kaca1530 komentáře u knih
Nedávno jsem četla autobiografii Matthewa Perryho, která mě zklamala. Každopádně i přestože se mi potvrdilo, že to asi nebude můj žánr, tady to byla úplně jiná liga. Tom je sympaťák s pokorou a dozvíme se toho hodně z prostředí HP i mimo něj. Ještě chci ocenit zpracování a soundtrack audioknihy.
Možná trochu moc náhod, ale i tak se mi to líbilo. Těším se na další knížky od autorů. A mám ráda nečekané konce.
Silná knížka. Líbilo se mi, že nestraní ani jednomu národu. Ocenila jsem, že je vše vysvětleno na pozadí historických událostí, protože ne všichni máme v dějepise stoprocentní jistotu. Jediné, co bych vytkla je, že je to místy podle šablony - každá rodina se svým záporákem. V jednu chvíli se začaly osudy rodin tak podobat, až pro mě při větším množství postav nastal zmatek. Naštěstí se to pak zase rozmotalo.
Knížka má rozhodně spád a rychle se čte. Konec mě překvapil. Obvykle mám problém, že celkem rychle odhadnu, jak příběhy skončí a jaká je zápletka a tady jsem byla příjemně mimo.
Neurazí, ale ani neuvízne v paměti. Každopádně pořád na vyšší úrovni než současná literatura. Dala bych tak 3,5 hvězdičky.
333 stran fňukání a obviňování všech okolo, které střídalo chvástání. Nebýt to audiokniha, možná bych ji nedočetla. Chápu, že mnozí herci jsou sebestřední, ale tady toho bylo asi moc. Bavilo mě pár komentářů k Přátelům, bohužel jich bylo fakt jen pár.
Tady už mi lezlo krkem arogantní chování hlavní postavy a taky vyvrcholení postrádající logické vysvětlení. Dopadení vraha je v podstatě zázrak a jeho motiv je tajemství. Snaha zaplést tam nakonec postavu z další knižní série vyplynula do prázdna stejně jako některé dějové linky.
Hodně přeceňovaná knížka s krásnou obálkou. Poměrně zdlouhavá. Když se tvůrce vrhne na tak složitý námět, je celkem jistota, že udělá chyby. A tady chyby byly. A mimochodem, nemyslím si, že je potřeba, aby všechny hlavní postavy byly queer. Skoro mi to přijde jako zneužití tématu pro PR a trendy.
Slabší než předchozí díly a zároveň se dost věcí opakuje. Mimochodem svědomitý vědec, který je schopen takových zanícených projevů na téma nebezpečnosti nákazy, by rozhodně neriskoval nákazu dalších, ať už blízkých nebo lidí na letišti a podobně, svojí přítomností, když se předtím nacházel v místě, které považuje za zdroj.
Neurazí, nenadchne. Nejspíš za týden nebudu vědět, o čem knížka byla, i tak místy povavila.
Bylo to trochu slabší než předchozí díl série. Hlavní hrdina kompletně změnil osobnost, zato policie zůstává skoro stejně tupá. Asi bych uvítala víc o vrahovi.
Koupila jsem ji jako audioknihu omylem, když jsem hledala českou Šelmu. Přesto mě nezklamala. Konečně zase něco svěže netradičního.
Na naše české poměry kvalitní a čtivá detektivka. Motiv a chování vraha mi přijde trochu překombinovaný.
(SPOILER) Až do poslední hodiny poslechu jsem byla přesvědčená, že budu psát nízké hodnocení a označovat to za kopii Deseti malých černoušků, naštěstí jsem byla vedle. Čtivé jako vždy.
Knížka, která nejspíš nebude jen tak zapomenutá. Možná i rozjitří pár ran. Škoda, že ti, kteří by si ji přečíst měli, si ji určitě nepřečtou. Téma pro mě celkem netradiční, vzhledem k tomu, že církve nevyhledávám, přesto lidsky podané. Je za tím obrovský kus práce a je to za tím vidět. Autorka má odvahu pustit se do témat, která nejsou úplně jednoduchá a umí rozdělit.
Krásná lehce detektivní pohádka. Budu se těšit, že od autora třeba vyjde něco dalšího, třeba i ve stejné sérii.
Kdybych psala, tak přesně takhle. Detektivka o něco vylepšená. S laskavým humorem. Bez tak moderních akčních scén a krváků. Domov důchodců, ve kterém by chtěl bydlet každý. Trošku zidealizovaný svět v tom, že většina postav jsou nadmíru sympatické a ty nesympatické jsou odstraněny brzo.
(SPOILER) Ve výsledku je nejjednodušší řešení to logické. Takže se asi nedá říct, že by to bylo nějak překombinované. Přesto se mi zdá autorka lehce přeceňovaná a strkaná před jiné a někdy lepší. Ještě musím říct, že tam bylo hodně nesympatických postav, možná až moc.
Nejsem si jistá, jestli se pustím do dalšího dílu. Literatura je to rozhodně kvalitní a otevírá kousek dějin, o kterém málokdo z nás věděl. Člověk musí obdivovat postavy knížky pro jejich nezdolnost a často neutuchající dřinu. Možná je to obdobím, kdy jsem se k příběhu dostala, ale sem tam mě celkem deprimoval a nedokázala jsem sdílet naději postav, změny přece jen bude líp.