Juici komentáře u knih
.. Umožnilo mi to zbavit se veškerého strachu: a to byl klíč k záchraně mého života ..
Jak tu již bylo zmíněno, přišlo mi, že se kniha od určité části stále opakovala. Za strasti, které si autorka musela prožít a za nový pohled na smrt dávám 2*. Bohužel jsem čekala více..
.. Amen ..
Díky Čtyřem dohodám jsem mnohé pochopila. Není určena každému, podle mého názoru k přečtení musí dojít každý sám s otevřeným a připraveným srdcem. I já jsem měla možnost a jsem za to vděčná.
.. Cesta míru plyne jako řeka, a protože řeka se ničemu nebrání, zvítězí hned na počátku. Umění míru je nezdolné, jelikož nikdo proti nikomu nebojuje, bojuje pouze sám se sebou. Přemoz sám sebe, a přemůžeš svět ..
Zanechala ve mě určitý zážitek. Při zavření knihy jsem měla pocit, že potřebuji ještě víc. Je to zvláštní, takové jiné.
Antistresové omalovánky pro -dospělé-
Stejný účinek budou mít i omalovánky za 15 korun s krtečkem. Ale! Je super, že někdo vymyslel tento styl, jak to mezi nás -dospělé- dostat, aby jsme si uvědomili, že i dospělí jsou děti a musejí jimi být. Pokud to tak není, ztrácíme potom onu kreativitu a sílu dělat přesně to, co nás nesmírně baví. Ať už to může být právě ono vybarvování.
Tvoje vina, Mercedes Ron
Táhlé pokračování série Viníci. 75% nuda a vážně jsem se přemáhala ke čtení. Posledních 25% mě bavilo a mělo to energii. Více se těším na filmové zpracování.
.. "Přesně tak, bejby. Nás příběh totiž právě pořádně začíná. " ..
Třetí díl je zklamáním. Kam zmizela chemie, kterou spisovatelka uměla mezi hlavními postavami v předchozích dílech tak skvěle vykreslit? Tolik jsem se těšila na Creeda, který mě nakonec nepřesvědčil. A Lenny? Ta mi je bohužel nesympatická od prvního dílu a nezměnilo se nic ani po přečtení této knihy.
Parta z Fletcheru začíná pomalinku ubírat tempo. Uvidíme jestli nastaví v pokračování laťku výš.
(SPOILER) .. Nový život. Nová láska. Nová Sára. ..
No, co k tomu napsat. Dostala jsem opět to, co kniha slibuje. Každopádně to sexování na veřejnosti mě nebavilo. A jako u předchozí knihy se opakuje závěrečný, rychlý a zbytečný konflikt mezi hlavními hrdiny.
Druhý díl je slabší a třetí už asi vyhledávat nebudu.
(SPOILER) .. Anebo v intervalu tak krátkém jako je sedm minut ..
Tímto dílem mám za sebou celou sérii Selekce i s knihou Šťastně až navěky. Koruna je ze všech jednoznačně nejslabší. Romantika nula. Zábava nula. Akce nula. Sympatie k hlavní hrdince nulové. Škoda. Nejvíc mě mrzí, že potenciál romantiky s Erikem tam byl obrovský. Bohužel absolutně nerozvinutý a láska vznikla vlastně z ničeho.
Když nebudu řešit děj, kniha se čte dobře. Obálka jako u celé série je prostě poklad a opravdu dělá ozdobu v každé knihovně. Loučím se tedy se Selekcí s pocitem, že i já jsem prošla životem Ameriky, Maxona a jejich dcery.
.. Každou hodinu, minutu, vteřinu ..
Musím uznat, že ačkoli mě děj série moc neuchvátil, i třetí díl byl velmi čtivý a každá stránka utíkala pod rukama. Každopádně jsem moc ráda, že každá z postav měla svůj zasloužený konec. Závěr série byl dostačující.
.. A na jejím konci budu mít na prstu prstýnek ..
Pokračování série Selekce není o nic lepší než předchozí díly. Zdlouhavé nezábavné části, kdy neustále posloucháme od hlavní hrdinky prvních dílů, jak je její dcera úžasná. I přesto, že je celou knihu opravdu arogantní a nepříjemná. Selekce jako taková je hodně okrajově popsaná. Nemá hloubku ani slávu. Dialogy jsou podle mě mdlé a nezáživné.
Vzhledem k tomu, že nechci sérii nechat nedočtenou, pustím se i do posledních dílů, ale těším se až to budu mít za sebou.
.. Není to konec příběhu, ale teprve začátek - ale jen pokud Aspyn řekne ano..
Tohle se teda nepovedlo. Nemám chuť dát ani jednu hvězdu. Příběh nezajímavý, postavy nudné a vůbec žádný náboj ani emoce.
... Konec 2017 ...
Konečně diář s kterým jsem vydržela celý rok! Prostě mi sednul, jak p*del na hrnec :-)
.. Umění je v tom, proměňovat pocity ve skutek ..
Příjemná kniha, ve které jsem se nemálo krát našla. Odnesla jsem si z ní přesně to, co jsem potřebovala, pro svůj duševní stav. Kniha je čtivá a nápomocná. Doporučuji všem co se chtějí vymotat z úzkostí nebo depresí, každý si v knize totiž najde přesně to co potřebuje.
Moc pěkně napsaná, příjemná a chutná kuchařka proložená krásnými texty :-)
(SPOILER) .. A zabít ..
Proboha, po dlouhé době jsem seděla a ani nedýchala při čtení knihy! Zvláštně v části, kdy ji zachránil voják. Bože to bylo tak hrůzné, napínavé a odporné! Doslova jsem otáčela stránky rychlostí blesku. Každopádně ten konec, ten stál za to. Až tak, že mu ubírám hvězdičku. Úplně mě zastavil v rozpumpovaném tepu. Ach jo...
Jen chci ještě dodat, že místo přirovnávání k S. Kingovi, jsem pohledala skutečný příběh vraha (Pilčík) a je to velmi smutný pravdivý příběh. To byla asi moje poslední kniha inspirována skutečným příběhem.
.. Děkuji všem, kterým jsem v životě mohl pomoci, protože to mne vždy činilo šťastným ..
Coca znám mnoho let, z Kissu. Vezl mě na autobus, provedl skvělého Bonzáka na mého dědu, zahrál mnoho skvělých akcí a v rádiu to byly prostě ty nejlepší časy (jak v knize píše). Díky knize, jsem pochopila co se tenkrát stalo, možná i proč. Rozhodně jsi neměl lehký život, ale budeš mě muset omluvit, když řeknu, že mě kniha spíš připadá, jako já jsem TOP a všichni mi ubližovali. I když píšeš, jak moc jsi ublížil tam a tam, ale energie té knihy je úplně někde jinde. Škoda...
(Nedočtené)
Kniha překrásně zpracována, ale je to čistý souhrn všech mouder nejznámějších duchovních lidí. To je i důvodem, proč jsem knihu nedočetla.
(Nedočtené)
Jako přehled možná ano. Jinak myslím, že by postačily již vydané knihy o reflexi.