Kate3003 komentáře u knih
Kniha pro mě byla opravdu velkým překvapením. Přesto, že bylo pár pasáží, které mě až tolik nebavili tak celkově byla kniha velmi čtivá. Děj plynul poměrně příjemným tempem a nechyběla akce i zajímavé zvraty. Část příběhu byla předvídatelná, ale to už je dle mého takové prokletí YA knih.
Oceňuji originalitu příběhu i celkové promyšlení světa. Ocenila bych lepší seznámení s magií, která je v knize použita, protože i když je tam ukázaná moc detailů se o ní nedozvíme. Autorka se namísto magie a vykreslení světa zaměřila spíše na jednotlivé postavy a romantickou linku, která se za mě měla stočit trošku jiným směrem.
Hrozně mě bavila chemie mezi hlavní hrdinkou a illuciánským korunním princem. Jejich slovní přestřelky byli vtipné a za mě opravdu skvěle fungovali.
Postavy byli celkově příjemně vykresleny a byl na nich znát určitý vývoj. Je škoda, že autorka plně nevyužila potenciál světa a doufám, že to udělala v dalších dílech. Rozhodně mě zajímá jak se bude příběh vyvíjet dál.
Další návrat do dětství s Pokémony. Druhá kniha příběhově hezky navazuje na tu první. Jelikož je to už druhá kniha v řadě nemám takový problém orientovat se v jednotlivých obrázcích. Kresby jsou opravdu povedené a celý děj je poměrně svižný. Kniha se díky tomu opravdu dobře čte.
Nad hodnocením jsem dlouho váhala, protože jsem si nebyla jistá jestli převládá nadšení z návratu k příběhům, které jsem jako dítě milovala nebo mírné zklamání s toho jak je putování Reda oproti seriálu hrozně zkrácené.
Celkový příběh se velmi podobá tomu, který znáte ze seriálu. Hlavní hrdina Red se chce stát tím nejlepším trenérem Pokémonů ze všech a my v příběhu sledujeme začátek jeho cesty za tímto titulem.
Děj byl svižný, kapitoly krátké, ale občas jsem se trošku ztratila v jednotlivých částech (i když to přisuzuji tomu, že nejsem moc zvyklá mangu číst). Kresba byla velmi povedená.
Tahle série mě opravdu baví. Autorka má velmi čtivý styl psaní takže ´kniha je během chvilky přečtená. Hodné se mi líbí jak jsou v knize pojati vlkodlaci i když na druhou stranu to může působit, že to trochu zavání schizofrenií. Rozhodně je za mě fajn, že z nich autorka neudělala nemyslící bestie, které za úplňku podlehnou volání měsíce i když i mezi těmito vlkodlaky se jich pár najde.
Zaujalo mě jak autorka do příběhu zakomponovala i jiné legendy než jen ty o vlkodlacích a krásně je propojila s příběhem. I když jsem hlavního záporáka odhalila dost rychle tak jsem si čtení užila a přestože jsem věděla kdo měl vše na krku netušila jsem proč. Konec mohl být možná trochu jinak zpracovaný protože úplně poslední scéna mi moc neseděla a celkově to bylo trošku uspěchané.
Jednotlivý hrdinové a to včetně záporných postav jsou svým způsobem sympatičtí a na jednu stranu je škoda, že je jich celkem dost a ne se všemi je možnost se více seznámit.
Jsem zvědavá co přinesou další díly.
Pro mě první kniha, kterou jsem od autorky četla a bohužel maličko zklamání. Nemůžu říct, že by celý příběh byl nějak hrozný nebo, že by se kniha špatně četla. V knize se, ale objevilo spoustu nelogických maličkostí, které mi pokazily celkový dojem.
Z knihy jsem měla pocit, že původně nebylo vůbec v plánu zasadit celý příběh do Prahy potažmo do České republiky. Když už se náhodou u postavy objeví české jméno, tak u postavy ke které to podle jejího popisu vůbec nesedí. Střední škola celkově působí taky spíš z amerického filmu než z Prahy a i to že se spolu všichni domluví v pohodě jedním jazykem (zřejmně češtinou) mi moc nesedělo.
Pak také to co Anna ve svém věku smí a nebo naopak nesmí dělat mi moc nedávalo smysl a vysvětlení proč to tak je mi nepřišlo úplně fajn. Celkově nelogických věcí týkající se věku postav bylo v knize docela dost.
V knize byla velmi často použitá různá přirovnání a drobné odbočky od hlavního děje, které by tam za mě vůbec nemuseli být. Na to že je to rozjezd série tak svět nebyl moc představen. Chápu, že vlastně ani hlavní hrdinka netuší co se kolem ní děje, ale asi bych chtěla vědět víc.
Abych nebyla jen negativní pojďme se podívat i na lepší stránky této knihy. Autorka má skvělý styl psaní, který se strašně snadno čte, takže jsem knihu přečetla v podstatě za den. Postavy byli docela sympatické, za mě asi nejvíc Damien a Cedrik. Anna na můj vkus někdy byla až moc naivní a asi ukňouraná je ten správný výraz.
Našla jsem několik částí u kterých jsem se dobře pobavila a i nápad na propojení zaklínačů a démonů mě zaujal.
Konec zůstal velmi otevřený a i to je jeden z důvodů proč jsem se rozhodla v sérii pokračovat. Takže přestože hodnocení je slabší budu číst dál a jsem zvědavá jestli se můj dojem z knihy u dalšího dílu zlepší, protože kniha se mi četla opravdu velmi dobře.
Pro mě to bylo první setkání s autorkou, protože ano jako jedna z mála jsem ještě nečetla Selekci.
Autorka má velmi čtivý styl psaní a i přestože má kniha skoro 500 stran četla se vpodstatě sama. Kapitoly byly velmi krátké takže děj příjemné ubíhal. Začátek byl sice trošku seznamovací, ale i přesto poměrně svižný.
Celou knihu se střídaly pohledy dvou hlavních postav, což není má úplně nejoblíbenější forma příběhu, ale díky tomu že kapitoly byly opravdu krátké tak mi to nijak nevadilo a líbilo se mi některé části příběhu vidět i z jiné perspektivy. Jsem ráda i že na sebe jednotlivé kapitoly navazovaly a neopakoval se v nich děj jen z druhého pohledu.
Postava Anniky se mi zamlouvala, protože to nebyla taková ta typická princezna, kterou zajímají jen šaty, plesy a to co si o ní myslí princové v okolí. Byla zvídavá, houževnatá a hlavně ji všichni okolo měli rádi a měli ji v úctě. Oproti tomu Lennox díky své pověsti nelítostného zabijáka vzbuzoval v lidech spíše strach. Přitom nechtěl nic víc než přežít.
Jejich osudy byly na první pohled naprosto rozdílné a podle toho vypadalo i jejich první setkání v knize.
Hate to love linka je zde hezky vykreslená a bavilo mě sledovat jak se vztah obou postav mění v závislosti na okolnostech a informacích, které se postupně dozví. Přišlo mi to trošku jako pohádkový příběh Romea a Julie.
Konec by možná zasloužil trošku více prostoru, protože byl zbytečně zmatený a uspěchaný, ale epilog celkový dojem vylepšil.
Takže celkově hodnotím knihu kladně a pokud chcete trochu romantiky rozhodně mohu doporučit.
Za poskytnutí knihy velmi děkuji @albatrosmedia.
Pět kroků od sebe znám pouze jako film takže jsem úplně neměla představu co od knihy čekat. Kniha byla velmi čtivá a stránky mizely neuvěřitelnou rychlostí. V příběhu se střídají části, které čtenáře pobaví, zarazí , nebo i takové kde ho bodne u srdce z okolností, které dokáže život přinést.
Vlastně si pořád nejsem úplně jistá jestli se mi celkové pojetí příběhu o vyrovnání se ztrátou líbilo nebo ne. Postavy se občas chovali dost nelogicky, jakože jasně o tom vlastně ten příběh trošku je, že když se nám stane v životě nějaká tragédie tak se všechno změní, ale v některých případech už to bylo trošku moc.
Na druhou stranu v průběhu příběhu bylo dost momentů, které se mi líbili a pobavili mě a i když jsem postrádala hlubší příběh tak si děj bez problémů dokázal udržet moji pozornost. Jenže pak přišel konec, který mě tak trošku rozbil a celkově mi tak nějak nezapadal do celého příběhu.
Myslím, že kdyby měl příběh trošku jiný konec byl by mnohem zajímavější. I tak se i díky celkové čtivosti příběhu přikláním spíš k názoru, že se mi kniha vlastně celkem líbila.
Další kniha ze série Ikony DC, kterou jsem přečetla. Příběh Catwoman mě bavil o dost více než Wonder woman, kterou jsem četla předtím, ale myslím, že částečně na tom má zásluhu autorka. Protože jak všichni víme Sarah J. Mass prostě umí psát čtivě a i přes své pomalejší rozjezdy v každé knize (ano ani tady se tomu nevyhneme) nás nakonec dotane koncem knihy, který přetéká emocemi a akcí.
Podání příběhu Seliny Kyle v této knize mi hodně připomínalo filmového Batmana s Christianem Balem. Selina byla sympatická, líbilo se mi jak byla drzá a svým způsobem odvážná, protože plán který se rozhodla zrealizovat může vymyslet buď někdo velmi odvážný nebo na druhou stranu tak trochu šílený.
Hra na kočku a myš s Batwingem byla příjemné zpestření a netrplivě jsem očekávala kam je až dostane. Jedna z věcí, které bych příběhu trochu vytknula je opakující se děj v prostřed knihy. Chápu, že záporáci v komiksech od DC vlastně takhle fungují, ale u krátkého komiksu se to opakuje jednou za sešit a než vyjde další je to ok, ale v delším příběhu je to trošku jako kolotoč. I přesto jsem si ale čtení užila a díky tomu se možná vrhnu i do dalších knih z této série.
Zase jedna kniha ze série, která mě minula když vycházela (možná to bylo těmi né úplně zajímavými obálkami) a narazila jsem na ni až teď.
Jedná se o první díl takže i zde se nevyhneme typické seznamovačce s prostředím a jednotlivými postavami. Kniha si i přesto drží opravdu slušné tempo a děj velmi plynule běží a stránky mizí jedna za druhou. I když je fantasy o upírech a vlkodlacích plno tak si tenhle příběh zachovává velkou míru originality. Zaujalo mě zapojení dalších nadpřirozených bytostí i koncept jejich zasazení do běžného světa. Kromě toho že byla kniha neuvěřitelně čtivá byla i nabitá akcí a pár zajímavými zvraty.
Mercy jsem si oblíbila už od začátku pro její povahu, protože je přesně ten přidrzlý typ postav, které mám ráda. I odtatní postavy jsou sympatické a dle mého dobře napsané. Jsem ráda, že jsem na tuto sérii narazila a už se těším na další díly.
Tato kniha pro mě byla trošku zklamání. Čekala jsem velkolepý návrat k Eragonově příběhu a jeho budování útočiště pro novou generaci Dračích jezdců a draků. Dostala jsem ovšem pouze útržek s Murthagova nynějšího života, kousek né zrovna zajímavého příběhu z života Angely a pak urgalskou pověst. To vše proložené Eragonovými povzdechy nad tím jak se potýká s každodenními starostmi. Kdyby se autor vyhnul potřebě propojit všechny příběhy tím, že je nějakým způsobem poslouchá nebo čte Eragon a vytvořil tři samostatné povídky, které by měli hlavu a patu udělal by asi lépe.
První část Poutník je opravdu kratičká a vlastně se toho stejně moc nedozvíme.
Druhá část čarodějnice ani v knize nemusela být, nebo mohlo jít o nějakou zajímavou ukázku z Angeliny minulosti, ale takhle jsme se vlastně zase nedozvěděli nic.
Poslední část červ už byla co se týče příběhu zajímavější. Poprvé se jednalo o ucelenou povídku, která měla hlavu a patu. A konečně to působilo jako když jsem se vrátila k sérii o Dračích jezdcích. Konec knihy zůstal otevřený takže jsem zvědavá jestli bude na tuto knihu nějak navázáno a snad tedy bude pojata lépe než tato.
Je opravdu škoda, že jsem s touto sérií nezačala dřív, ale původní obálky prostě člověka nepřitáhly tak jako nové. Třetí díl byl za mě ještě o fousek lepší než ten předchozí i když i tady narážím na určité věci které mi u hrdinů nebo v příběhu přijdou trošku zvláštní, ale pro YA jsou poměrně typické takže nic co by mi kazilo zážitek ze čtení.
Rose a Christian pořád patří mezi mé nejoblíbenější postavy i když musím říct, že Rose mě tentokrát občas trochu štvala. Líbí se mi její chemie ve scénách s Dimitrijem a její pošťuchování právě s Christianem, který zde dostává o něco více prostoru než v předchozích dílech. Autrčin styl psaní je velmi čtivý a dokáže skvěle udržet pozornost u děje. Nechybí tu akce ani působivé dějové zvraty. Hlavně ten na konci příběhu bych vypíchla, protože to mě dostalo asi úplně nejvíc stejně jako u předchozího dílu. Lisa si udržela svůj status a pořád si o ní myslím, že je poměrně sebestředná a přestože se vlastně snaží lidem pomáhat tím co umí tak její chování je spíš na škodu než k užitku. Nesmím zapomenout na Adriana s kterým jsme se seznámili už v druhém díle a teď se konečně mohl víc projevit. Jeho postava mě taky baví a jsem zvědavá jak se bude dál vyvíjet. Už se těsím na další díl, protože mě zajímá kam povedou další kroky Rose.
Další návrat po letech a musím říct, že tady to bylo malinko zklamání. Oproti předchozím dobrodružstvím v Narnii byl děj trochu táhlý a poměrně dost se točil v kruhu. Zde je hodně vidět jak mě ovlivnil odlišný věk při prvním čtení knihy. V tomto díle je hodně znát náboženský vliv, který autor do celé série zakomponoval a i když se svým způsobem jedná o poučné zakončení. Kdy ti co zůstali věrní budou za svou víru odměněni tak mi svým způsobem přišel takový konec poměrně ... No vlastně ani nevím jak to popsat.
Tahle kniha předčila má očekávání. Jedná se o velmi zajímavě zpracovaný příběh, který je zároveň popisován ze dvou pohledů hlavních postav. Ze začátku mi střídaní pohledů trošku vadilo, ale pak jsem byla ráda že to vidím s obou stran a rozhodně to příběhu neubralo nic na napětí možná spíš naopak, protože čekáte na to co se děje na té druhé straně mezitím co čtete jednu z verzí. Konec mě naprosto překvapil a odrovnal, protože něco takového jsem naprosto nečekala.
Celou dobu jsem si představovala co by mě mohlo čekat dál a jak asi příběh skončí, ale autorka mé představy vzala a rozdrtila na malé kousíčky. Trochu mi chybělo osvětlení některých záležitostí, které se v knize objevily, ale celkově se mi kniha líbila a svět ve kterém se odehrávala byl zajímavě zpracovaný.
Druhý díl série Caraval mě bohužel nezaujal tolik jako ten první. Přestože byl příběh podobný a znovu velmi dobře promyšlený, něco mi tam prostě chybělo. Líbí se mi, že kniha začala přesně tam kde předchozí skončila. Takže příběh plynule navázal. Tentokrát byl, ale odvyprávěn z pohledu Donatelly namísto její starší sestry Scarlett. Tella v této hře už nebude skryta v pozadí hry, ale bude muset sama hrát. Zápletka je tentokrát trošičku zajímavější než v prvním díle, ale princip je stejný. Důležité je vyhrát Legendovu hru a tím vyhrát možnost setkat se přímo s Legendou. První část knihy byla mírně nezáživná, ale pak se vše rozjede a už si drží tempo stejně jako u prvního dílu. Jestli budu číst další díl zatím nevím. Kdyby byl v češtině tak do toho určitě jdu, ale bohužel není.
Začíná mě mrzet, že mě série minula v tom správném věku. Přesto že si čtení poměrně užívám tak vidím jak jsou některé činy hlavních postav poměrně hloupoučké, ale vzhledem k jejich věku nic neobvyklého. Pořád mě z postav nejvíc baví Christian a Rose i když v tomhle díle jsem si velmi oblíbila i Masona, který tentokrát dostal mnohem více prostoru. Líbila se mi i změna prostředí a nová postava. Jsem zvědavá jak se vše kolem Adriana vyvine dál. Celkové mě asi druhý díl bavil více než první, protože má lepší spád a netočí se dokola kolem jednoho problému. Navíc ten konec. Ten mě naprosto odrovnal. Rozhodně jsem nečekala, že se něco takového stane. Jsem zvědavá co přinesou další díly. A abych nezapomněla musím samozřejmně zase vypíchnout novou obálku od Adela.stopka, která je zase boží.
Po této knize jsem pokukovala již delší dobu, protože jsem na ni na instagramu viděla poměrně pochvalné recenze a navíc ta obálka je prostě krásná.
Líbilo se mi, že v příběhu jsou zapracovány prvky ze slovanské mytologie a pověstí. Narážky na pověsti o Kazi, Tetě a Libuši či Bivojovi, které znám z dob strávených ve školní lavici mě velmi zaujala.
Celý příběh je vyprávěn z pohledů čtyř hlavních postav, které se ve vyprávění střídají, přesto že mi tento styl většinou úplně nevyhovuje zde mi to nevadilo. Nejspíše hlavně díky tomu že na sebe jednotlivé části navazovali a neopakovali se jen proto aby se ukázalo vše i z jiného pohledu. Děj velmi příjemně plynul, rozjed byl velmi svižný, protože jsme vhozeni o již rozjetého příběhu. Druhá polovina je trochu pomalejší, celkově více vysvětluje o co vlastně jde a díky pohledu z více stran jsem se toho mohla dozvědět mnohem více. Celkový pohled příjemně doplnili i občasné pohledy zpět do minulosti jednotlivých postav. Bylo velmi zajímavé sledovat jak jednotlivé postavy šli za svými cíly a přesto jak moc velké mezi nimy byly rozdíly tak se snažily svoje osudy aspoň na chvíly spojit. V příběhu nechyběli ani nečekané zvraty, které za mě byly velmi dobře zpracované. Mě samotnou v určité chvíli vývoj děje velmi překvapil. Nejvíc mě zaujal konec, protože něco takového jsem po celém příběhu opravdu nečekala.
Děkuji Albatrosmedia za možnost si tuto knihu přečíst a za mě určitě velké doporučení.
Milá pohádka o zakletém psíkovi. Příběh je skvěle propracovaný jak je u Tolkienových děl zvykem. Líbila se mi předmluva, kde bylo zmíněno proč vlastně tato pohádka vznikla a další informace k samotnému životu Tolkiena a vzniku knihy.
Tahle kniha mě neuvěřitelně bavila. Styl psaní je příjemný a příběh je velmi čtivý. Najde se pár míst kde se nic moc neděje, ale zbytek příběhu to plně vynahrazuje. Postavy jsou velmi dobře vykresleny, celé prostředí a svět skvěle promyšlené a propracované do detailu.
Hlavní postavu Stephanie jsem si oblíbila, protože prostě miluji přidrzlé hrdinky. Velmi se mi líbil nápad se spřízněnými dušemi které se v příběhu objevují i když si sama nejsem jistá zda bych ji sama chtěla mít.
Taky oceňuji to, že je v příběhu ukázáno, že né všechno musí být takové jak nám tvrdí nebo jak se naprvní pohled zdá. A lidé by se neměli soudit jen podle toho do čeho se narodili. Příběh byl napínavý a já jsem opravdu zvědavá jaké následky bude mít rozhodnutí Stephanie a také co vlastně má za lubem Damon, protože jeho jednání je jistě velmi dobře promyšlené. Doufám, že se mi již brzy dostane do rukou další díl a dozvím se co bude dál.
Na knize se mi líbí zajímavé a originální téma i celkové pojetí příběhu, ale chybí mi něco co by mě naprosto vtáhlo do příběhu a nutilo hltat další strany. (Možná je to způsobeno i knihou Renegáti kterou jsem četla předtím a ta je nabitá akcí) Nemůžu říct, že by se mi kniha četla špatně, naopak autorka píše příjemným stylem a příběh okolo mě tak v klidu protekl, ale plně mě nezachytil. Někdy se vyskytli velmi zajímavé momenty, které pak ale stekly zpátky do klidného toku příběhu. Jedná se o prvotinu autorky, proto se chystám i na její další knihu a věřím, že mě zaujme.
Začátek knihy byl trochu táhlejší a chvilku jsem byla zmatená s toho co se dělo, než se začali objevovat souvislosti, které příběh osvětlili. Zbytek už se četl hezky a děj nabral spád. Autorka píše příjemným stylem, ale některé části by mohly být vynechány. Ke konci knihy dojde k naprosto nečekanému zvratu děje což mě dost překvapilo, ale ten konec! Kdo usekne děj ve chvíli kdy je to nejvíc napínavé? Konec mě příjemně překvapil a zklamal zároveň. Díky otevřenému konci nakonec sáhnu i po druhém dílu protože mě zajímá rozuzlení celého příběhu, který má dobrý námět, ale je napsán zbytečně zdlouhavě.