katallinka katallinka komentáře u knih

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Kniha je velmi pomalá a místy poetická. Hlavní hrdinka vnímá svět poměrně netradičně. Nicméně je to zase trošku jiný pohled na druhou světovou válku, který mě moc bavil.

30.12.2022 4 z 5

Po otřesech Po otřesech Haruki Murakami

Do čtení Murakamiho knih se musím vždy přemlouvat, ale zpětně nechápu proč. I když nejsem fanoušek povídek, tak jsem se od čtení nemohla odtrhnout. Murakamiho styl je úžasný, skvěle si hraje se slovy a umí vyvolat velkou řadu emocí i otázek. Moc doporučuji! Nejvíce mě bavila poslední povídka ,,Medovník,,.

28.12.2022 4 z 5

Dvanáct vánočních schůzek Dvanáct vánočních schůzek Jenny Bayliss

V jednoduchosti je krása! Nádherný vánoční příběh. Všech dvanáct schůzek se moc povedlo, ať už v dobrém nebo strašném.

27.12.2022 4 z 5

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Úžasná kniha, která krásně ukazuje, jak se lidé i jejich názory mohou měnit. Pro mě asi první kniha, která se zabývá odsunem Němců po druhé světové válce. Velmi mě zde bavil pohled obou strany. Moc doporučuji a těším se na další díl.

23.12.2022 5 z 5

Húrinovy děti Húrinovy děti J. R. R. Tolkien

Asi si nezvyknu a Tolkienův styl psaní. Filmy podle jeho předloh jsou úžasné, ale prokousat se jeho příběhy, není nic pro mě.

19.12.2022 3 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Začátek byl dost pomalý a chvíli jsem se v postavách ztrácela. Nicméně potom se to rozjelo a bylo to neskutečně čtivé a pro mě hrozně moc strašidelné. Celkově skvělé čtení.

19.12.2022 4 z 5

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Po knize jsem sáhla s tím, že se bude jednat o historickou romantiku. Nějakou romantiku jsem v knize našla, ale celkově to bylo těžké čtení o životě jedné rodiny, jejíž život byl plný zvratů a těžkých zkoušek. I když hlavní mužská postava byla poměrně nesympatická, na konci jsem ho dost litovala. Opět jsem díky knize odkryla velmi příjemnou formou těžký osud země, která pro mě byla dříve velkou neznámou. Moc doporučuji!

15.12.2022 5 z 5

Jedna noc s ním Jedna noc s ním Elle Kennedy

Taková jednohubka! Opět milý příběh, tak jako vždy od autorky, nicméně u těchto krátkých knížek mi něco chybí k většímu počtu hvězdiček.

11.12.2022 3 z 5

Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Kniha mě hodně bavila! Velmi jsem si užila herní prostředí a i když byl děj plný herních termínů a občas jen popisoval průběh hry, kniha se skvěle četla. Celou dobu jsem si myslela, že dám knize 5*, ale poslední kapitola to trošku zkazila. Měla jsem pocit, že ji napsal úplně někdo jiný. Nicméně moc se těším na další díl.

06.12.2022 4 z 5

Magie na vzestupu Magie na vzestupu Ilona Andrews

Tak tohle byla neskutečná jízda. Nejlepší díl! Napínavé od začátku do konce, skvělé nové postavy a srdcervoucí závěr.

29.11.2022 5 z 5

Prokletá Prokletá Thomas Wheeler

Mám velmi ráda knihy, které používají k předloze známe příběhy a na Artušova jsem se velmi těšila. Kniha je nádherně zpracovaná a i přes větší množství stran se poměrně rychle četla. Moc mě bavily postavy staršího lidu a ocenila bych detailnější popis jednotlivých ras. Nicméně jsem čekala trošku více. Některé části byly zbytečně zdlouhavé a celkově děj byl trochu plochý.

27.11.2022 3 z 5

Země nomádů Země nomádů Jessica Bruder

V této edici vycházejí samé skvělé knihy a ani tato není výjimkou. Opět jsme díky autorce odhalili důležité téma, které nám často zůstává skryto. Díky knize jsem se hodně zamyslela nad výhodou našeho sociálního systému a jsem velmi vděčná za to, jak ČR funguje. Tentokrát jsem zvolila audioknihu a možná to byla trošku chyba, protože jsem se špatně orientovala v ději a nemohla jsem se vracet.

27.11.2022 4 z 5

Zapálený učedník Zapálený učedník Masaši Kišimoto

Vím, že je nutné pochopit souvislosti, aby celý příběh dával smysl, ale bohužel mě tyhle díly, kde se neustále skáče v dějových linkách, moc nebaví.

25.11.2022 3 z 5

Bledý jezdec Bledý jezdec Bernard Cornwell

Skvělý historický román plný zvratů. Poslední dobou jsem si oblíbila audioknihy v podání Fridricha, takže opět skvělý poslech.

22.11.2022 4 z 5

Životní terno Životní terno Fredrik Backman

Určitě silné téma a smutný příběh. Od knihy jsem čekala, že mě mnohem více chytne za srdce, i když na těch pár stránkách je to asi těžké. Navíc jsem očekávala o něco více Vánoční tematiky. I když se jedná o krátkou knížečku je velmi pěkně graficky zpracovaná.

18.11.2022 3 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Krásné romantické čtení. Příběh pěkně ubíhal a všechny postavy byly velmi sympatické. Ale ten konec?! Co to bylo? Jako kdyby se autorka rozhodla, že už to stačí a zbytek dá do další knihy.

17.11.2022 4 z 5

Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

Tak do třetice jsem konečně objevila knihu od Kinga, která mě bavila. Napínavé čtení od začátku do konce. Odpočet v knize přidával na čtivosti. King zde také pěkně zachytil problémy lidské společnosti a osvětlil nepěknou budoucnost, která by mohla nastat.

16.11.2022 4 z 5

Spálené mosty Spálené mosty Tami Fischer

Pěkný romantický příběh, ale pro mě bohužel dost průměrný. Hlavní hrdinka dělala neustále nějaké nesmysly a zbytečně riskovala a celkově mi připadalo, že každou zápletku, už jsem četla v nějaké jiné knížce. Nicméně, jestli u nás vyjdou další díly, tak dám autorce ještě šanci.

12.11.2022 3 z 5

Molly Molly Agnieszka Lingas-Łoniewska

Fajn oddechovka, která se dobře čte. Jediné s čím jsem měla celkem problém bylo chování postav. Neustále se chovali hrozně nedospěle.

05.11.2022 3 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Hodně silný příběh! Dlouho jsem si tak nepobrečela. Tolik otcovské lásky, smutku a utrpení, zároveň obrovského štěstí v nelehké době. Moc doporučuji!

01.11.2022 5 z 5