolní příroda a převažuje více emoční stránka. Jinak spokojenost a před autorkou smekám co dokázala.

22.11.2020 4 z 5

Obrázky z československých dějin Obrázky z československých dějin Jiří Černý

Dějiny Československa (1918-1945) v komiksu ,který doplňuje text napsaný pod obrázky. Jednoduše sepsané dějiny ,které by měl znát snad každý. Co se mi na knize moc nelíbilo ,byly ilustrace, které mi pokazili celkový dojem z knihy.

28.10.2020 3 z 5

Freud Freud Richard Appignanesi

Velmi zdařilá kniha ,která čtenáři formou komiksu ,velmi dobře přiblíží Freuda a to jak jeho život, tak jeho teorie. Doporučuji.

18.10.2020 5 z 5

Pihy na vašem nosánku Pihy na vašem nosánku Jiří Glet

Příjemná a milá básnická sbírka ,která se čte lehce a hlavně to nezabere hodně času.

11.08.2020 4 z 5

Srdce v písku Srdce v písku Klára Janečková

Nenáročné a oddechové čtení ,které určitě zaujme vice v první půlce knihy ,kde je větší napětí ,díky řádění hurikánu. Kniha se čte dobře ,ale celkově mě to připadlo až moc komerční a chvílemi i naivní.
Přesto mě kniha bavila a nakonec jsem byl i spokojen.

05.08.2020 3 z 5

Co svět světem stojí Co svět světem stojí Colum McCann

Společenský román, který čtenáře přivede do New Yorku a nabídne mu příběhy,které se nakonec propojí.
Děj začíná výstupem provazochodce ,který je zachycen v každém příběhu.
Skvělá kniha ,kde je naprosto věrohodně popsané prostředí a hlavně psychologie postav.

25.05.2020 5 z 5

Andělé všehomíra Andělé všehomíra Einar Már Gudmundsson

Velmi zajímavě podaný příběh v ich formě ,člověka trpícího schyzofrenií.
Ta část odehrávající se na Útesu mi přišla hodně zajímavá a dobře se k němu hodí i citát z knihy, str. 123
,,To že jsme přátelé,dokazuje nejlíp,že žádné přátelé nemáme.''

02.05.2020 4 z 5

Nejjednodušší plán 29 dní Nejjednodušší plán 29 dní Tomáš Kosačík

Plán je celkem vymyšlený dobře, akorát pro některé zaměstnání není reálný, nevím jestli by někomu chutnala na svačinu studená polévka a ještě měl vykonávat fyzickou práci. Jinak se zdravou výživou nemám problém a jídla mi i chutnala.

21.03.2020 3 z 5

Vlámské tajemství Vlámské tajemství Federico Andahazi

Naprosto propracovaná zápletka se stupňujícím napětím a s překvapivým rozuzlením. Moderní a zároveň historický román, s prolínáním faktů a fikce. Moc se mi líbilo téma malířství a umění. Kniha se mi četla velmi dobře ,a byl jsem naprosto spokojen. Hodně kvalitní literatura. Od autora si určitě ještě něco přečtu.

29.02.2020 5 z 5

Vánoce - historie, zvyky, tradice Vánoce - historie, zvyky, tradice Zdenka Krejčová

Kniha ve které se stručně a jednoduše dozvíte vše podstatné o Vánocích. Dozvíte se něco o původu Vánoc a adventu ,historii svátků ,tradic ,pranostik ,vánočních zvyků ,koled ,hudbě a jak se svátky slaví ve světě.

24.12.2019 4 z 5

Vřelé díky, Jeevesi Vřelé díky, Jeevesi Pelham Grenville Wodehouse

Nemohu si pomoci ale tohle mě vůbec nebavilo. Dočetl jsem to s velkým úsilím a pořád jsem hledal nějaký humor ale pořád nic. Pro mě je lepší Saturnin, u kterého jsem se alespoň pobavil.

12.11.2019 1 z 5

Stručný příběh umění Stručný příběh umění Susie Hodge

Jednoduše a srozumitelně napsaná kniha o umění,která je rozdělena do čtyř oddílu -směry-díla-témata-techniky.

31.08.2019 5 z 5

Mých 25 let v Provenci Mých 25 let v Provenci Peter Mayle

Milá literární pohlednice z jihofrancouzské Provence. Krásné odpočinkové čtení.

02.08.2019 4 z 5