JPBelmondo komentáře u knih
Nejvíce se mi od tohoto autora líbila právě tato - a dále pak - Akce soudný den; Pokud přijde zítřek. Ale i tak jsou všechny jeho knížky velmi čtivé, plné dramatických událostí, překvapivých zvratů a rychlých dějů.
I přestože je knížka, oproti jiným dílům tohoto autora, humoristická, nic to neubírá na její kvalitě. Skvělé a zábavné čtení.
Velmi citový a silný příběh, k tomu nádherné úvahy, které nutí člověka k zamyšlení se nejen nad historií lidstva...
Jako obvykle mě tento spisovatel nezklamal. Výborný kriminální příběh skvěle vykreslený na pozadí konce 2. světové války, strhující atmosféra Prahy té doby. Neuvěřitelně mistrné čtení.
Příběh pacienta a jeho psychicky narušeného lékaře; příběh, ze kterého na vás dýchne ponurost, deprese, temnota, a přesto se knížka čte velmi dobře a napětím se vyrovná současným detektivkám, a to i přes to, že se příběh odehrává v polovině 19. století.
Ať už jde o skutečnost nebo fikci, je to kniha velmi zajímavá. A i když je hodně nabitá duchovnem, zaujme určitě i každého ateistu. Nic nevnucuje, jenom prostě a jednoduše vede čtenáře a něco v něm zanechá. Zcela jistě stojí za přečtení.
Kniha je napsána bez obalu, bez servítek, tak, jak to bylo u P. Landovského zvykem. Přesto to byl člověk nesmírně inteligentní a vzdělaný, k tomu přímý a rovný chlap. Takových už v dnešní době najdete pomálu. Zkrátka "správnej chlap". Vřele doporučuji k přečtení.
Milovaná knížka ze studentských let, ke které nelze nepřilnout, stejně jako k ostatním od tohoto autora. Je to láska na celý život.
Doktor Ravic byl pro mě velmi charismatickou a silnou osobností. Dokonce na mě zapůsobil tak, že jsem kvůli této knížce tak toužila ochutnat calvados. Tenkrát jsem ho dokonce i sehnala (v prodejně ESO), a i když mi nechutnal, na knížku se zapomenout nedá, stejně jako na všechny ostatní od tohoto autora.
Téma zmizelé a věčně hledané Alexandrijské knihovny je poutavé. Hlavní hrdinka pátrá na vlastní pěst, děj je napínavý a plný záhad. Navíc je tu i spoustu zajímavostí z historie, nejen kolem Alexandra Velikého. Velmi dobrodružné čtení. Jen se mi moc nelíbil konec (já nemám ráda elektronickou podobu knih, i když je to pro spoustu lidí normální).
Dobrodružné, akční čtení, mayské tradice, obětní rituály (trochu drsnější). Vcelku čtivá kniha.
Téma velmi zajímavé a i mně blízké. Líčení Bílých Karpat, život v něm, moudrost hlavních hrdinek, i archivní záznamy, to se mi líbilo. Ale celkově kniha působí tak nějak neuceleně, autorčin styl mě nebavil. Nelíbilo se mi ani, jak si autorka příběh dokreslila, no a ten závěr, Dora s nálepkou lesby, no pardon...
Řeklo by se, že je to docela obyčejná kniha se všedním námětem, což tedy je, ale přesto se strašně hezky čte.
Velmi napínavé čtení, které s přibývajícími léty nabírá na stále větší aktuálnosti. Téma "lékařská věda versus etika" vyvolává stále spoustu otázek.
Krásný příběh s hutným dějem, který nabízí téměř vše, co lze od života v průběhu let očekávat. Nesmírně poutavé čtení.
Zajímavý námět s cestováním v mysli, protknutý tajemstvím. Když se do toho začtete na hodně dlouho dobu, snadno se vám může stát, že budete hůře rozeznávat realitu od fantazie resp. skutečnost vám splyne s myšlenkou. Velmi zvláštní počteníčko.
Zprvu jsem si říkala, jestli se mi vůbec může líbit kniha o mravencích, ale je to nadmíru poutavé a zajímavé čtení, založené na vědeckých poznatcích. K tomu dvě dějové linie, což nutí čtenáře srovnávat a přemýšlet. Když se nad tím člověk zamyslí, jsme oproti jejich absolutní dokonalosti s prominutím obyčejní "břídilové". Prostě fascinující kniha, která jednoznačně stojí za přečtení.
Přestože je kniha velmi obsáhlá (má téměř 800 stran), nic bych z ní neubrala. Je to nesmírně působivé čtení s propracovaným dějem. Osudy hrdinů se krásně vyvíjejí , kniha je nadmíru čtivá.
Knihu jsem četla kdysi dávno, kdy mi připadala mezi vším ostatním jako absolutní smršť. Navíc byla tehdy téměř nesehnatelná. Dnes už je takových knih spoustu, ale i tak dávám hvězdičky.