KáťaM. komentáře u knih
Měla jsem s knížkou ten samý problém jako u Sněhuláka - příliš šroubované a zamotané, nereálné. Mátly mě 2 zápletky, motaly se mi dohromady. Interpretace byla skvělá, ty doprovodné zvuky, mně se tenhle nevšední přednes moc líbil, jen bych ocenila, kdyby byly odděleny kapitoly, kolikrát mi došlo až po nějaké době, že se Harrymu něco zdá. Vzhledem k příběhu tuto knížku hodnotím podprůměrně, ale pro milovníky celé série nutnost.
Spousta koní, hodně dobrodružství a trochu lásky. Klasický Francisův příběh. Já je mám prostě ráda, audiokniha je skvěle namluvená. Určitě doporučuji.
Další super seberozvojovka, i když z velké části je to PR firmy. Myslím, že knížka je směrovaná spíše na zaměstnavatele, ale rozhodně není aplikovatelná na všechny obory, rozhodně ale stojí za přečtení!
Super seberozvojová kniha, autor napsal spoustu skvělých knih, tahle možná mezi všemi trochu zapadá, ale přináší také zajímavé myšlenky, určitě doporučuji, pokud Vám sedí ostatní autorovy knihy.
Super seberozvojová kniha, odnáším si z ní hned několik tipů, které chci zkusit. Autoři se skvěle doplňují. Nutno dodat, že se zaměřují spíš na lidi, kteří pracují v kanceláři, ostatní knížku asi tolik neocení. Vřele doporučuji všem, co uvažují o změně práce.
Super oddychovka, seriál mi tak skvělý nepřijde, ale jako audiokniha namluvená úžasnou Viktorií Taberyovou je Gossip Girl úžasná!
Mrazivé čtení, uvítala bych více stránek, abych se mohla dostat více do nitra postav, vzhledem k oblíbenosti knížky a recenzím jsem čekala trochu víc, ale rozhodně skvělá Odeonka, kterou vřele doporučuji.
Problém recenzí této knížky bude ten, že málokdo se odhodlá přiznat, že něco takového četl. Mně se knížka líbila, je skvěle namluvená a poslech jsem si užila. Sem tam erotickou literaturu čtu a tuhle knížku považuju rozhodně za zajímavější než celé odstíny nebo nejdejbože story o dominantních bohatých právnících (nic mě v knize nedokáže vytočit víc než rychlovka na stole advokátní kanceláře). Vyprávění z pohledu chlapa bylo mnohem zajímavější, než z pohledu ženy, takových je totiž na trhu nepřeberné množství. V knize bych vynechala ty ženské recenze. Škoda, že z toho tolik kapalo to, že je to vyloženě PR, pro mě to bylo trochu rušivé, bez toho bych si knížku užila ještě víc, ale chápu, že záměr knížky byl i jinde, jsem přesvědčená, že po dočtení gigola vyhledala nejedna žena, byť by to nikdy nepřiznaly.
Dívku ve vlaku i Do vody jsem hodnotila plným počtem hvězd, měla jsem proto velká očekávání. Musím říct, že pro mě bylo rušivé neustále přeskakování v čase (knížku jsem poslouchala, snad je to tedy v klasické verzi čitelnější), postavy mě tentokrát tolik nezaujaly, ani název mi nepřišel příliš přiléhavý. Od autorky jsem čekala další temný psychologický thriller, dostala jsem ale něco, co hodnotím "jen" jako lepší průměr, nutno ale dodat, že se nevytratil spád, za mě tedy neurazí, ale nenadchne, všechny ostatní knížky autorky ale vřele doporučuji, tahle byla slabší.
Já tuhle sérii zbožňuji a je to můj největší objev roku, myslím, že i podle doslovu si tady autorka musela hrát s příběhem nejvíc, o to je zajímavější. Ze všech čtyř královen mi Anna povahově sedí asi nejméně, ale zase její linka je taková správně dynamická, snad i díky fantazii autorky. Přestože jsem Anně příliš nefandila, moc mě bavil její příběh tak, jak ho vykreslila autorka, možná že ten skutečný tak zajímavý nebyl. Co mě trochu mrzí, je skutečnost, že v tomto příběhu poznáme i osudy dalších dvou královen a tím pádem se asi bude hodně věcí v dalších dílech série opakovat. Koneckonců zjistím to brzy, hned začínám číst pátý díl, pokud se Vám líbily předchozí díly série, Anna se Vám bude líbit taky, jen si možná nezíská Vaše srdce.
Bohužel takhle knížka mě nezaujala a nevzbudila ve mně emoce, které asi měla. Nesedl mi ani projev Jany Strykové (poslouchala jsem audioverzi).
Tvorbu tohoto autora mám moc ráda, ale Pokání mi vůbec nesedlo. Nezaujal mě žádný z hlavních hrdinů a Briony už vůbec ne. Nejslabším komponentem knihy ale pro mě byla zápletka samotná, podle mě stála dost na vodě a stačilo by, kdyby někdo tehdy něco řekl. Poslouchala jsem audioverzi. Komentují přede mnou říká, že byl špatně zvolený hlas, já tady nesouhlasím, paní Medvecká je úžasná interpretka, bohužel ale ani skvělý hlas pro mě nemohl vytáhnout nudnou audioknihu, poslouchání mě dostalo celkem do čtecí krize, ale nutno dodat, že v tom sehrály roli i další věci než jen špatně zvolená knížka. McEwan nadále zůstává mým oblíbeným autorem, jen bych doporučila jiné tituly, např. Na Chesilské pláží nebo ještě lepší Myslete na děti!
Osobně jsem nechápala posedlost autorčinou prvotinou Stříbrná cesta. Nebyla to špatná knížka, ale čekala jsem od ní více, zvlášť když byla tak propagovaná. Byla jsem zvědavá na autorčinu další knihu a za mě byla rozhodně mnohem lepší. Tentokrát jsem tam opravdu viděla ten temný sever, zajímavější zápletku i vykreslenější postavy, autorka se vypsala a podala lepší výkon. Líbila se mi Vidarova aura i tajemství kolem jeho dcery Liv a vnuka Simona. Knížka mi opravdu sedla i svou ponurou náladou (četla jsem během své karantény), byl to rozhodně jeden z těch lepších thrillerů, co jsem v poslední době četla, věřím, že příští autorčina kniha mě zaujme ještě víc. Knížku jsem poslouchala v audioverzi. Z interpretky Jitky Ježkové jsem měla trochu strach, protože naposledy mě její hlas prováděl v knize, která mi naopak vůbec nesedla (Cizinka od Diany Gabaldon). Obavy byly ale naprosto zbytečné, Jitka Ježková je fenomenální interpretka, když se jí do rukou dostane lepší kniha a to Pustina byla, doporučuji ji mnohem více, než Stříbrnou cestu.
Casanova a jeho utajená žena pro mě byla spíše zklamáním, přestože knize dávám poměrně vysoké hodnocení. Očekávala jsem erotické scény a více ze života proslulého svůdníka, místo toho nám autorka předložila příběh dvou žen, které v mladém věku dost naivně otěhotněly. Na druhou stranu oceňuji, že jde o příběh z klášterního prostředí, ty jsou pro mě určitým způsobem podmanivé a autorka dokázala tu atmosféru vykreslit. Moc se mi líbilo se teď v zimě ponořit do příběhu z Benátek, byť ten děj byl trochu plytký, snadno odhadnutelný. Vyzdvihuji i to, jak se hlavní hrdinka prala s odpuštěním sama sobě, to je v životě taky velmi složité, proto knížku hodnotím jako lepší průměr, i když jsem od ní nedostala zdaleka to, co jsem čekala a asi i chtěla, když jsem sahala po knížce s tímto jménem a obálkou.
Zase jsem si potvrdila, proč je Ikar pro mě nejoblíbenějším vydavatelstvím. Opět přinesl skvělý psychologický thriller. Knížka sice nemá nejlepší hodnocení, ale mně dokonale sedla. Příběh dvou žen, které se honí za kariérou mě uchvátil. Příběh byl napínavý do poslední chvíle, byl naplněný akcí a já si ho užila, protože mě zajímaly osudy obou hlavních postav, což se mi v poslední době bohužel moc často nestává. Knížka ukazuje, jak je nesmírně složité skloubit rodinu a mateřství, pro mě to byl jeden z nejlepších psychologických thrillerů, co jsem tento rok četla a vřele knížky doporučuji dál, obzvláště ženám kolem třicítky. Snad si žádná z nás nebude muset nikdy projít tím, co Helena, a žádná z nás nikdy nebude tak urputná jako Ashley.
I já jsem se účastnila společného čtení s Yoli, myslím, že zase dokázali vybrat moc fajn knížku. Původní verzi pohádky jsem neznala. Příběh vypráví o dvanácti sestrách, už na začátku jich je jen 8, které stíhá podivné prokletí a my rozplétáme, proč je tento osud stíhá. Musím vyzdvihnout temnou, gotickou atmosféru, knížku vážně skvěle načasovali k období Halloweenu a dušiček, četla jsem v době, kdy jsem byla doma sama, a chvílemi jsem se opravdu bála, to je vždycky super, když knížka dokáže vzbudit takové pocity. Potvrzuji to, co zmiňují někteří čtenáři přede mnou - postavy se opravdu ohromně pletly, a to nejen sestry mezi sebou, ale také jejich macecha, to bylo trochu rušivé, na 400 stránkách mohly být charaktery opravdu rozepsány lépe, prostor tu byl. Nechápala jsem, proč je hlavní hrdinka výjimečná a měla by to tajemství rozlousknout právě ona. Ke konci jsem se občas trochu ztrácela, bylo to trochu překombinované a klišé závěr knížce opravdu moc nepomohl. Já bych knížku doporučila opravdu především kvůli atmosféře, hodnotím ji jako lepší průměr. V mých očích jí určitě pomohlo i ono společné čtení, vždycky je moc fajn prožívat knížku s ostatními čtenáři, užila jsem si to.
Tahle kniha v sobě snoubí všechny důvody, proč Grisham patří k mým nejoblíbenějším autorům. Spojil důležitá téma (nelegální skládky odpadu), boj dobra a zla, který nemusí dopadnout vždy správně. Hlavně ukázal, že i dobro má své padouchy, a zlo své hrdiny. Je to další kniha, kdy jsem si pro přečtení anotace říkala, že tematicky to asi nebude nic pro mě, ale opak se stal pravdou. S oblibou říkám, že Grisham mě nadchne i pro věci, události, o kterých jsem si nemyslela, že by mě vůbec mohli oslovit. Stalo se mi to jak u jeho Píšťalky (boj indiánů proti casinům), tak u Calica Joe (baseball). Odvolání řadím k těm nejlepším knihám, co jsem od autora četla, i když Předvolání bych doporučila ještě o chlup víc. Plným počtem knížku hodnotím skoro po pěti měsících, tahle si to zaslouží, za mě velké doporučení!
Collen Hooverová je moje oblíbená autorka, jsem moc ráda, že její knížky začínají vycházet i v audioverzi. Po poslechnutí této jsem trošku v rozpacích, myslím, že by si audioverzi zasloužily spíše její jiné knížky. Srdceryvný příběh sedmnáctileté adoptované Sky, která zažívá svou první lásku a odhaluje šokující tajemství ze své minulosti, mě bohužel příliš nevtáhl. Částečně to bude tím, že už nejsem úplně cílová skupina, částečně i tím, že jsem děj úspěšně předvídala, což způsobovalo, že mě knížka nudila. V žádném případě ji nechci shazovat, ke konci ve mně knížka vzbudila spoustu emocí, to je umění autorky. Knížka byla také úžasně načtená mou oblíbenou herečkou Veronikou Khek Kubařovou. Její veselý hlas a povaha mě přenesly zpátky do let, kdy jsou chodila na představení do divadla v Mladé Boleslavi, ve kterých hrála. Ocenila bych, kdyby knížka šla pustit o něco hlasitěji, jsem zvyklá poslouchat v hlučnějším prostředí (dálnice, fitko apod. I když knížku hodnotím "jen" jako lepší průměr, čtenářkám do 20 let ji vřele doporučuji. Veroniku Khek Kubařovou budu určitě dál jako interpretku vyhledávat, je skvělá! ♥
Nebylo to PAMMP, jako když spadne meloun, jen jako když spadne mandarinka. Trh z thrillery je přesycený, a právě proto Milé dítě už tolik čtenáře žánru nenadchne. Na začátku všeho je autonehoda, při které je nalezena zraněná žena Lena a její dcera Hannah. Vychází najevo, že byly vězněny v chatě, kde se Hannah a Jonathan, její mladší bratr, narodili. Děti tak nikdy nepoznaly svět venku. Nález Leny vzbudí naději v Matyasovi a jeho ženě, kteří Lenu pohřešují už čtrnáct let. Zmizela jako mladá žena. Ukáže se, že ženou, která z chaty utekla, není jejich Lena, svou Lenu ale nešťastní rodiče vidí v malé Hanně. Začíná strhující rozplétání, kdy se střídá vyprávění Hannah, traumatizované Leny a truchlícího otce. Jak to, že je Hannah Leně tak podobná,a kde je Lena? To už prozrazovat nebudu a popravdě nejsem si jistá, jestli stojí za to se do knížky pouštět, je to tuctový thriller. Co se týká audioknihy, byla ale geniálně namluvená, takové zvukové efekty jsem ještě nikde nepotkala, zvlášť, když byly čteny novinové články, poslech jsem si vážně užila, příběh už méně.
Ačkoli nejsem cílová skupina, pominu-li klišé bojovnou hrdinku, opravdu krkolomnou kletbu knížka se mi líbila. Děj pěkně plynul, přestože jde o baculatější dílo, každá stránka měla svůj smysl. Autorka si pěkně vyhrála s charaktery postav, až asi na hlavní hrdinku jsem si dokázala všechny oblíbit a bavilo mě číst o jejich osudech. Knížku jsem četla po jejím velkém boomu od vydání, ale přesto mi zůstala bez spoilerů, až na tajemnou postavu Rhysanda, která mě také okouzlila. Vílí svět, do kterého se hlavní hrdinka Feyre dostane tak, že zabije vlka, se mi líbil a jsem zvědavá na to, co přinese dál. Knížku bych se nebála doporučit ani starším čtenářkám, i my si tam můžeme najít své.