kahuda01 kahuda01 komentáře u knih

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Za mne je druhý díl lepší než první. Postav by mohlo být méně, ale jinak se kniha čte dobře.

25.02.2019 4 z 5

Ledová princezna Ledová princezna Camilla Läckberg

Nějak jsem se do knihy nemohl zakousnout, kapitoly dlouhé jak týden před výplatou, v postavách jsem se taky moc neorientoval. Nakonec už mi bylo jedno, kdo je vrah, jen jsem se těšil, že to bude za mnou...
Dám šanci ještě dalšímu dílu.

11.02.2019 3 z 5

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Přečtení knihy jsem dlouho odkládal, nemám rád, když někdo jiný navazuje na započaté dílo. Knihou jsem se těžce prokousával po jednotlivých kapitolách, ničím mě nenadchla. Je to takový průměr. Následující díl už asi nedám.

30.01.2019 3 z 5

Birthday Girl Birthday Girl Haruki Murakami

Škoda, že je příběh tak krátký, ale Murakami prostě umí.

07.01.2019 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Nebylo to špatné, některé věci se mi zdály trochu neuvěřitelné a až vymyšlené. Je pravda, že kniha je napsána takovým odlehčeným stylem, žádná složitá souvětí, ale čte se dobře.

07.01.2019 4 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

Mám rád sérii s Enzem a to platí i pro tento díl. May je skvělý vypravěč, s každou větou se mazlí, je to nádherné počtení.

02.01.2019 5 z 5

Učebnicový případ Učebnicový případ Jeffery Deaver

Taková malá jednohubka, která neurazí, ale ani nenadchne.

21.12.2018 3 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Těžká četba o těžké době, myslel jsem, že mě nic nerozhází, ale stejně mě nakonec kniha dostala... Hodnotit nebudu, myslím, že by to nebylo objektivní. Nabarvené ptáče se nedá zaškatulkovat.
P.S.: Na film do kina nepůjdu.

18.12.2018

Kříďák Kříďák C. J. Tudor

Parta dětí, prolínání dějových linek, návrat do rodného města, děsivé "tajemství" z jejich dětství, záhadný vrah, proč mi to připomíná "TO" od S. Kinga? Jinak tuctová kniha, nebylo to úplně špatné, ale nic co bych doporučil.

11.12.2018 3 z 5

Děti, které přežily Mengeleho Děti, které přežily Mengeleho Eva Mozes Kor

Tak nevím, čekal jsem asi něco jiného. Těžko hodnotit takovou knihu, přišlo mi to jako pokus přiživit se na "módním" tématu, obsahově ještě dobré, ale styl jakým je kniha napsaná je na úrovni slohové práce žáka Základní školy.

10.12.2018 2 z 5

Lazar Lazar Lars Kepler

Kniha se mi líbila, sice místy trochu přitažené za vlasy, ale nic hrozného. Děj rychle odsýpá, kapitoly navazují pěkně jedna na druhou, v příběhu nejsou skoro žádná "hluchá" místa. Dobrá práce.

06.12.2018 5 z 5

Nonstop knihkupectví pana Penumbry Nonstop knihkupectví pana Penumbry Robin Sloan

První polovina knihy se mi líbila, ale postupně mě začala nudit, až jsem se skoro těšil, že to budu mít za sebou...
Nic moc.

21.11.2018 3 z 5

Vlk Vlk Mo Hayder

Vynikající, zatím (doufám) poslední díl série. Určitě doporučuji číst ve správném pořadí.

12.11.2018 5 z 5

Panenka Panenka Mo Hayder

Super to bylo, jedna z nejlepších knih od Mo. Čte se skoro sama :-).

09.11.2018 5 z 5

Unesená Unesená Mo Hayder

Tento díl se mi líbil, měl spád bez zbytečných hluchých míst. Pachatele jsem odhalil poměrně brzy, ale to nezmenšilo můj zážitek.

29.10.2018 5 z 5

Kůže Kůže Mo Hayder

Bylo to lepší, než předchozí díl, ale k dokonalosti něco chybělo.

22.10.2018 4 z 5

Rituál Rituál Mo Hayder

Africké téma mne moc nezaujalo, Jack se moc nevyskytoval. Oproti předchozím dílům série slabší kousek.

11.10.2018 4 z 5

Pečovatel Pečovatel Mo Hayder

Nepíše se mi to snadno, toto byl poněkud silnější tabák, Mo hodně tlačila na pilu. Drsné téma, napínavé čtení - nemohl jsem knihu odložit.

01.10.2018 5 z 5

Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Rozhodl jsem se, že dám celou sérii znovu, pěkně popořadě. Sliboval jsem si, že budu číst pomalu a vychutnávat detaily, ale vydrželo mi to asi do poloviny knihy - pak už to jelo pěkně z kopečka. Maximální spokojenost, přecházím plynule na Pečovatele.

25.09.2018

Černý obelisk Černý obelisk Erich Maria Remarque (p)

Dobré to bylo, zajímavě napsané, dozvěděl jsem se zase něco nového.

10.09.2018 4 z 5