Kája_95 Kája_95 komentáře u knih

Velké maličkosti Velké maličkosti Jodi Picoult

Opravdu skvělá kniha. Donutí se zamyslet nad vlastním myšlením a chováním. Tato autorka se mi velice líbí z důvodu, že si o daném tématu na které píše, zjistí informace z knih, od lidí ... doporučila bych tuto knihu všem.

27.12.2017 5 z 5

Andulka Andula Andulka Andula Patrik Hartl

Knihu jsem četla s dcerkou před spaním a byla boží. Musela jsem občas přestat číst a pořádně si prohlédnout nádherné ilustrace. Kapitoly jsou tak akorát dlouhé, příběh příjemný a čtivý. Myslím si, že se k ní budeme ještě několikrát vracet :-).

23.02.2025 4.5 z 5

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Naprosto skvělý thriller! děj, který Vás dokonale očaruje. Hlavní hrdinka Cass si myslí, že u ní pomalu propukne demence, na kterou trpěla i její matka, než zemřela. Vše rozpoutá vražda její nové kamarádky, matky od 2 malých holčiček a milujícího manžela. Postupně tyto příznaky demence - zapomínání věcí, které řekla nebo udělala Cass rozloží. Bere léky na uklidnění a několik měsíců je mimo. Pak se ale jednoho dne všechno od základu změní. Dokonalá kniha, nelituji čas, který jsem u ní v tyto chladné podzimní dny strávila. TOP!

27.10.2018 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Naprosto úžasná kniha! Miluji připady s Kim Stoneovou. Další perfektní díl. Opět jsem nedokázala odhalit vraha, nechápu, jak to paní A. Marsons dělá. :) Tento příběh se točí okolo Kim, její matky a sociopatky doktorky Thorneové. Bála jsem se, že to bude stále to samé, ale co kniha, to snad ještě lepší příběh. Doufám, že bude brzy další díl přeložen do češtiny.

16.09.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Nejsilnější kniha, kterou jsem kdy četla. Obal knihy je jednoduchý, přesto je v něm tolik silné pouto s dějem - jak na začátku, tak na konci. Knížka je rozdělena do tří částí. První se točí okolo vypravěčky děje Miry, další její rodiny a poslední část její tety Hany, která prožila koncentraační tábor, spolu s její rodinou. Na začátku děje mi nebyla Hana příliš sympatická, ale na konci jsem jí chápala a litovala toho, jak jsem ji na začátku označovala za podivínku. Od knížky jen tak neodejdete, já osobně knihu přečetla velice rychle. Tuto knihu by si měl přečíst každý. Nejen kvůli tomu, aby si vážil, co všechno v dnešní době má a co doba nabízí, ale i také kvůli tomu, aby si vážil blízkých okolo sebe - nebudou tu přece navždycky.

22.05.2018 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Miluji přiběhy Kim. Jsou velice poutavé. Neustále se těším na další kapitolu. Tento díl se motá okolo Alex - žena, která dokáže dokonale manipulovat lidi a do hledáčku se jí dostame i Kim Stoneová.

09.04.2018 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Naprosto skvělá kniha, která je napínavá až do poslední stránky. Kim Stoneovou jsem si maximálně oblíbila. Kapitoly jsou krátké - a to osobně já sama mám velice ráda. Čte se jedním dechem. DOPORUČUJI !!!! :)

04.03.2018 5 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Myslím si, že tato kniha není krok vedle. Chvilku trvá, než se do ní čtenář začte, to ano, ale hned bych ji neodsuzovala. Je to ideální četba pro dny, kdy chcete jen odpočívat a nic neřešit. Jojo M. umí čtenáře pohltit, kapitoly utíkají jedna po druhé a po chvíli jste na konci. Konec knihy byl docela předvídatelný, ale vzhledem k příbehu mi to nevadilo.

21.02.2018 4 z 5

Poslední slovo Poslední slovo Taylor Adams

Uff, tak toto? P E C K A! Nechápu tak “nízké hodnocení. Napétí, opět děj knihy na jednom místě - tentokrát je to dům u pláže téměř na samotě. Emma hlídá dům jedné paní, kterou nikdy neviděla, prožila autonehodu a je tak trochu podivínka, nestýká se s nikým jiným, má pouze psa. Půl kilometru je další dům se starším pánem v důchodu, se kterým si Emma píše pomocí mazací tabule a dalekohledu, sem tam si zahrají hru oběšenec. Divné to uačne být, když si myslí, že někoho vidí během noci nehybně stát před její postelí, následně ji stařík doporučí hororovou knihu - jelikož hodně čte. Knihu ale Emma ohodnotí jednou hvězdičkou a komentářem, že nic horšího nečetla - k jejímu podivu ji autor knihy odpoví a vyzve ji, aby recenzi smazala, to ale ona neudělá a následně se jí přihodí nejhorší noc v životě, někdo za ní přijde - že by samotný autor knihy? Tleskám a řadím knihu na přední příčku s první knihou Není úniku, kterou jsem četla v roce 2018.

28.07.2024 5 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Opět Shari Lapena v plné parádě! Kniha je opět na téma rodinný psychothriller. Příběh se točí kolem rodiny malé Avery, které je 9 let. Rodiče s ní mají trochu problémy. Jednoho dne ale nedorazí ze školy domů - nebo snad ano? Její otec je uznávaným lékařem, Averyn bratr je schopným studentem a vzorným synem a matka pracuje v kanceláři. Tento příběh se netýká jen této rodiny, ale rovnou celého sousedství. Aby toho nebylo málo, tak má skoro každý člověk nějaké tajemství. Otec zmizelé dívky ji párkrát ve vzteku udeřil a navíc udržuje poměr s jinou ženou. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout a četla každičkou volnou chvíli. Rozhodně touto knihou nešlápnete vedle!

18.05.2024 5 z 5

Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Vladimír Beneš: Mé cesty do hlubin mozku Martin Moravec

Další přečtená kniha z pera pana Moravce. Kniha je napsána opět velice poutavě pomocí rozhovoru. Na tuto knihu jsem potřebovala opravdu klid, abych mohla zpracovat daná odborná témata, hlavně to, jak mozek funguje, co se dělá při odstranění nádoru a že to není jednoduchá záležitost, aby se při operaci nepoškodila hybnost těla, dokonce ovlivnit i to, jaký jste člověk nebo Vám z mozku něco jednoduše vymazat. Při odstranění nádoru je to kličkovaná. Osobní život pana Beneše byl také zajímavý, v některých názorech s ním úplně nesouhlasím, ale to nemění nic na tom, jaká je to kapacita ve svém oboru - neurochirurgie. Smekám před jeho prací a zároveň před tím, že je to jeho velký koníček, což bylo z knihy patrné. Knihu opět doporučuji :-).

15.02.2024 5 z 5

Most sebevrahů Most sebevrahů Taylor Adams

Jelikož jsem četla všechny knihy od tohoto autora, které jsou v češtině, tak mohu hodnotit. Nejvíce se mi líbila autorova prvotina, kterou je Není úniku, kterou jsem četla někdy v roce 2018/2019. Autor je mistr psaní tématu, které se drží buď na jednom místě nebo okolo něj. Tato kniha je psána poutavě, chvilku jsem měla krizi a říkala jsem si, že je zatím nejslabší, ale potom jsem se znovu začetla a bylo po krizi. Děj se točí okolo sester - dvojčat a jednoho policisty, který vyšetřoval smrt jedné ze sester Cambry, kterou údajně našel už po smrti - skočila z mostu Hairpin. Její sestře Leně se na tom ale něco nezdálo, proto se rozhodla R. Reycevice kontaktovat a sejít se na již zmiňovaném mostě, kde se nehoda stala.

06.10.2023 3 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

2. díl od Jany Bernáškové a další skvělé počteníčko. Opět si autorka držela vysokou laťku v psaní a kniha se četla jedním dechem. Tentokrát jsem knihu vytáhla na dovolenou do Valencie - Španělska a nelituji, úžasné odreagování u bazénu s knihou, když dcera odpoledne spala. :-D V tomto díle autorka hlavní hrdinku Lucii opět nešetřila a zaměřila se na Lucčin problém s její vnitřní courou. :-D Do života se jí vrátil Petr - její první láska. On byl ženatý a mladá Lucka jeho milenka. Zamotá to s jejím vztahem a brzkou svatbou s Karlem? Tomáš - její bývalý přítel, se kterým má dceru Kiki (Kristýnu) se stále pere s tím, že ho to k Lucii stále táhne, zároveň ale má přítelkyni a následně také potkává další ženu. :-D Několikrát jsem se u knihy hlasitě zasmála a ke konci knihy jsem zase četla se zatajeným dechem, jak tohle sakra může končit a jak asi bude vypadat 3. a zároveň poslední díl tohoto románu Koloušek. Opět knihu doporučuji!!!!

06.10.2023 4 z 5

Dilema Dilema B. A. Paris (p)

S knihou jsem byla spokojená. Parádní příběh, čtivě napsaný, krátké kapitoly, střídání vyprávění dvou postav. Děj by mohl být trošku kratší, občas bylo vyprávění trochu zdlouhavé.

07.03.2021 4 z 5

Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Další ze skvělých knih od Colleen. Knížka se čte rychle a k dobrému příběhu ještě předá přemýšlení a informace ohledně deprese.

06.08.2019 5 z 5

Ani muk Ani muk David Jackson

Rozhodně stojí za přečtení. Hlavní vyšetřovatel byl velice sympatický. Knížka rychle utíká - krátké kapitoly, knížka je psaná velice čtivě. Škoda, že konec nebyl více rozveden.

28.04.2019 5 z 5

Na dostřel Na dostřel Taylor Adams

Na dostřel, další skvělá kniha od pana Adamse. Naprosto perfektně zpracovaný děj. Autor dokáže skvěle pracovat pouze s jedním místem, kde se děj odehrává a to s pouští. 5 lid musí čelit odstřelovači, který umí na velkou vzdálenost zasáhnout cíl. Kniha je tenká a má krátké kapitoly = budete ji mít hned přečtenou :)

09.04.2019 5 z 5

Věř mi Věř mi J. P. Delaney (p)

Kniha se mi naprosto líbila. Mnohem lepší, než Ta přede mnou. Přemýšlíte jestli se Vám hlavní postavy líbí nebo nelíbí. Přemýšlíte nad knihou a díky tomu nemůžete usnout. Poutavě napsané, krátké kapitoly, které utíkají neskutečně rychle. Takže se připravte, že během čtení knihy toho moc jiného neuděláte :)

30.01.2019 5 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Perfektní kniha, skvělý příběh. Kniha od které jen tak neodejdete.

19.03.2018 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

(SPOILER) Tak tato kniha mě velice bavila! Něco pro večerní čtení, kdy nechci nějak extra přemýšlet. Tato kniha mě ale překvapila, četla se rychle, děj hezky utíkat a vztah mezi Prestonem a Tarou. Trochu jsem se bála. aby to nebylo něco jako Padesát odstínů šedi, ale naštěstí se toto nepotvrdilo :-D. Tara je na mizině a hledá novou práci. Nemá peníze, tak se snaží všude jezdit na černo a chodí snídat do nejluxusnějších hotelů, kde mají ubytovaní snídani zadarmo. Jednou ji ale načape personál a ona při útěku narazí na majitele hotelů Prestona Parkera. On ji ale místo toho, aby na ni zavolal policii zaměstná jako svou výkonnou asistentku. Nebude to mít Tara v zaměstnání lehké, protože získala snad toho nejhoršího šéfa na světě. Sice po sobě oba touží, ale 2 roky mají čistě pracovní vztah, kdy po Taře Preston neustále šlape. Má ale štěstí, protože Tara se ukáže jako velmi spolehlivá asistentka a zbytek kolegů si ji velice oblíbí. Kladně hodnotím v knize i maily, které si mezi sebou vyměňují. Těšila jsem se na každou chvilku s knihou. Oceňuji také, že kniha končí kapitolou o o týden později, o dva týdny později, o tři týdny později a klasicky prolog nemá to tedy hned utnutý děj, který si musíte domyslet. Autorka mě rozhodně navnadila na další její knihy.

08.03.2025 4.5 z 5