Katuschkaaa Katuschkaaa komentáře u knih

☰ menu

Špecialistka Špecialistka Stephenie Meyer

No nevím teda... Děj se hrozně táhnul, klidně by se to vešlo na 200 stránek. Hlavní postavy plytké, nepropracované, bylo mi jedno jestli zemřou nebo budou žít. A to je špatně. Dala bych jednu hvězdičku, ale z lásky ke Stmívání přidávám druhou.
A zdálo se to jen mně nebo ten překlad byl strašný? Kolikrát jsem se musela vracet v textu, protože jsem nechápala, co se děje a jestli mi něco neuniklo.

06.04.2018 2 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

"Přečteno" jako audiokniha... začátek zdlouhavý, popis hry, světa atd., ale jakmile Wade získal první klíč, už se nešlo odtrhnout. Skvělý příběh a těším se na filmové zpracování!

03.03.2018 5 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Druhý díl je snad ještě lepší než první! Děkuji autorce za nádherný čtenářský zážitek. Moc fandím Ilan i Pětadvacítce, jsem opravdu zvědavá, jak se příběh rozvine. Těším se na další díl, už aby tu byl...

03.03.2018 5 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Prostě wow... tak takhle knížka mě dostala. Měla jsem od ní ta největší očekávání, která však byla milionkrát překonána. Smekám před autorkou a jejím světem sklenařů, tohle je vážně něco!!! Nejdříve jsem byla trochu zmatená, pojmy se mi pletly (ještě, že je vzadu slovníček :-), ale pak jsem se do toho dostala a nemohla se odtrhnout... těším se na další díl!!!

03.03.2018 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Nebýt Čtenářské výzvy, odložím knihu po pár přečtených stranách... Příběh o ničem, nudný, utahaný... Vlastně se tam nic nestalo a nějak nechápu smysl knihy.

26.09.2017 1 z 5


Díra v duši Díra v duši Tiffanie DeBartolo

Zasáhla mě před 5 lety a stejně tak dnes, když jsem ji dočetla podruhé... A věřím, že za pár let, až ji budu číst znovu, mě zasáhne potřetí... Prostě nádhera!!!

09.07.2017


Sladké nic Sladké nic Jamie McGuire

No... to teda byla zvláštní kniha. Anotace slibovala osudový příběh, ale nějak jsem hlavním hrdinům tu jejich lásku nevěřila. Jejich dialogy jakoby nedávaly vůbec smysl. A nepochopila jsem, proč autorka používala tolik sprostých slov... pro mě velké zklamání od oblíbené autorky Jamie McGuire.

28.12.2016 2 z 5


15 minus 15 minus Tomáš Zářecký

Klobouk dolů před tímto mladým, navíc českým, autorem. Jako fanynka série Hunger Games jsem měla na začátku trochu problém, ale pak jsem to nějak přestala srovnávat a užívala si děj. Některé pasáže byly opravdu hodně detailně popsané, nejednou jsem musela knížku odložit a trochu to rozdýchat... Doporučuju!!!

12.10.2016 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

Elle Kennedy a její lehký styl psaní a ještě lehčí styl čtení mě opravdu baví... Dostala jsem přesně to, co jsem od knihy čekala: bylo to vtipné, svižné, člověk nemusí nijak moc přemýšlet a jen si užívá děj. Už se těším na další díly, kde budou představeni další kluci z hokejové party z Briaru :-)

12.10.2016 4 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Vůbec jsem nevěděla o čem kniha je, nečetla jsem recenze, ani jsem o ní vlastně moc neslyšela... o to větší překvapení to pro mě bylo. Kniha se četla sama, líbilo se mi, jak se tam postupně ty příběhy proplétaly. Taky chválím tu nepřímou řeč, to bylo osvěžující. Za mě super pohodové letní čtení!!!

16.08.2016 5 z 5


Zapletený Zapletený Emma Chase

Super oddychovka, u které člověk nemusí přemýšlet a jen se veze na vlně Drewova myšlení... někdy přitažené za vlasy, ale i tak jsem se pobavila :-)

13.04.2016 5 z 5


Rituál Rituál Mo Hayder

Třetí kniha od Mo, kterou jsem četla... a bohužel zatím nejslabší... příběh dobrý, Blecha mi je docela sympatická, ale celkově mě kniha nedokázala udržet, abych četla dál a dál... Každopádně jsem zvědavá na další díly, jak se její příběh rozvine...

09.02.2016 3 z 5


Trable Trable Samantha Towle

Po dlouhé době knížka z žánru Young Adults, která se mi líbila... ano, je to celé naivní, ale Mie i Jordanovi jsem fandila a líbila se mi zápletka i ten konec... taky oceňuji, že má kniha pouze jeden díl, takže to nebylo zbytečné roztahované...

09.02.2016 4 z 5


Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Bohužel jedna z nejslabších z žánru Young Adult... přečteno za jeden večer a byla jsem ráda, že se nemusím trápit dál... o přečtení druhého dílu budu ještě hodně dlouho přemýšlet...

09.02.2016 2 z 5


Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Pozor, v komentáři jsou SPOILERY!
Tuhle knihu jsem dlouho sháněla, chtěla jsem si ji dokonce koupit jako e-knihu do čtečky. Pak mi ji poslala kamarádka a jsem teda ráda, že jsem do ní neinvestovala. Na první pohled hluboký příběh, na ten druhý docela plytká zápletka, pro mě neuveřitelná. První polovina dobrý, oddechovka, ale v druhé polovině kýčovitý erotický brak... zbytečné popisování erotických scén. Tu první jsem ještě přečetla, ale druhou, třetí a další jsem proletěla očima... Kniha nebyla uzavřena, nevíme, zda se Colton naučil číst atd. Škoda no... takhle řadím knihu spíše mezi ty slabší...

23.11.2015 2 z 5


Papírová města Papírová města John Green

Hezká oddechová kniha, četla se dobře... ale tak nějak jsem nepochopila, jaký měla vlastně smysl... konec useknutý, pro mě to skončilo otevřeně... rozhodně nejslabší kniha Johna Greena... jsem zvědavá na filmové zpracování...

22.08.2015 3 z 5


S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Výborná knížka, která jsou přečetla jedním dechem... skvěle jsem se pobavila, určitě brzy přečtu ještě jednou... a už se těším na další její knížky!!!

31.07.2015 5 z 5


Šest let Šest let Harlan Coben

První knížka od tohoto autora a můžu říct, že si přečtu i další. Knížka měla spád, byla svižná a dobře se četla... taková oddechovka. Už se těším na další :-)

22.07.2015 3 z 5


Hon Hon Andrew Fukuda

Velmi zajímavá kniha... zpočátku jsem si nemohla zvyknout na uspořádání lidi vs. glupani... spousta věcí tam nebyla vysvětlena, ale i tak se mi líbila. Začátek trochu utahanější, ale zhruba od poloviny se to rozjelo a četla jsem jedním dechem. Konec byl vyloženě svádějící začít hned číst druhý díl... Jsem zvědavá jak to všechno vlastně dopadne... :-)

03.07.2015 4 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Celkově knihu hodnotím velmi kladně, jednou si ji zase přečtu, ale... nějak to úplně nesplnilo mé očekávání. Začátek super, všechno mělo spád a dobře se četlo. Prostředek docela utahaný. Konec to trochu napravil, četlo se jedním dechem a do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah... Komisařka Margot mi moc nepřirostla k srdci a Joony bylo málo, proto 4 hvězdy...

17.06.2015 4 z 5