katallinka katallinka komentáře u knih

Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Velmi poučná kniha. Autor vše podává velmi poutavě a zároveň se dozvíme hodně zajímavých informací. Kniha mi trošku upravila má přehnaná očekávání a dovolila mi změnit pohled na děti i sebe.

12.06.2020 5 z 5

Ocelový alchymista 1 Ocelový alchymista 1 Hiromu Arakawa (p)

Velká spokojenost. Nejlepší manga, kterou jsem četla.

10.06.2020 5 z 5

Flower On The Precipice Flower On The Precipice Tite Kubo (p)

Tento díl byl pro mne plný mluvení a téměř žádné akce. Takže malinko zklamání.

05.06.2020 3 z 5

Orel mezi vlky Orel mezi vlky Simon Scarrow

Tentokrát trošku slabší. Zbytečně moc ,,politikaření,, a málo zajímavých zápletek, které mám na této sérii moc ráda. Rozhodně s Catem nekončím, ale pravděpodobně potřebuji pauzu.

04.06.2020 3 z 5

Město zrcadel Město zrcadel Justin Cronin

Krásný konec skvělé série. Obávala jsem se posledního dílu a říkala jsem si, že už nic nového nepřinese, ale rozhodně stojí za přečtení. Opět nádherný a zároveň krutý příběh plný naděje. Konec mne velmi mile překvapil a celá série mi částečně nahání husí kůži vzhledem k aktuální situaci. Přestože knihy zbožňuji, dost těžko se čtou.

28.05.2020 4 z 5

Láska a zášť Láska a zášť Hana Marie Körnerová (p)

První kniha od autorky a moc mne to bavilo. Příběh byl jednoduchý, ale romantická linka byla příjemná a hlavní hrdinové velmi sympatičtí. Má očekávání se splnila.

Lži Lži T. M. Logan

Pro mne velmi originální zápletka. Tento žánr je většinou z pohledu detektiva. Moc se mi líbilo, že v tomto případě detektiv nebyl vůbec důležitý a vše bylo z pohledu ,,podezřelého,,. Nicméně příběh byl místy trošku zdlouhavý a přitažený za vlasy.

Mihotavé stíny Mihotavé stíny Patricia Briggs

Obecně moc povídky nemusím, ale tato kniha byla skvělá. Všechny povídky měly nějakou zajímavou zápletku a žádná nebyla zbytečně zdlouhavá. Klidně bych si přečetla i další povídkovou knihu. Bylo moc příjemné nahlédnout do života vedlejších postav. Samozřejmě některé povídky byly lepší a jiné horší. Pro mne byla nejlepší povídka s Karou.

26.05.2020 4 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Z tohoto dílu jsem hrozně zklamaná. Sérii mám moc ráda a neustále ji někomu doporučuji, ale tento díl jsem měla vynechat. Nebylo to oproti ostatním dílům vůbec vtipné a nové postavy byly tak hloupé a nereálné, že jsem se musela do čtení bohužel hrozně nutit.

23.05.2020 2 z 5

Slavík Slavík Kristin Hannah

Neskutečně silný příběh. Začátek byl trošku pomalejší, ale později se příběh rozjel a nešlo přestat číst. Příběh byl velmi smutný a ukázal zase trošku jiný pohled na válku. Pomohl mi uvědomit si jak velkými hrdinkami byly ženy, které zůstávaly za války doma a bojovaly trošku jiným způsobem a jak i nepatrný odpor byl neskutečným hrdinstvím.

20.05.2020 5 z 5

Smrtící žár Smrtící žár Patricia Briggs

Nejlepší kniha této série. Charlesovi přátelé byli skvělí, hned jsem si je oblíbila navíc jsem dostala možnost poznat více Charlese a jeho život před Annou. Zápletka v této knize byla nesmírně srdcervoucí.

13.05.2020 5 z 5

Orel na lovu Orel na lovu Simon Scarrow

Postavy mne opět neskutečně bavily. Kniha je velmi vtipná a zároveň plná napětí a zajímavostí z historie. Rozhodně s touto sérii ještě nekončím.

13.05.2020 4 z 5

Spartakus a jeho chrabří gladiátoři Spartakus a jeho chrabří gladiátoři Toby Brown

Velmi povedené vyprávění dějin hodně přístupnou formou a jazykem. Moc jsem se při čtení bavila a být dítě tak si dějiny díky drahým zesnulým oblíbím a dozvím se hodně zajímavých faktů.

11.05.2020 4 z 5

Selské balady Selské balady Jaroslav Vrchlický (p)

Nádherná ukázka historie vložená do poměrně přístupných balad. Jsem velmi mile překvapená.

09.05.2020 4 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Naprostá dokonalost!!! Nemohla jsem přestat číst. Děj a Saša byli naprosto skvělí . Chci další knížky od této autorky.

09.05.2020 5 z 5

Pohřběte své mrtvé Pohřběte své mrtvé Louise Penny

Při čtení jsem si říkala, že z jedné knížky mohly byt tři kratší a dechberoucí příběhy bez zbytečné omáčky. Na konci jsem pochopila proč změnila tato geniální autorka styl psaní. To co mne během čtení vůbec nebavilo mne na konci úplně zničilo. Nemohla jsem ani dýchat, jen číst. A závěr mne opět krásně uklidnil a vykouzlil úsměv na rtech, jako vždy díky tomuto skvělému komisaři a obyvatelům malebné vesnický Three Pines. Velké plus u této knihy je poodhalení minulosti Québecu a vztahů mezi anglickým a francouzským obyvatelstvem.

05.05.2020 4 z 5

Profesionální žena Profesionální žena Vladimír Páral

To bylo tak hloupoučké a naivní až to bylo naprosto geniální. Moc jsem se při čtení bavila.

02.05.2020 4 z 5

Holubice a had Holubice a had Shelby Mahurin

Lou byla dokonalá, vtipná, laskavá a sprostá. Zápletka byla poměrně jednoduchá, ale rozhodně to neubíralo na čtivosti. Velmi povedená romantická linka. Po celou dobu čtení jsem myslela, že nebudu mít jedinou výhradu, kniha byla přesně podle mých představ. Bohužel konec byl dost zmatený a překombinovaný, takže tak 4,5 hvězdičky.

01.05.2020 4 z 5

Poslední království Poslední království Bernard Cornwell

Uthred je skvělá postava hned jsem si ho velmi oblíbila. Kniha se skvělá četla a moc se těším na další díly.

27.04.2020 4 z 5

Oběť bez tváře Oběť bez tváře Stefan Ahnhem

Knihu jsem poslouchala a děj krásně plynul. Celou dobu jsem chtěla vědět, co se bude dít dál. Zápletka byla geniální. Jediné, co mi vadilo bylo dost zvláštní zapojení vyšetřovatelů. Zdálo se mi, že příběh je skoro nepotřebuje, navíc Fabián byl dost nesympatický, doufám, že v dalších dílech si ho oblíbím.

22.04.2020 4 z 5