Kanimůra2 komentáře u knih
Tentokrát se vydávám proti proudu. Nedočteno. Připomíná mi severský detektivky a ty já moc nemusím.
V jednom kalupu jsem přečetla další díl. Nemohla jsem se dočkat pokračování. Ani třetí díl mě nezklamal. Krásně popisovaný vývoj ženské emancipace. Jak se lordi diví, že je v klubu obsluhuje číšnice. A co víc-už jsou i průvodčí... neskutečný.
Krásně skloubená válka, láska a popis současného běžného života
Mám další díl a jdu na něj.
Já jsem hodně hodně spokojená. Prolíná se běžný život jak panstva, tak služebnictva. Všechno provázené útrapami spojenými s válkou. Přečetla jsem rychle po prvním dílu a už mě čeká další. Nemůžu se odtrhnout
Vyrostla nám nová Paní spisovatelka. Přečteno jedním dechem, ale ten závěr mě dost naštval. Přála bych si to jinak...Taková sympatická dvojice. Škoda. Nedá se nic dělat. Těším se na další řadu. Tak šup šup do práce :)
Při čtení prvního dílu jsem si posteskla, že by se Laura měla vzpamatovat a pořád nebýt tak protivná. Autorka to zřejmě četla a vyhověla mi :)
I přesto, že námět je pro mě otřesný a musela jsem si několikrát během čtení uvařit kafe, zalít kytky, zkontrolovat poštu a podobný nesmysly (abych si odfrkla a načerpala sílu na další čtení) i přesto jsem knihu přečetla jedním dechem a téměř na jeden zátah.
Pracovní závěr mě jako většinu trochu zklamal, osobní věci se vyřeší v příštím díle. Běžím si pro něj do knihovny a paní spisovatelku si dávám do oblíbených
Někdy se divím, proč kniha propadne do modrých čísel. Za mě super.
Líbila se mi pohled na ženy ze začátku minulého století. Nebyly vlastně nic. Do dvaceti za ně rozhodoval otec, do smrti muž. Jediná starost dospívajících slečen byla snaha se dobře vdát. A ani do toho nemohly mluvit. Jen klopily oči a snažily se o konverzaci zajímající hlavně druhou stranu. Hrozná představa.
Líbila se mi vsuvka o tom, jak se ženy učily řídit automobily. A jejich úvaha, že teď, v době války mají příležitost ukázat co umí a prosadit se v různých profesích. Když jsou muži ve válce.
A druhý pohled byl na válku. Znovu a znovu mě dostává představa mladých kluků o válce. Jak se na ni těší jako na dobrodružství. Copak to je mládí... ale dospělí lordi se v klubu baví o tom, jaká bude katastrofa, až jim dojdou zásoby kvalitních doutníků...
Taky se mi líbila zmínka o Válečné knize. To mě pobavilo.
A úžasná byla i paní Fitzgeraldová. Ta je v každý společnosti
Nečekala jsem, že mě kniha tak pobaví, potěší a zaujmě.
Jdu na další díl.
Podrychtáře jsem měla ráda. Škoda, že se nedočkáme dalších dílů.
Sázela jsem na jistotu, většina knih se mi od autorky líbila. Tahle zrovna moc ne. Na hlavního hrdinu jsem si nemohla od počátku zvyknout. Zkrátka mě štval.
Kladně hodnotím vedlejší postavy, japonskou trojici žen. Ta se mi líbila moc, jejich soudržnost, pospolitost. Jasná rodinná láska. A taky krásný popis Japonska. Svižně psáno, jako vždy. Ale s Gabem jsem se nesmířila až do konce.
Nějak se nemůžu rozhodnout. Nápad na sepsání knihy je zajímavý. Ale něco mi na to vadilo. Jen se nemůžu rozhodnout co. Určitě jsem četla od paní autorky mnohem lepší knihy
Kniha mnou otřásla. Já komunismus v Čechách pamatuju. Proti Rumunům jsme se měli pohádkově. Strašná doba. A pořád se o tom málo mluví. Evropa konec 20. století !!!
To by měla být povinná četba, aby se nezapomnělo...
Každá knížka od této autorky potěší. Nečetla jsem žádnou slabou ani nudnou. Škoda, že se nedočkáme dalších.
Dívala jsem se na obálku knihy a říkám si - jé, to vypadá jako klášter v Milevsku... a je to klášter v Milevsku. Mě blízký. Přečetla a potěšila se
Zajímavý posled na Otce vlasti :) ...
Co mě zarazilo, bylo používání některých naprosto nesmyslných výrazů. Například někdo přicházel-pocházel z Německa?? Znal někdo ve polovině 14 století výraz Německo? No nic, pan spisovatel je mladý, určitě se ještě polepší. I přesto, že takový nesmyslů jsem zachytila víc, přečtu si i poslední díl. Bavila jsem se.
Mě se knížka líbila hodně. (autorka se mi líbí hodně) Až na ten konec. Ten už mi přišel malinko přes čáru a víc připomínal červenou knihovnu. Ale jinak příběh o lásce zpestřený o informace Japonska 17. století. Lehké, zábavné, romantické
Mě se moc severské krimi nelíbí. Tato je výjimka. Pustila jsem se do třetí knihy. Při prvním setkání s touto sérii začala od prostředku, ale to mi vůbec nevadí. Hlavní hrdina je mi symptický. Kniha se mi četla dobře. Určitě budu pokračovat
Mě kniha neoslovila. Proskákala jsem ke konci a oddechla jsem si.
Jsem ráda, že jsem našla další českou spisovatelku detektivek. Knížka se mi moc líbila, jak námět, tak děj-ani začátek se mi nezdál zdlouhavý.
Co mě trochu štvalo, bylo chování Laury, která se pořád na Adama utrhovala. Takovou šéfovou bych si fakt přála... Ale určitě si jdu pro další díl. Snad se holka zamiluje a dá pokoj....
Tohle je přesně typ knížky, po které vždycky ráda sáhnu. Velmi těžký život Albíny. No vlastně celé regerace. Mě se moc líbila
Za mě nechápu, jak se mohla tahle kniha propadnout do modrých čísel a ještě tak hluboko. Mě hrozně bavila, četla jsem jí jedním dechem. Je to čtivý, má spád. Originální. Jednu hvězdu ubírám za vyprávění ve 2.os. Je to nezvyklé a možná až do poloviny knihy jsem se chvílemi musela zamyslet, o kom je vlastně řeč.