Kamiliana Kamiliana komentáře u knih

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Psáno v několika rovinách odehrávajících se v různých časech a na různých místech, volně na sebe navazujících, takže orientace vyžaduje veliké soustředění. Příběh je velice poutavý, zajímavě vystavěný, i jazykově zdatně podaný. Nicméně mně jako matce je přeouzko z toho, že by někdo zamýšlel stavět přátelství nad mateřství, ke knize se určitě nikdy nevrátím, natolik je pro mě traumatizující.

06.02.2015 4 z 5

S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů S.O.S. - Skutečné příběhy ze života partnerů, rodičů a dětí a řešení jejich problémů Lidmila Pekařová

Z této knihy jsem stejně nadšená jako z první knihy této autorky. Jelikož nemá paní Pekařová čas přibírat nové klienty, řeší s mnoha lidmi jejich strasti prostřednictvím mailů. A právě otázky a odpovědi tvoří tuto knihu. Jsou rozřazeny od batolat přes školáky po partnerské a generační problémy, takže jak vám bude život ubíhat, ponaučíte se vždy z nové části :-) Velice praktické a účinné, doporučuji všem, kdo si občas v životě neví rady, tady určitě najdete to, co hledáte.

Jak žít a nezbláznit se Jak žít a nezbláznit se Lidmila Pekařová

Upřímně řečeno po vyslechnutí přednášky paní Pekařové se pro mě její knihy staly Biblí, jedna Starým a druhá Novým zákonem. Přímočaré, účinné rady, které v praxi fungují a vám ohledně výchovy hodně uleví. Jen ta důslednost je základem! Doporučuji všem rodičům.

Královský minesengr Královský minesengr Nicole Galland

Opět jedna z knih, u které v průběhu čtení můžete litovat, že jste ji od počátku nečetli pozorně, neboť lidé jsou jiní, než jak na začátku vypadají :-) Nejprve mi kniha připadala poněkud těžkopádná, nemohla jsem se při čtení dostat do tempa, ale zlom v první třetině přidal na spádu dění. Doporučuji těm, kteří mají rádi historické příběhy, ale ne úplné romantické braky :-))

06.02.2015 5 z 5

Praktické rady a návody o bylinkách a vše kolem nich Praktické rady a návody o bylinkách a vše kolem nich * antologie

Přesně takovou knihu bych chtěla mít doma, neboť je skutečně prakticky zaměřená a dozvíte se vše, co o praktickém užití bylinek vědět potřebujete. Bohužel byla jen půjčená z knihovny a sehnat už nelze.

15.09.2014 5 z 5

České královny České královny Jiří Fidler

Výborná encyklopedie, zejména pokud hledáte něco/někoho konrétního. Jinak by bylo nutné mít ji neustále po ruce, neboť po přečtení jednotlivé osudy prostě splývají.

Královský dar Královský dar Julie Garwood

Dva znepřátelené rody, tajné soužití, on o hodně starší než ona. Aneb Romeo a Julie o pár set let později :-) Vtipně a svižně napsáno. Výstižně zachycené názorové neshody... jak jednu a tu samou věc vidí muž a jak žen. Krásné... ze života :-)

Ozvěna noci Ozvěna noci Candice Proctor

Kniha mi nepřišla jako typická červená knihovna, jedná se spíše o detektivní román z počátku 19. století se vsuvkami z anglické historie. Velmi čtivě napsáno, doporučuji.

15.09.2014 4 z 5

Šestá žena Šestá žena Jean Plaidy (p)

Příběh Catherine Parr (a Jindřicha VIII.) znám už z jiných knih velmi dobře a přesto zde byla uvedená další pro mě nová fakta. Autorka čtivě přibližuje historické události, zrady a intriky, lásku i nenávist a v anglických dějiných všudypřítomné náboženské rozbroje.

Marie - anděl v pokušení Marie - anděl v pokušení Gabriele Marie Schuster

Je to jediná kniha ze série, kterou se mi podařilo v knihovně objevit. Ale neznalost ostatních dílů nevadila a kniha nezklamala. Z oblasti červené knihvoni patří mezi nadprůměr, slohově i obsahově. Nechybí napětí, čte se velice dobře.

Skotova zajatkyně Skotova zajatkyně Sabrina Jeffries

Zajímavě vylíčené prostředí Skotska. Kniha nepostrádá humor a "tah na branku", mezi postavami to příjemně jiskří, jazykově není plná frází. Co víc si u červené knihovny přát? :-)

Dočasná milenka Dočasná milenka Susan Johnson

Příběh patří mezi průměrné, jazykově i stylově.

15.09.2014 3 z 5

Arlana a rytíř Arlana a rytíř Gabriele Marie Schuster

Příběh celkem průměrný, jazykově i stylvoě. Nejvíce oceňuji faktické vsuvky z anglické historie o synech Viléma Dobyvatele.

15.09.2014 3 z 5

Intimní historie od antiky po baroko Intimní historie od antiky po baroko Vlastimil Vondruška

Myslím si, že název je malinko zavádějící, nejedná se jen o intimitu, jak je povětšinou vnímána, jde spíše o osobní historii :-) historii brýlí, lázní a koupelen, kosmetiky, péče o zuby a vlasy, stolování atd. Zajímavé počtení a obdiv autorovi... co vše musel nastudovat, aby pro nás stvořil tento výběr.

15.09.2014 4 z 5

Lví srdce Lví srdce Jean Plaidy (p)

Do této doby jsem znala jméno slavného mužného bojovníka Richarda Lví srdce hlavně z Robina Hooda, tudíž mě velmi překvapilo, že tento opěvovaný král strávil ze své desetileté vlády v Anglii jen pár měsíců. A navíc že byl s největší pravděpodobností homosexuál. Záchranu z rakouského vězení v podobě písně od milovaného minstrela by nevymyslel ani Shakespeare, to prostě píše sám život! Nicméně popis války ve Svaté zemi nepatří mezi má oblíbená témata.

13.09.2014 3 z 5

Jeho sličná paní Jeho sličná paní Kathleen Kirkwood

S výběrem knihy jsem byla moooc spokojená. Líbila se mi zápletka, prolnutí dvou časových rovin i zaučování Any u dvora. Vypsaných mám několik "básní", které děj knihy dobarvují (povětšinou anonymy ze 13.století) a pobavil mě třeba popis: "Jak hostina pokračovala, Ana čas od času cítila Roycovy pohledy. On pozoroval Anu a lady Sibylla pozorovala jeho. Lord Gilbert je pozoroval všechny dohromady". :-)

13.09.2014 5 z 5

Pirátská nevěsta Pirátská nevěsta Shannon Drake (p)

Mě kniha nijak nenadchla, čte se dobře, to ano, ale pár týdnů po přečtení nebudu vůbec vědět, o čem že to vlastně byla.

13.09.2014 3 z 5

Rytíři : bitvy, hrady, zbroj Rytíři : bitvy, hrady, zbroj Philip Steele

Měla by to být povinná příručka ke knihám červené knihovny pojednávajících o rytířských časech :-) Realita je trochu jiná.

13.09.2014 5 z 5

Předehra Předehra Jean Plaidy (p)

Tak konečně vím, jak to s tím Beckettem bylo! :-) Jedná se o román plný lásky, vášně a zároveň nenávisti mezi Jindřichem II. a Eleonorou Akvitánskou (i Jindřichem II. a Thomasem Beckettem). Mnohé zápletky (např. ta s Alicí, která měla být dětskou nevěstou jejich syna, ale Jindřich ji svedl) by žádný autor nedokázal vymyslet, to jsou prostě fakta a dějiny. Autorce jsem vážně vděčná, že dokáže i takovéhle téma zpřístupnit širšímu čtenářstvu.
Pobavila mě slova fr. krále Ludvíka, který na smrtelné posteli lituje některých svých činů: "Kdyby tak mládí vědělo a stáří mohlo".

13.09.2014 4 z 5

Temný rytíř Temný rytíř Kinley MacGregor (p)

Ani nevím proč, ale cosi mě pohánělo přečíst knihu za jednu noc. Není to přitom žádné veledílo, ale úplně blbé to taky není :o)) Ona miluje trubadury a hudbu a nesnáší rytíře kvůli svému otci. On je rytíř a nesnáší hudbu a trubadury kvůli své matce. Jak to asi může dopadnout, když se ti dva mají dát dohromady? Nejedná se sice o psychologickou studii o nevýhodě předsudků a o tom, jak nás formují zážitky z dětství, ale třeba postačí jiskřivá kombinace napětí, humoru a erotiky.

13.09.2014 4 z 5