JPBelmondo JPBelmondo komentáře u knih

Profesionální žena Profesionální žena Vladimír Páral

Kdysi v rámci povinné četby k maturitě jsem musela sáhnout po nějakém Páralovi. Začalo to Mnohozvířetem, které se mi zalíbilo natolik, že jsem shltala vše, co napsal. Tehdy mi jeho knížky připadaly oproti jiné povinné četbě jako "závan čerstvého vzduchu", extra třída. Nejvíce mě ohromila právě Profesionální žena a Pokušení A-ZZ.

Případ doktora Karpety Případ doktora Karpety Jaroslav Boček

Tato knížka kdysi odstartovala můj zájem o tohoto autora. Tak, jak je u něj zvykem, mají jeho příběhy nádech sci-fi a tajemna, protkaného českou historií. Knížka mě naprosto uchvátila, čas od času se k ní po létech vracím. Naplňuje mě vždy takovým zvláštním pocitem, jakoby nesmírným klidem a moudrostí zároveň. Nedokážu si to vysvětlit, ale je to nesmírně poutavé a nádherné čtení. Vřele doporučuji, řadím ji mezi pár nejlepších knih.

10.04.2017 5 z 5

Polka pro astrální ženu Polka pro astrální ženu Jaroslav Boček

Byť je to knížka malá a útlá, obsahuje skvělý vypravěčský sci-fi příběh, konkrétně setkání s UFO u nás v Čechách, prostřednictvím krásné mimozemšťanky. Velmi poutavé čtení .

Má rodina a jiná zemětřesení Má rodina a jiná zemětřesení Ivan Kraus

Od autora jsem přečetla téměř všechny knížky a všechny se mi líbily. Humor, nadsázka i ironie, skvělé vyprávění, u kterého se musíte místy smát, když si to tak všechno představujete. Ač občas absurdní a bláznivé příhody, přesto báječně stmelená rodinka. Pamatuji si, že z povídek, které se týkaly manželství, jsem se nejvíce smála u povídky Klíče, potom u rozdělení oblečení (sváteční, do lesa, na úklid atd.) a pak u té, kde se autor s úžasem dozvěděl od manželky, že nemá ramena. Prostě nadmíru vtipné a zábavné.

KalendaMeron KalendaMeron Ivan Mládek

Knížku jsem si přečetla ze zvědavosti, protože mě zajímalo, jak bude napsána. Ne, že bych na něm a jeho pořadech zrovna "ujížděla", ale z dětství má člověk zafixované jeho různé už zlidovělé scénky. No, ale tohle tedy předčilo všechna moje očekávávání! Musím říct, že si nepamatuji knihu, u které bych brečela smíchem a musela ji odložit proto, že nevidím přes slzy smíchu na písmenka. Takový námět snad nemůže napadnout ani nikoho jiného, ale to tedy stojí za to! Sranda od začátku do konce. Vřele doporučuji :-)

10.04.2017 5 z 5

Povídky z jiné dimenze Povídky z jiné dimenze Petr Matějček

Velmi vydařené a dobře zpracované povídky, až mi bylo líto, že je už konec. Čte se to samo.

10.04.2017 4 z 5

2012: Tajemství křišťálové lebky 2012: Tajemství křišťálové lebky Ceri Louise Thomas

Kniha mě naprosto uchvátila a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Docela mi z toho, co bylo možné z lebky "vytáhnout", běhal mráz po zádech. Když nad tím tak člověk zamýšlí, všechno složité je vlastně ve své podstatě naprosto jednoduché. A to je to geniální. Mně se kniha líbila moc.

10.04.2017 4 z 5

Poslední tajemství Leonarda da Vinciho Poslední tajemství Leonarda da Vinciho Ángel Gutiérrez

Skvělý příběh nejen pro milovníky historie, ale i pro ty, které zajímá věčné tajemství kolem Da Vinciho i Turínského plátna. A co s tím mají společného templáři? Výborně napsáno, výtečné čtení,

Zemřít pro jediného boha Zemřít pro jediného boha Jan Bauer

Zde je krásně zpracován příběh Ludmily, Spytihněva, Vratislava, Drahomíry i Václava. V boji o moc i trůn, se Ludmila nezastavila před ničím ani před otravou nepohodlných lidí, které jí stály v cestě o trůn. Pokud je toto nějak skutečně historicky podloženo, nechápu jak mohla být církví prohlášena za svatou? Že by církvi nevadilo porušení pátého přikázání? Že by to hříšník smazal či se vykoupil z toho hříchu tím, že postaví kláštery či kostely a žije v Bohu? Opravdu by stačilo tak málo? Ve škole se děti učí, že dobrá byla Ludmila, protože ji Drahomíra chtěla připravit o moc. Kde je tedy skutečná pravda? Zřejmě si církev vybírá jen to, co se jí hodí...

Záhada kamene mudrců Záhada kamene mudrců Jan Bauer

Knížka se mi líbila natolik, že jsem s chutí přečetla i obě pokračováni (Ve stinu pětilisté růže; Poslední slovo má ďábel) a zároveň ve mně autor probudil větší zájem o historii.
Knihy píše tak, že to zkrátka člověka baví číst.

Půlnoc Půlnoc Dean Koontz

Tuto knihu jsem četla jako druhou v pořadí od tohoto autora a strhlo mě to natolik, že jsem si kromě sci-fi rázem zamilovala i tento druh hororů, které normálně nemusím. Musela jsem od něj přečíst všechno, co se dalo. Jeho knihy jsou plné napětí, hrůzy, rychlých dějů, člověk se nedokáže od knihy vůbec odtrhnout. Mně se včetně této líbily nejvíc ještě - Místo zla, Chladný plamen, Záblesk, Přežít, Přízraky.

Obětní beránek Obětní beránek Daphne du Maurier

Dvojníci či záměna postav, už to samo o sobě je dobré téma na zajímavý příběh. K tomu výborné psychologické vykreslení postav šlechtického rodu na venkovském sídle, kde má samozřejmě hlavní slovo "stará mamá". Pravidla, přetvářka, sny a touhy jednotlivých členů rodiny. Velmi pěkně propracováno, kvalitní a působivé čtení.

Zlo přichází třikrát Zlo přichází třikrát Svatopluk Doseděl

Přestože mám raději romány než povídky, tyto byly pro mě příjemným překvapením. Velmi pěkné čtení.

Bestseller Bestseller Svatopluk Doseděl

Moc pěkný sci-fi thriller, velmi dobře se čte.

09.04.2017 3 z 5

Neznámá pravidla Neznámá pravidla David Morrell

Počítačová hra nebo skutečnost? Myslím, že i těm, kdo počítačové hry nehrají a nezajímají se o ně (jako já), tak i těm se bude kniha líbit. Bravurně napsáno, rychlý spád děje, velmi čtivé a napínavé.

Pyramida Pyramida Tom Martin

Dobrodružné čtení o tom, jak a proč vlastně pyramidy vznikly a k čemu doopravdy sloužily.
Zajímavý námět, mě se to líbilo.

Anděl temnoty Anděl temnoty Tilly Bagshawe

Výborná detektivka se vším, co k tomu patří, výborný příběh. Čtivé a napínavé.

Případ jantarové komnaty Případ jantarové komnaty Ludvík Souček

Moc pěkné sci-fi, i když v případě geniálního L. Součka je čtenář tak vtažen do děje a zahlcen tolika informacemi, že ani nechce věřit, že se jedná o sci-fi. Co také čekat od tak nesmírně inteligentního a nadmíru všestranného spisovatele, jakým byl. Zajímal se takřka o všechny vědní obory a o všem dokázal psát tak, že i pro laika, je to fascinující, zajímavé a poučné čtení - ať je to Tušení stínů, Tušení souvislostí či Otazníky nad hroby.

09.04.2017 5 z 5

Profesionálové Profesionálové Owen Laukkanen

Pěkná a zajímavá detektivka, výborně se čte.

Plamen z Faru Plamen z Faru Michael Peinkofer

Napínavé, dobrodružné a velmi příjemné čtení.