katallinka komentáře u knih
Moc milá a vtipná knížka.
První dva díly mnohem lepší. Tady mi to přišlo jako (ze začátku dost pomalá) romantika, do které autorka nacpala hromadu sexu a hlavně řeči o sexu. Chování hlavních hrdinů dost zvláštní a často jsem musela kroutit hlavou nad jejich myšlenkovými pochody.
Dokument ve mě zanechal mnohem více. Chyběla mi trošku větší pointa celé knihy a rozhodně lepší závěr knihy. Dokument, ale dostal mnohem lepší hodnocení. Velmi tvůrce obdivuji.
Opět velmi dobře napsané, ale oproti Božskému bastardovi tomu něco chybělo.
Velmi příjemné čtení, autorka umí napsat velmi čtivé a napínavé příběhy. Věděla jsem jak kniha dopadne, ale i tak jsem si knihu užila.
Velmi zajímavý příběh, ale od autorky jsem čekala něco trošku jiného. Opět zde byly velmi silné a odvážné ženy, které jsem musela obdivovat, ale děj byl dost předvídatelný a bez nějaké větší zápletky. Historické souvislosti byly zajímavé, ale jejich přidání do textu bylo dost nepřehledné a rozhodně nepomáhaly k lepší čtivosti. Kdybych s autorkou teprve začínala rozhodně bych hodnotila větším počtem, ale takto bohužel pouze 3,5 *.
Neskutečně krásný a zároveň drsný příběh. Plný krutosti a zároveň hodných lidí, kteří dokážou svou laskavostí změnit svět. Kniha je velmi drsná svým prostředím i chováním lidí, ale hlavní postavy jsou plné naděje a každý ze má právo volby. Jsem moc ráda za konec, který byl naprosto podle mého gusta. Rozhodně musím vyzkoušet další knihu od autora.
Velmi milá oddechovka, první kniha se mi líbila malinko víc. První polovina knihy poněkud zdlouhavější, ale konec naprosto nádherný. Negativní je neustálá chuť na něco dobrého, při dokonalých popisech nejrůznějších jídel, které hlavní hrdinka miluje.
Velmi pěkná a napínavá kniha. Mrzí mě, že jsem už kdysi viděla film, takže jsem nebyla tak moc překvapená.
Velmi povedená série s velkým množstvím sympatických postav a zajímavých zápletek. Autor do příběhu velmi pěkně zapracoval historické události a postavy.
Díl od dílu je to lepší a lepší čtení. Z této série jsem nadšená. Velmi zajímavé postavy. Prolínání s historickými událostmi je naprosto geniální. Líbí se mi, že detektivka nemá pouze kladné nebo záporné postavy. Všichni mají nějakým způsobem svou temnou část nebo tajemství se kterým se musí vypořádat.
Kniha se mi líbila mnohem více než Tatér z Osvětimi. Opět moc smutný příběh o neskutečně silné ženě, která měla velmi těžký a nejistý život. Tolik jsem Cilku obdivovala a zároveň litovala. Autorka se skvěle zhostila uctění její památky a i dalších žen a mužů, kteří si tolik vytrpěli. V románu se prolínaly události z koncentračního táboru i gulagu. Nechápu jak lidé mohli tak strašlivá místa vytvořit.
Zase úžasné čtení, moje nejoblíbenější série. Moc se mi líbilo, že autorka do tohoto případu zapojila své zkušenosti s alkoholem a odvykáním.
První polovina malinko slabší, ale konec naprosto dokonalý. Už se těším na další díl.
Malinko naivní příběh, který se odehrává na místě plném hrůzy. I přes některé nepravděpodobné pasáže, velmi zajímavý příběh. Je příjemné číst o Osvětimi z pohledu dvou zamilovaných.
Pěkný romantický příběh. Pasáže obsahují pana Darcyho byly hrozně přitažené za vlasy a některé jsem dokonce přeskakovala.
Opět nádherná kniha. Na autorčiných dílech velmi obdivuji, že i když je děj většinou dost podobný a předvídatelný, objevují se v knize neustále nějaké zvraty. Opět jsem byla velmi překvapena změnou charakteru některých hrdinů.