Ketfl Ketfl komentáře u knih

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

Nerozumím tomu, proč mají autoři tendence natahovat děj do 3 dílů, když se díky tomu v prvním díle skoro nic neděje. Upřímně, téměř celá kniha byla spíše středoškolská rádoby love story a nějaké fantasy akce se vlastně začnou dít až téměř na konci knihy. Věřím tomu, že kdybych knihu četla před 10 lety, tak si z ní sednu na zadek, protože je fakt skvěle napsaná, děj ubíhá skoro sám, některé hlášky byly opravdu humorné, i já jsem se zasmála. Ale když se na to dívám teď, tak je to spíš taková splácanina, spousta věcí nedává smysl, anotace nakonec neodpovídá tomu, co jsme se v prvním díle dozvěděli, apod. Každopádně tu čtivost opravdu upřít nemůžu a ten konec opravdu láká k tomu, aby si čtenář přečetl další díl. Takže jdu na něj, snad to bude o něco lepší.

13.08.2021 3 z 5

Políbit nebe Políbit nebe Krista Ritchie

Přiznám se, že jsem docela přemýšlela, jak knihu ohodnotit, protože to bylo opravdu velice zvláštní. Oceňuji zajímavé a netradiční zpracování. Ale tady asi nastává ten kámen úrazu. Děj je totiž více méně o tom, že sledujeme život hlavních postav a vývoj jejich vztahů v průběhu reality show. Upřímně skoro 500 stran je na tohle téma za mě až moc. Do půlky knihy mi přišlo, že se řeší pořád to samé dokola. Postavy mi absolutně nesedly, za mě strašně zvláštní a neuchopitelné charaktery zralé na psychiatrickou léčebnu. Opravdu jsem přemýšlela, že knihu odložím. Nakonec jsem ale vytrvala a čím víc jsem se blížila ke konci, tím se mi to víc začalo líbit. Bonusová scéna na konci a úplně poslední stránky mi dokonce i vykouzlily úsměv na tváři. Druhému dílu nejspíš šanci dám, protože Ryke byl asi jediná postava, která mě v průběhu knihy zase tolik neštvala, ale přiznám se, že jsem tedy v životě už četla lepší knihy. Autorky rozhodně píší čtivě, ale ty postavy, to bylo teda fakt něco. No, znovu tuto knihu číst nebudu.

02.07.2021 3 z 5

Zrada vítězů Zrada vítězů Marie Rutkoski

Opět neskutečně čtivý díl. Moc se mi to líbilo. Přibyly nám tu nové tváře a musím říct, že Rošara i Verexe jsem si opravdu oblíbila. Hlavně jsem se nasmála, jak Rošara neustále napadaly zajímavé nápady na Arinovu smrt. :-D Hrozný blázínek. No, a naše ústřední dvojice Kestrel a Arin. Ach jo! Kdyby Kestrel řekla pravdu. Kdyby Arin věřil víc svým instinktům. Kdyby, kdyby, kdyby. Mohli si ušetřit spoustu trápení (a my taky!!), ale taky by kniha asi v tom případě mohla skončit prvním dílem, takže je jasné, že to prostě nemůže jít jako po másle. Na závěr ten otec. To bylo velké zklamání, takhle vydat svou dceru. Opravdu mi z toho bylo úzko. Konec tedy opět velmi nalákal na další díl, protože každý čtenář prostě musí ihned vědět, jak tohle celé dopadne. Za mě opravdu super!

07.06.2021 5 z 5

Nadpozemská Nadpozemská Cynthia Hand

Andělská tématika mě baví, nicméně je potřeba počítat s tím, že tato série je napsána opravdu pro mladší cílovou skupinu. Myslím, že dívkám mezi 14-17 se to musí opravdu líbit. Já vím, že když jsem tento díl četla poprvé před pár lety, tak jsem z toho taky byla unešená. Teď už přeci jen vidím víc much, každopádně i tak to bylo pěkné. Příběh je taková klasika o dospívajících, nechybí klasický milostný trojúhelník, ale příběh je pěkně doplněn o andělskou tématiku a záležitost s posláním a vizemi. To se mi poměrně líbilo. Určitě se pustím i do dalšího dílu.

01.04.2021 4 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Za mě je tohle jeden z nejlepších retellingů Krásky a zvířete, co jsem kdy četla. Děj měl spád, nikde se to netáhlo, byla zde spousta akce. Na to, jak nemám moc ráda propojení našeho světa se světy kouzelnými (protože se to autorům většinou nedaří), tak tady mi to vůbec nevadilo. Postavy byly sympatické a za mě i věrohodně vykreslené. Moc se mi líbila hlavní hrdinka, ale nejvíce mě zaujal Grey. Ne, že by Rhen byl špatný, ale tak nějak jsem celou dobu doufala, že Harper nakonec skončí s Greyem - ta jiskra mi tam přišla tak nějak reálnější. No, zajímavý konec, takže se hned pustím do dalšího dílu. Vypadá to, že Grey dostane ještě prostor, jupí! :-)

07.12.2020 5 z 5

Karmínové pouto Karmínové pouto Rosamund Hodge

Jsem trochu na vážkách, jak knihu vůbec ohodnotit. Protože jo, na jednu stranu musím autorce uznat nápad. Téma bylo zajímavé, svět, kde se celý děj odehrával, se mi taky celkem dost líbil. Postavy byly sympatické a děj měl spád. Ale na druhou stranu tomu prostě něco chybělo. Nevím. Některé kapitoly byly dost zmatečně popsány a některé scény se vyřešily tak jednoduše, až jsem si říkala: "Jo, tak to bylo trapný." :-D Navíc mi chyběla nějaká jiskra mezi Rachelle a Armandem. Prostě si k němu jednou stoupnula blíž a už z toho byla láska jak trám? Opravdu? Přitom ta jiskra tam byla - mezi Rachelle a Erecem, takže víme, že autorka to napsat opravdu umí. Závěrem tedy jen to, že kniha je zajímavá, ale na plný počet to prostě není.

19.11.2020 3 z 5

Králova klec Králova klec Victoria Aveyard

Vůbec nevím, jak tenhle díl ohodnotit. Na jednu stranu, děj sám o sobě není zas tak špatný. Podle mého autorka měla fakt dobrý nápad. Ale na druhou stranu se to straaaašně táhlo. Až jsem knihu musela odložit a šla jsem radši číst něco jiného. Navíc ten vztah Mare a Cala? Já nevím. Vůbec se mi tomu nechce věřit. Chybí mi tam veškerá jiskra. Naopak vztah Mare a Mavena, to je pro mě něco jiného. Jen škoda, že z toho nic nebude, protože on je vážně mega narušenej. Z toho mi bylo při čtení dost úzko.... co z něho mohlo být za člověka, kdyby nebylo jeho matky? No, když už jsem došla až sem, tak se pustím i do dalšího dílu a uvidíme.

15.11.2020 3 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

Jsem celkem příjemně překvapená. Rozdělení světa na Stříbrné a Rudé se mi jeví opravdu zajímavě. Děj byl plný akce, měl spád, takže jsem měla problém knihu odložit. Pořád mě zajímalo, co se stane dál. Největší problém mi dělalo zažít se do prostředí. Chvíli mi to přišlo jak někde ve středověku, a v další scéně byly motorky, zbraně, kamery. Chování některých postav mi taky přišlo podivné, ale jinak musím hodnotit kladně. Milostný trojúhelník tomu dodal docela šťávu. Ačkoliv se jeden z princů projevil nakonec příšerně... Musím přiznat, že jsem čekala, co se kde zvrtne, ale tohle jsem nečekala a dost mě to vzalo :-D Uvidíme, jak se děj vyvine v dalším díle, těším se na to.

31.10.2020 4 z 5

Prorok Prorok Amanda Stevens

I třetí díl se mi líbil. Tentokrát jsme se dozvěděli i něco o čarodějnictví a magii. Bylo to napínavé a čtivé. Jsem ráda, že Amelie mohla pomoci dvěma duchům k nalezení klidu. Co mě ale na tomto díle trochu štvalo, bylo věčné omílání všeho pořád dokola. Chápu, že autorka chce informovat i čtenáře, kteří třeba nečetli předchozí díly, ale když po padesáté čtete tu stejnou informaci, už to trochu začne vadit. Co mě také mrzelo je, že absolutně chyběla nějaká jiskra mezi Amelií a Devlinem. Prostě tam nebylo vůbec nic. Jak autorka umí krásně popsat různé tajemnosti, tak nějaké romantické pojetí s jiskrou mezi aktéry ji prostě moc nejde. No, uvidíme co přinese další díl :-)

22.09.2020 4 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Tahle série je naprosto úžasná. Čtenář nemá šanci se prostě odtrhnout. Každá kapitola nabízí další a další překvapení. Děj je plný akce, postavy si člověk opravdu nemůže neoblíbit. Líbí se mi, jaké se mezi nimi začínají vyvíjet vztahy. A ten konec? Bože! Hned musím jít na další díl.

18.08.2020 5 z 5

Nepoučitelná Nepoučitelná Leah Raeder

Na mě to mělo trochu zvláštní styl psaní, ale i tak se mi kniha líbila. Na plný počet bodů to není, ale kniha mě příjemně překvapila. Děj byl zajímavý. Ráda si knihu přečtu v budoucnu znovu.

21.07.2020 4 z 5

Inferno Inferno Catherine Doyle

Jedním slovem: Skvělý! Kniha byla totálně nabitá akcí, takže jsem ji doslova zhltla. Hlavní postavy jsou parádní. I ty záporné. Musím jít číst dál, ať vím, jak to dopadne :-)

14.07.2020 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Jsem nadšená! Moc se mi líbilo vykreslení prostředí i chování postav. Hlavní hrdinka Laia byla z počátku slabá, ale pro svého bratra by udělala cokoliv. Neskutečně se mi zamlouval její přerod v odvážnou holku. Působilo to opravdu dost reálně. Za mě fakt super, nemohla jsem se od knížky vůbec odtrhnout. Hned si jdu zakoupit další díly :-)

24.04.2020 5 z 5

Koruna Koruna Kiera Cass

Dopadlo to tak, jak jsem si představovala. Vybrala mého favorita a ještě to chování dost vylepšila. Pěkné.

06.04.2020 4 z 5

Dcera Dcera Kiera Cass

Zvláštní. Celkově mě to bavilo asi více než děj jejích rodičů. Nicméně to chování Eadlyn bylo ze začátku opravdu strašné.

06.04.2020 3 z 5

Elita Elita Kiera Cass

Tento díl byl pro mě tedy o proti tomu prvnímu spíš zklamání. Kniha se opět četla dobře, stránky se mi jen míhaly pod rukama, ale musím se přiznat, že mě už dost unavovalo chování hlavních hrdinů. America mi najednou přišla taková víc ušlápnutá, než v prvním díle. Protivné bylo i to, že chvíli neví, jestli miluje toho či onoho. Princ je v jednu chvíli úplný drahousek, a v druhé chvíli oblejzá všechny ostatní účastnice Selekce. Vůbec jsem se v tom chování nedovedla orientovat... Jako kdyby tam všichni najednou trpěli nějakým rozdvojením osobnosti. Upřímně nejsympatictejsi mi z tohoto dílu byly ty komorné. No, pouštím se do dalšího dílu a uvidíme.

02.04.2020 3 z 5

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Teda tahle knížka mě hodně mile překvapila. Z počátku jsem byla trochu zmatená z více postav, ale rozhodne to nebylo rušivé. Celou knížku jsem doslova zhltla, až mi bylo líto, ze už jsem na konci. Asi bych ji celou shrnula jedním slovem: Hustý! :-)

03.12.2019 5 z 5

Prázdné sliby Prázdné sliby Lexi Ryan

Ano, kniha má opravdu viditelné společné prvky s Dvory, Krutým princem, Selekcí a případně dalšími. Což je trochu smutné, ale mě to v závěru vlastně ani nevadí. Příběh sám o sobě se mi líbil, především konec byl pro mě překvapující a originální. Autorka píše čtivě, text hezky plyne. Kdyby byla více originální a neopakovala některé prvky jiných autorek, myslím, že by její knihy byly opravdu špičkové. No, jsem zvědavá na případný druhý díl, který si určitě nenechám ujít.

02.12.2021 4 z 5

Dračí proroctví Dračí proroctví Sandra Regnier

(SPOILER) Druhý díl byl tedy o něco zajímavější než díl první, ale je to bohužel hrozná splácanina, i když teda uznávám, že velice dobře napsaná. Z příběhu stále vystává více otázek než odpovědí, tak jsem zvědavá, jestli v třetím díle budou objasněny. Je tam spousta věcí, kterým vůbec nerozumím - třeba jak se Fay dostala 2x do toho Versailles, když bylo řečeno, že nemůžeš 2x cestovat na stejné místo ve stejný čas. Nebo proč se Lee teda se všema ženskýma v jeho okruhu hned líbe, když ví, že je to k němu navždy připoutá? No, nic. Jediný, kdo mě byl v tomto díle sympatický, je Ciaran, ale obávám se, že z toho ani tak ta autorka nic nevytříská. Poslední díl si teda přečtu, protože jsem došla už takto daleko a zajímá mě, jak to dopadne, ale jinak je to hrozná kravina :-D.

18.08.2021 3 z 5

Milionkrát June Milionkrát June Emily Henry

Od autorky jsem četla jako první knihu Letní sázka, která se mi velmi líbila, tak jsem sáhla i po této. Musím ale přiznat, že tato kniha byla velice zvláštní. Střídání skutečných a nadpřirozených okamžiků bylo sice zajímavé, ale někdy hrozně chaotické, kolikrát jsem měla problém se vůbec vyznat, co se vlastně děje. Hlavní postavy mi byly sympatické, ale té jejich zamilovanosti jsem bohužel moc nevěřila - přišlo mi to, jak když si řeknou, že jdou koupit rohlíky, čus a už se milujou. Takže jiskra samozřejmě za mě nulová, i když je mi jasné, že i přesto, že tam láska hrála důležitou roli, primárním tématem knihy bylo něco jiného. Taky jsem byla zvědavá, kdo je vlastně Peřinka a Bezejmenný. Na závěr jsme všechny informace dostali. Zajímavě zpracovaný příběh, i když místy chaotický i někdy nudný, ale určitě nelituji, že jsem knihu četla. Po druhé ale po této knize nejspíš nesáhnu.

20.07.2021 3 z 5