jiri77 jiri77 komentáře u knih

Duben v Paříži Duben v Paříži Michael Wallner

Romantika v době,kdy k lásce nebyl zrovna vhodný okamžik a přesto se dva našli.Němec a Francouzka a aby to nebylo málo ,tak voják wehrmachtu a odbojářka.Kniha mě vtáhla do děje a bavila mě. Jen co bych vytkl je spousta nepřeložených vět ve francouzštině,ne každý vládne tímto jazykem.

15.01.2019 4 z 5

Freudova sestra Freudova sestra Goce Smilevski

Zajímavé a lehké nahlédnutí na Freudovou rodinu a jeho práci (psychoanalytika) pomocí očima jeho sestry Adolfíny. Příběh není žádné veselé čtení,kniha je plná bolesti lidské duše,nenaplněné touhy a hledání lásky a místa v životě. Poslední část knihy mě dostala.Druhá kniha od autora a naprostá spokojenost.

05.12.2018 5 z 5

Blázinec Blázinec Régis Jauffret

Název naprosto ke knize sedí. Nečetlo se to špatně ale byl to blázinec.Chvílemi až úsměvné jednání a myšlení postav.

29.11.2018 3 z 5

Byli jsme si blízcí Byli jsme si blízcí Hanif Kureishi

Nahlédnutí do mysli muže, který miluje své dvě děti a přesto se chystá opustit svou partnerku a hledá sám v sobě ospravedlnění svého rozhodnutí. Skvěle popsané myšlenkové pochody a pocity hlavní postavy knihy.

28.11.2018 4 z 5

Manekýn Manekýn Joanna Scott

Krásně napsaná kniha, kde se psychologický příběh o mezilidských vztazích prolíná s přírodními tématy. Kniha mě velmi bavila a divím se ,že je tak málo čtená. O její kvalitě už napovídá to ,že byla jedna z finalistů Pulitzerovy ceny za rok 1997.

07.11.2018 5 z 5

Divné počasí Divné počasí Joe Hill (p)

Po přečtení této povídkové knihy ,jsem byl celkem zklamán. Bavila mě celkem první povídka Momentka a druhá půle povídky Nabyto,u povídky Déšt' jsem ocenil dobrou postapokalyptickou atmosféru,jinak povídka V nebi u mě absolutně propadla. Celkově průměrná kniha s nějakými světlejšími momenty a dál u mě zůstává nejlepší kniha od Hilla ,,Černá krabice''.

26.09.2018 2 z 5

Tajný deník Tajný deník Sebastian Barry

Krásná ukázka jak se dá dívat na historii a nebo ji měnit ,nebo prostě ji známe jen z jednoho zdroje a nemůžeme si na ní udělat jiný pohled. Autor nám jasně ukazuje ,jak je historie Irska bolavá věc pro místní obyvatele ,a předkládá nám to pomocí příběhu Roseanne a doktora Greena.

22.09.2018 4 z 5

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy Lesní lišky a další znepokojivé příběhy * antologie

Krásné a zajímavé nahlédnutí na finské podivno. Nejvíce se mi líbily Transit a Temná zhouba, uzda smrti. Celkově povedená oddechová knížka,plná atmosféry severu a její přírody.

16.08.2018 4 z 5

Tekutý písek Tekutý písek Malin Persson Giolito

Kniha která mohla bíti klidně povídkou a nic by se nestalo. Jednoduchá zápletka,zbytečně roztahaná do třistašedesáti stran.Musí říci ,že tak zbytečně roztahanou knihu jsem dlouho nečetl.Přišlo mi to celé takové nezáživné a některé kroky postav mi přišli vůbec divné ,co je vedlo k činům co se v knize odehráli. Nezáživné ,bez děje a napětí.

19.06.2018 1 z 5

Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

Knihy od Mitchella mám rád ale tahle kniha mě vůbec nebavila a zklamala mě na plné čáře. První polovina knihy ještě celkem čtivá ale zbytek naprosto nezáživný a někdy nesrozumitelný.

07.06.2018 1 z 5

Boxer, brouk Boxer, brouk Ned Beauman

Dějová linie byla opravdu hodně zamotaná a chaotická ,sám sebe jsem se ptal,kam příběh vůbec povede ale konec mě velmi překvapil a celkově zvýšil pohled na celou knihu. Nakonec milé překvapení.

01.06.2018 4 z 5

Čtyři po půlnoci II - Policajt z knihovny / Sluneční pes Čtyři po půlnoci II - Policajt z knihovny / Sluneční pes Stephen King

Po přečtení této knihy se mi potvrdilo,že mám radši od Kinga rozsáhlejší knihy. Novely mě nějak moc nezaujali. Kdybych se mě rozhodnout ,která se mi líbila více ,tak bych hlasoval pro Policajta z knihovny,který měl dobrou atmosféru.Jinak musí s lítostí říci, že je to slabší průměr.

21.05.2018 2 z 5

Malé ženy (převyprávění) Malé ženy (převyprávění) Jindřiška Smetanová

Kniha mě teda moc nebavila,nakonec jsem ji dočetl ale něco tak přeslazeného a naivního jsem opravdu nečetl a to mi literatura pro ženy nevadí a rád se po ní poohlédnu. Kniha je asi spíše určená pro náctileté dívky.

06.05.2018 1 z 5

Sanctus Sanctus Simon Toyne

Čtivé díky krátkým kapitolám ale to je asi tak vše. Začátek knihy vypadal slibně a kniha mě i bavila a už jsem se pomalu začínal těšit na další díl ,ale ten konec to totálně zabil.
To bylo i na mě už trochu přitažené za vlasy a to jsem zvyklý na ledacos. Celkově mě kniha zklamala a další díly určitě číst nebudu.

19.04.2018 1 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

Tak ,tohle mi vůbec nesedlo. Knihu jsem četl pomalu a soustředěně a stejně mi unikal smysl příběhu. Četl jsem i složitější literaturu a pochopil jsem o čem to bylo ale tento příběh jde mimo mě. Ke knize se asi už nevrátím.

13.01.2018 2 z 5

Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Parádní čtení,které mě ponořilo do světa fantazie. Nádherná oddechová knížka. Moc se mi líbili i ilustrace na začátku každé povídky. Když chce člověk na chvíli vypnout ,tak tahle kniha je to pravé ,na klid a pohodu.

14.09.2017 5 z 5

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

Tak po Iluzi je to pro mě ,zatím jedna z nejslabších knih téhle série. Kniha má zbytečně hodně stran .Ne ,že by mi tlusté knihy vadili,právě naopak ,ale v tomhle rozkvetlém příběhu,mi připadlo ,že to mohl autor trochu ,,ořezat''. Vedlejší dějové linky mě spíše nudili a snižovali atraktivitu příběhu.Určitě je kniha dobře čtivá, jako všechny v téhle sérii ale něco mi tu chybělo. Už se těším na další případ Lincolna Rhyma a snad bude už o něco lepší.

28.08.2017 3 z 5

Zloději času Zloději času Vítězslav Jareš

Pěkná povídková knížka ,ve které se potká čtenář s nějakým tím tajemnem,humorem, hospůdkou u Habásků,a hlavně všudypřítomným pánem Vonkem. Pohodové a příjemné čtení.

22.05.2017 4 z 5

Ty Ty Caroline Kepnes

Celkem čtivá kniha s velmi dobrým koncem .Těch posledních 100 stran byla jízda ,která u mě zvýšila celkové hodnocení. Přesto že má kniha přes 400 stran čte se velmi svižně . Zajímavý pohled na stalking a na chorobnou závislost na jedné osobě.

20.11.2016 4 z 5

Akvarely Akvarely Adolf Hitler

Kniha která je spíše obrázkovou publikací obsahující část Hitlerových akvarelů. Na obrazech jde vidět ,že měl asi opravdu více talent na architekturu ,ale jsou tam i díla, které se mi líbily i po umělecké stránce z mého pohledu amatéra na výtvarné umění. Asi nejvíce se mi líbilo -Jezero s vesnicí 1908.

31.10.2016 5 z 5