kaja77 komentáře u knih
Hledáte-li relax, příběh a trochu té holčičí romantiky, sáhněte po Jojo. A myslím že byste neměla být zklamána.
Podle mně je to bezva odpočinkové čtení. Moje druhá Třeštíková a pro mne opět super. Ubohé Michaely, která by za trochu lásky šla světa kraj mi bylo fakt lito.
Prostě mně to bavilo, byla jsem zvědavá jak to dopadne a to je přesně to, co čekám od literatury toho typu. Relax.
Tak to je prostě romantika až na kost. Už jsem ji četla x krát a určitě si to někdy zopakuji. Ta romantika je umocněna unikátní kombinací s nostalgickými vzpomínkami na seriál, který si člověk nemohl jen tak přehrát na jeden zátah jako je to možné dneska, ale poctivě se dočkat až to bude v TV :D a teprve pak si to užít.
Uznávám bylo to vtipné, některé komentáře byly dokonce hodně vtipné... Ale to bylo tak asi všechno. Tesila jsem se na vůni exotiky a dostalo se mi vůně desinfekčního prostředku na puchýře a potu. Autora asi omlouvá věk.. V jeho věku jsem asi taky brala veci takto... Nevím no....
Strašný osud celé rodiny, dnes už to je nepochopitelné ta atmosféra hrůza, nebezpečí a smrt. Přiznám se ale že čtení mně postupně bavilo min a min.... Uf. Chci teď něco veselého
Nenapadlo by mě, že mi může být sympatický "šmejd". No nakonec to byl polepseny smejd, tak co. Jinak kniha bezva jízda na vlnach fantazie. Co mne pobavilo byly paně grešleho obklady a sira v botách chi chi chi
čekala jsem trošku více, na základě zdejších nadšených komentářů, ale bylo to čtivé... takové holčičí s trochou té historie no :) tak třeba kniha jsou světla která nehasnou mně oslovila neskutečně více.
přiznám se že první knihu roberta galgraitha jsem četla proto, že jsem hltala harryho pottera. jednoznačně mně ale tato třetí detektivka v řadě bavila nejvíc. jsem nezkušený čtenář detektivek, a proto mně samozřejmě nenapadlo, kdo je oním šílencem, který ohrožuje ženy v Londýně. bavilo mně to velmi až do konce knihy. uznávám, že konec přišel po všech peripetiích jaksi najednou. vypadalo to jako kdyby dal literární agent r. galbraithovi pokyn - "tak už to ukonči, synu" a on to teda provedl.
tak jsem si to užila že mně to až překvapilo. bylo to relaxační, přitom objevné a místy fakt dobrodružné. způsob jakým laponci popravovali zajatce mně naprosto dostal ... strašné. všem mohu jen doporučit
nikdy jsem nepřečetla detektivku, začala jsem touto knihou a tak strašně jsem se bála jít v noci na wc :) všude jsem cítila toho zlouna Jurka Waltra. bylo to perfektní dávám plný počet bodů
prostě klasika, bezvadná, romantická, za mně nemá chybu
Četlo se to skoro samo. Pěkné ukončení trilogie.
Kniha je méně náročná...i když spíše délkou příběhu a zvolenou formou. Budu ale pozitivní a v knize se mi především libily: 1) jména koček Pan Zelí a Pan Salát a spisovná mluva, kterou kocour získal sledováním historických seriálů 2) úvahy o tom, co je v životě důležité, bez čeho se neobejdeme a myšlenka, že když člověk něco získá o něco i příjde 3) splnila jsem další bod čtenářské výzvy24
Moje oblíbená autorka, knížečka útlounká, musela jsem si to čtení trochu šetřit abych to neměla hned přečtené. Povídky byly moc fajn, nejvíce se mi asi líbila ta první. Každopádně tuším, že tohle nebude čtení pro lidi, kteří mají v oblibě akci, děj je v povídkách poměrně pozvolný. Jak mi většinou nevadí otevřené konce....tak v této knize, konkrétně u té třetí povídky mi náznak dalšího vývoje chybí moc.
Kniha skvělá. Takové věrohodné a podrobné seznámení se se židovskou problematikou, zachycení vzmáhajícího se antisemitismu, naprosto barvitě popsáno město -židovská čtvrť a hemžení v něm ať už Berlín a pak i New York. Moc obohacující čtení.
Takhle se ponořit do vzpomínek...to je umění. Strašně by mě zajímalo do jaké míry je to umělecká fantazie a do jaké míry byla malá Pirkko obdařená takovou citlivostí a pamětí.. např.me fascinovalo čím vším ji voněla škola, učitelky, nová škola apod. Pobavilo setkání s Ježíšem :) přiznám se, že jsem se těšila na trochu více poválečných Helsinek ale kniha je spíše subjektivní, osobní.
To byla skvělá jednohubka. Nives zavolá veterináři kvůli churavé slepici a začnou se dít věci....knihu o extrémně léčivém telefonátu moc doporučuji.
Bylo to velmi zajímavé čtení, téma mě zajímá a kniha mi pomohla rozšířit si obzory. Šulemovi v jeho zápasu a nejistotách, v jeho objevování světa a snaze učit se jsem moc fandila, celkem mě překvapila Gitty a její reakce ( přecejen si člověk ortodoxní židovskou manželku představuje jako naprosto chápavou, laskavou a podřízenou bytost a ona jednala jako mnohá žena ze skupiny gójů).
Moc se mi to líbilo. Fascinovalo mě, jak si talent u Ašera proklestil cestičku i přes nepříznivé podmínky. Vzhledem k tomu, že z bližší rodiny znám psych. onemocnění, mě velmi zajímal popis období, kdy se Ašerova matka zhroutila a to ubohé dítě se tak nějak proplétalo životem mezi pomocnicí v domácnosti a velmi zaměstnaným otcem... chudáček. Ale fascinoval mě popis jeho pozorovacího talentu, citlivost a estetika. Bylo to velmi příjemné čtení, které asi nebude zajímavým čtením pro širší publikum hlavně z důvodu méně děje.