Kanimůra2 komentáře u knih
já se na knihy pana Vondrušky vždycky těším. A tuhle řadu (kdybych si musela vybrat) mám o malinko raději.
Přes spoustu postav, kterými se člověk musí prokousat, je kniha jako vždy čtivá a super.
Mě se víc líbil první díl. Colleen vždycky píše takové oddychovky, ale tahle mi přišla až moc "šťastná".
Strašně těžký hodnocení. Knížka je čtivá (jako všechny knihy od autora), ale protivila se mi ta krutost. A když jsem se dočetla, co se stalo jeho kolegovi, znechuceně jsem knihu zavřela.
Pozitivní na knize - prostředí knihovny a prostředí starého Londýna.
Spisovatelka má velmi čtivý styl.
Negativní na knize - pro mě ubrat 150 stran. Kniha je utahaná
Mě se kniha četla moc dobře a dávám 5 hvězdiček. Nápad s domem mě zaujal. Zajímavý nápad. Mělo to spád, nevím, co bych vytkla.
Všechny detektivní příběhy pana Vondrušky jsou pro mě synonymem pohodového klidného a odpočinkového čtení. Tentokrát byl konec trochu moc zamotaný, odebírám jednu hvězdičku, ale to mi nebrání v tom, abych se zase těšila na další příběh.
Moje první setkání s autorkou a určitě ne poslední. Když čtu předchozí komentáře, není co dodat. Kniha je velmi krásná a velmi smutná. Neuvěřitelné, že to příběh starý pouchých 90 let. Doporučuju.
Já jsem hned tušila, kde bude zápletka. Ach jo. Smutný a tíživý. Pro silný nervy. Ale pěkný
Musela jsem si po letech připomenout, jak se vlastně všichni seznámili. Pan Vondruška nezklame nikdy.
Aach, krásná kniha. Zdá se mi skoro neuvěřitelné, že je to příběh starý pouhých 60 let. A v Evropě !! Jako by se stal ve středověku. Vyprávění musí potěšit každou ženu
Zase dobrá česká detektivka. Začala jsem číst sérii od poloviny (kdy se úspěšnost převážila do červených čísel), ale s klidným svědomím se vrátím na začátek. Za mě čtivý, doporučuju.
Mám ráda tenhle typ knížek a pan Niedl je umí pěkně napsat. Navíc mě potěšil humor hlavního hrdiny. Několikrát mě rozesmál. Nemám co vytknout
chvilku jsem se zamyslela 4 nebo 5? Ale vlastně nevím, za co ubrat hvězdičku. Mě se kniha líbila, mám ráda příběhy, kdy se současnost prolíná s historií. Mě se četla dobře, nebyla jsem nadšená, ale spokojená
zatím všechny knihy, které jsem přečetla od této spisovatelky mě potěšily. Ani tato není vyjímka.
Po předchozích ódách je mi trochu hanba přiznat, že se mi kniha nelíbila. No, proti gustu... a konec jsem vůbec nepochopila. To byla poslední kapka
Kdo má rád knížky pana Vondrušky, nemůže být zklamaný. Je to prostě záruka pohodového čtení.
prvním dílem jsem byla nadšená.
Když jsem došla u druhého dílu asi na stranu 200, otevřela jsem Databázi a zkontrolovala, jaký recenze dávají ostatní. Čtu vůbec stejnýho autora? Nakonec jsem se donutila (formou hódně rychlýho čtení=přeskakování) dočíst, abych se dozvěděla, jakou to má souvislost se začátkem knihy. Vůbec nechápu, jak někdo může napsat tak rozdílný dvě knihy.
Za tento blábol dávám 2* jen proto, že pan spisovatel píše čtivě.
byla jsem zklamaná. Hodnocení je za čtivost, ale podle mě politika do detektivky nepatří. Pokud bych o situaci ve Francii četla v jiném žánru, ano, to by mě zajímalo. Ale tady ne. Škoda
o druhé dílu jsem napsala - byl o malinko lepší, než první. O druhém můžu napsat úplně stejně. Zase se mi líbil o malinko víc. :) Pěkná série.
Je to velký dar, tak krásně psát. Přečteno na dva zátahy. Taky jsem se vrátila do svého mládí. Bude druhý díl stejně dobrý?