jirijanovotny jirijanovotny komentáře u knih

Velká Jízda/Na cestu Velká Jízda/Na cestu Terry Pratchett

Vždy, když si myslíte, že znáte svět, tak se objeví něco, co vás vyvede z omylu.

Klasická Pratchettovina, ve které si autor podává lidskou nevšímavost, hloupost a náboženství.

07.06.2022 5 z 5

Strečink na anatomických základech Strečink na anatomických základech Arnold G. Nelson

Jde o docela základní protahovací cviky, které zná každý, kdo chodil do tělocviku na základce. Přínosné je však vysvětlení, proč ten či onen cvik dělat, a co má za přínos pro konkrétní svaly.

23.05.2022 4 z 5

Vločka v plamenech Vločka v plamenech Jan Č. Galeta

Milá jednohubka. Navnadilo mě to na nějaké pokračování.

20.04.2022 3 z 5

Základy marketingu Základy marketingu Miroslav Karlíček

Stále aktuální kniha o marketingu, která je vhodná jako úvod do marketingu.
Sáhnout po ní mohou i ostřílení markeťáci, vždy je totiž něco, co se hodí zopakovat.

06.03.2022 5 z 5

Pohádky starověké Pohádky starověké František Ruth

Není to nic pro nepolíbené řeckou tragédií, ale i tak je to příjemné počtení na dlouhé zimní večery. Nebo spíše na krátké zimní večery, má to necelých 150 stran.

06.03.2022 4 z 5

Obsahový marketing Obsahový marketing Josef Řezníček

Sice je to kniha staršího data vydání, spousta věcí se však příliš nezměnila a základy jsou stále stejné.

Nechci říkat, že je to povinná literatura pro každého markeťáka, to rozhodně ne. Je to kniha pro ty, kteří si chtějí zopakovat základy, zjistit na co zapomínají a případně i objevit něco nového.

06.02.2022 4 z 5

Google Analytics Google Analytics Jan Brunec

Svého času skvělá kniha, která čtenáře zasvětí do problematiky webové analytiky s pomocí nástroje Google Analytics.
Bohužel knihy na téma Facebook, Instagram či Google stárnou rychle, protože fungování těchto systémů se mění zhruba rychlostí, s jakou se mění covid opatření.
Doufám, že pan Brunec sepíše nové vydání knihy, které by podobně dobře popsalo fungování nových Analytics.

09.05.2021 4 z 5

Jak získat hodinu denně - garantováno Jak získat hodinu denně - garantováno Michael Heppell

Jedním ze způsobů, jak získat hodinu denně je: Nečíst tuto knihu hodinu denně!
Dobře, dělám si srandu. Přínos tato kniha nepochybně má, jen jsem z ní nedostal tolik, kolik bych si představoval. Některé rady jsem už používal a jiné byly zase minutové záležitosti týdně. Takže v mém podání by to bylo „jak získat 3 minuty a 21 vteřin denně“.

24.01.2021

Čaj: Průvodce pro znalce Čaj: Průvodce pro znalce Jane Pettigrew

Výborná kniha pro vstup do světa a kultury čaje.
Dozvíte se o jeho původu, rozšiřování po světě, kde a jak se pije a na co se zaměřit při výběru čaje vhodného právě pro vás. Kniha také poslouží jako o pomocník při výběru čajového nádobí a příslušenství. Ve stručnosti jsou zde ukázány čajové nádoby, spařovače, sítka, misky, dózy na čaj, nebo Gaiwan.
Nenechejte se však zmást názvem "Průvodce pro znalce". Pokud jste znalec čaje, pak tato kniha nejspíše nebude pro vás. Název by měl spíše být průvodce pro začátečníky. Jedná se o úvod do světa čaje od historie, přes pěstování, sklizeň, zpracování, až po koupi, přípravu a pití. Takové "Letem čajovým světem".

24.01.2021 4 z 5

Čaj Čaj Viola von Wachendorf

Kniha pojednává nejen o čaji, ale také o dalších bylinách, či nečajových směsích, například o zázvoru, kopřivě, či ibišku. Kniha si nehraje na nějakou kdoví jak odbornou knihu pro čajové experty. Je tím, čím je… populárně naučnou publikací pro širokou veřejnost. Jejím cílem je provést základní seznámení čtenáře s čajem a uvést jej do čajového světa.

24.01.2021 4 z 5

Kreativní copywriting Kreativní copywriting Anna Sálová

Někdo si dal tu práci a sepsal užitečné postupy a nápady, díky čemuž já strávím méně času hledáním a zkoumáním.
Například myšlenkové mapy... jak jsem bez toho mohl existovat. Pro zájemce doporučím jednoduchý a přehledný program Xmind.
Děkuji za tipy, dost mi pomohly v práci.

21.01.2021 5 z 5

Temné metro #3 Temné metro #3 Tokyo Callen

Po přečtení trilogie jsem lehce přehodnotil svůj názor japonské komiksové knihy. Tyto "bum" "prásk" "vžžžž" "břink" srandy mě nikdy moc nelákaly a raději jsem se koukl na seriálovou verzi...
Po metru jsem sáhl spíše omylem - ze zvědavosti, zda tam není podobnost s Metro 2033. Asi zkusím podobný omyl znovu, snad to dopadne skvěle jako s Temným metrem :)

Temné metro #2 Temné metro #2 Tokyo Callen

Nadšený z prvního dílu jsem okamžitě sáhl po druhém. A opět jsem byl uspokojen temnou atmosférou, kterou je možno z této knihy přímo hltat.

Temné metro #1 Temné metro #1 Tokyo Callen

Mám raději tyto "bum" "prásk" "břink" "beng" věci jako seriály, než jako knihy. Připadám si u toho jako dítě s rychlými šípy, nebo soplák s výtiskem Spidermana.
Tady jsem ale musel udělat výjimku, protože v seriálové podobě to není (jednou doufám bude). Musím však říct, že jsem rozhodně nelitoval.
Temné metro dostálo svému názvu a je opravdu temné!

03.01.2021 5 z 5

Fialová kráva: Marketing konečně jinak Fialová kráva: Marketing konečně jinak Seth Godin

Je to jedna z knih, která je vhodná pro úvod do marketingu. Nečekejte však nějaké zázračné novinky. Autor zmiňuje i "žhavé novinky" z roku 1998 (značku telefonů, která už dnes neexistuje). Nehledě na novinky, nebo nenovinky se základní principy nemění a kniha tak bude ještě dlouho aktuální.

02.01.2021 5 z 5

Palné zbraně Palné zbraně Vladimír Dolínek

Knihu jsem četl v rámci přípravy na zbrojní průkaz. Vždy je fajn vědět o něco více.
Tato kniha mi především pomohla pochopit, proč se některé části zbraní jmenují tak, jak se jmenují.
Doporučil bych jako dodatečnou literaturu všem, kteří se připravují na zbrojní průkaz. To co berete do rukou na střelnici je výsledek staletí zdokonalování a lidské píle.

18.11.2020 5 z 5

Život je příliš krátký na to, aby... Život je příliš krátký na to, aby... Alain Samson

…někdo četl tuto knihu!

Dělám si legraci, tak hrozné to není. Je to jedna z těch motivačních / seberozvoj / pozitivní myšlení / seberealizace knih kterých jsou plné obchody a které omílají dokola to stejné.

Tato kniha má ale jednu nezpochybnitelnou výhodu: je krátká. Jestli je to tím, že je autorka z kanady nevím. Ale je to příjemná změna oproti těm USA knihám, které 10x zopakují něco naprosto zřejmého a pro jistotu to doplní pěti příklady.

Díky tomu knize odpadlo 200 stran balastu a za to si zaslouží plusové hvězdy a zlatého bludišťáka k tomu.

Život je příliš krátký na to, aby člověk četl dlouhé motivační knihy.

17.12.2024 5 z 5

Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska Manga Jókai: Děsivé pověsti z Japonska Sean Michael Wilson

Věřte nevěřte – Japonská edice.
Grafické zpracování je opravdu pěkné, ale strašidelnost? Kdepak. Tu tam nehledejte.

30.11.2024 3.5 z 5

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 10 Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 10 Fuse

Yes! Změna směru. Jsme opět zhruba tam, kam jsem myslel že to povede od prvního dílu. Sliz jako dobrodruh.
Tak uvidíme, jak dlouho to vydrží.

29.11.2024 5 z 5

Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 9 Jak jsem se reinkarnoval coby sliz 9 Fuse

Opět jedeme ve stylu: spolupráce se všemi, otevřené hranice, volný obchod, společný výzkum atd. Na fantasy, kde čekáme hlavně mlácení se, hromady mrtvol a všichni jsme nepřátelé je to trochu jiné. Ale čtenáři se už po předchozích 8 dílech nediví, protože přesně toto čekají.
Je to vlastně celkem milé a řekl bych odpočinkové. Pokud budu chtít přesný opak, tak sáhnu Berserku.

29.11.2024 4 z 5