JiříM komentáře u knih
Dobře zpracovaná knížka. Četla se mi lépe než knížka o Daně Medřické kterou jsem četl předtím.
Jako pdcast fajn. Jako knížka zdlouhavé a nezáživné. A v mém výtisku je celkem dost překlepů.
Moje první kniha tohoto autora. Celou dobu jsem přemýšlel do jaké míry a zda musel autor vybírat politická témata tak, aby mohl v knize napsat že to ví jen Bůh a Svatý Václav. Během čtení mi několikrát přišel na mysl seriál Pitaval... Určitě ještě zkusím další knihu. Tak ze zvědavosti.
Knížka je svým obsahem jiná a přece tak podobná těm ostatním a to životu Haliny. Jen mě zaráží, ale to je asi určitá autorská licence, že nepoužívá ve vyprávění pravá jména své rodiny. Ale jinak samozřejmě je knížka velmi čtivá a obdivuji Halinu jak dokázala v celkem malém formátu popsat svůj život s jejím milovaným Daníkem.
Téma a usazení příběhu do místa a času je zajímavě vybráno. Jen mám pocit, že dneska po dočtení knížky neusnu tím světlem, co vychází z těch duhových stránek několika posledních kapitol. Ale nakonec za sebe můžu říct, že příběh a osudy hlavních hrdinů mě velice zaujaly.
Edit: film si dejte až po knížce. Knížka se mi zdá lepší.
Nevím, jak moc se dá knížka použít jako bedekr, ale rozhodně mi postačila jako zábava na dva dny v lázních. Některé povídky jsou opravdu povedené, některé už méně, ale za přečtení knížka stojí.
Text knížky je poučný a místy i zábavný. Děkuji Ježíškovi, že mi knihu donesl a ač jsem nevěděl co od ní čekat, tak velmi mile překvapila a upoutala pozornost.
Moje první Halina a celkem jsem se bavil ač mě teda místy štvala všudypřítomná linka narážek na váhu a postavu. Ale určitě zkusím i knihu další.
Začínám být alergický na podobné věty na konci kapitol jako třeba "...no to si děláš.. "
Více či méně zajímavé detektivní povídky. Takové oddychové čtení.
Půjčené knize na zuby nehleď, říká se. Dostala se ke mně aniž bych se o ni prosil, přečetl a tak tedy zhodnotím. Jistý duch homosexuality a zvrácenosti do jisté míry prostupuje celým dějem. Nemůžu říci, že by mě děj nějak vysloveně bavil, ale byl jsem zvědav, jak to celé dopadne. Ano, bylo ti zvláštní, ale na 5* u mě ne.
Hezky, logicky a promyšleně sepsaný děj.
Nijak zvlášť mě to nenadchlo. Kapitoly jsou rychlé a svižné, ukončeno k dalšímu možnému dílu knihy.
Nedokážu si představit, že by se dnes, s dnešní politikou a dnešním národem dělo něco podobného. V několika málo uplynulých letech jsme se mohli přesvědčit, jak dezinformace rozdělují společnost a čím větší blbost, tím větší ohlasy. Jen mě mrzí, že se dnes už nedělá taková politika, za kterou se nemusí národ stydět.
Celkem se to dalo číst. Místa tam jsou zajímavá i méně zajímavá. Jen doufám, že v příštím vydání zmizí ta nepřesnost ze strany 107.