Ka.Kubi

Krásný příběh o dívce,která přežívá v přírodě opuštěná vlastní rodinou. Navzdory všemu se dokáže o sebe postarat a i přes předsudky ostatních si jde vlastní cestou. Hlavní zápletku ještě tvoří vražda a soudní proces a upřímně do poslední chvíle jsem opravdu nevěděla !!

Začátek knihy velice napínavý a přemýšlíte,kdo je skutečně pachatel a kniha vás vtáhne. Po pár kapitolách ovšem hlavní hrdinka svým chováním a vystupováním začíná být až naivní a hloupá. Objasnění vraha a závěr zklamání...

Hlavní postavy této knihy prchají z Řecka před válkou a ocitnou se v Československu. Z dětí, které neumí slovo česky se postupně stávají dospělí a snaží se žít svůj život jak nejlépe podle svého úsudku umí a tím jak čtěte o jejich životě doufáte,že přeci jen to moře uvidí... Nádherně propracovaná kniha.

Moje první knížka od této autorky a musím říct,že tahle kniha mě naprosto dostala! Děj je rozdělen na dvě časové linky. První se odehrává za druhé světové války a to byl neuvěřitelně silný příběh a dlouho jsem takhle nebrečela... Druhá je v současnosti a to místy bylo až moc sladké,ale nevadilo. Za přečtení určitě stojí i Epilog s odkazy na skutečnosti,které v knize jsou ! Doporučuji!

Super oddechová detektivka :) snad se mi v dalším díle podaří uhodnout vraha !

Příběh tří generací žen,které prožívají svůj život a chtějí se z něj vymanit. Ovšem realita života je drží na místě v drsném prostředí bez lásky a pochopení což se pak na následujících generacích také odráží. Až poslední se svému osudu vzepře. Moc krásná kniha !

Velice poutavá kniha o ženě,která navzdory všemu bojuje s osudem a životem a nezvdává se... Krásná kniha.

Moc krásný příběh o dvou ženách, které spojí přátelství a zakázka svatebních šatů pro královnu.

Velké překvapení! Na tuto autorku jsem narazila náhodou a o to větší překvapení mě čekalo v knize. Od začátku prolínající se linky hlavních postav,které se střetnou tam,kde to všechno začalo u jezera. Skvělý historické dílo od kterého jsem se nemohla odtrhnout :)

Čajovna mě zatím ze všech knížek od této autorky zaujala asi nejvíce :) nemohla jsem knihu odložit!

Pohodové a odpočinkové čtení jako vždycky od této autorky :)

Diana královna srdcí je kniha psaná na základě skutečných událostí, které známe z článků a knih,ale zároveň je tato kniha výjimečná tím,že je psána jako román a tudíž se tady více Dianě přiblížíte a ještě o to víc prožíváte její osud společně s ní...

Opět a znovu skvělé. Tato autorka má opravdu talent na to vtáhnout vás do děje a prostě knížku nemůžete odložit. Děj připomíná pohádku o Popelce,ale to mu vůbec neubírá na kouzlu právě naopak !

Druhý díl ze série Bridgertonových se mi líbil snad ještě víc než první (viděla jsem seriál dříve než jsem přečetla knihu). Hlavní postavy tvoří úžasné protipóly a s každou stránkou vás kniha baví víc a víc :) nyní se o to víc těším na druhou sérii a zpracování příběhu v seriálové podobě :)

První příběh, první sestra. Maia po smrti svého adoptivního otce začíná pátrat po svém původu. Nápověda kterou dostane ji dovede do Ria k jedné z nejbohatších místních rodin. Dozvídá se o životě své prababičky a osudu své matky a sama nachází i svoji životní cestu.

Opět se ocitáme mezi bojovnicemi za ženská práva a tentokrát se příběh točí kolem Hattie,která se ocitne v manželství s mužem,kterého se celá smetánka bojí,ale ne na dlouho ! :)