kikikrat kikikrat komentáře u knih

Legendy v exilu Legendy v exilu Bill Willingham

Tenhle komiks mě na začátku polapil a já nemohla přestat číst. Bylo to výborné. Svět pohádek trochu jinak, trochu více drsný... Jo a ty ilustrace jsou skvělé.

24.06.2020 5 z 5

Útěk z Kůstkova (01) Útěk z Kůstkova (01) Jeff Smith

Krásný oddechový komiks plný fantazie. Moc mě ten svět bavil, hlavně babča. I jako dospělák se těším na další díly.

23.06.2020 4 z 5

Rytmus, já & Malychin Rytmus, já & Malychin Mariana Zapata

Moc jsem se na knihu těšila a pak přečetla pár stran a říkala si, tohle není tak dobrý. Poté co jsem poznala Gaby a její partu a hlavně Sašu, tak jsem si je zamilovala. Stejně tak prostředí koncertů a cestování. Bláznivá Gaby a sladký Saša.. i já bych se do nich zamilovala. Kniha se četla sama, tahle pomalá romantika mě prostě baví. Nejvíc oceňuju to, že mě Mariana prostě umí rozesmát a to i nahlas. Musím ale říct, že ačkoliv nemám ráda fotbal tak Kulti se mi líbil víc.

09.05.2020 5 z 5

Meč osudu Meč osudu Andrzej Sapkowski

Další skvělá kniha ze série Zaklínače! Ten svět mě baví. Každá povídka má něco navíc, něco nad čím se člověk musí zamyslet. I když jsem měla problém s první povídkou, kde bylo spoustu jmen, tak musím dát plný počet bodů.. a jít na další díl!

25.02.2020 5 z 5

Tma mezi hvězdami Tma mezi hvězdami Atticus (p)

Nejsem čtenářem poezie ale tato kniha mě tak zaujala a posléze i pohltila. Je překrásná, jemná, srdečná a ta grafická stránka všemu dodává ještě větší smysl. Nikdo neudělá chybu pokud si jí koupí. A já se k ní budu ráda vracet.

30.10.2019 5 z 5

Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

4.5*/5 Tohle byl tak nádherný příběh z tak zlé doby ... Oblíbila jsem si hlavní hrdinky, oblíbila jsem si cirkus i když mu jinak nijak nefandím. Bylo to celé tak jemné, okouzlující a zároveň smutné. Noa mi sem tam přišla trochu naivní a vždy jsem si musela připomenout že je jí teprve tak málo a zažívá tak zlou dobu.
Naopak Astrid byla silná a fascinující žena.
Prosím dejte knize šanci. Určitě vás nezklame.

26.08.2019 4 z 5

Prohnaný Prohnaný Kevin Hearne

Tato kniha mě zaujala svou anotací jako dlouho žádná a tak jsem si jí prostě musela přečíst a rozhodně nejsem zklamaná. Kniha je vtipná, svižná, pořád se v ní něco děje a rozhodně si s ní člověk odpočine. Navíc se mi líbí tenhle svět bohů, druidů a čarodejnic. Do dalších dílu se určitě pustím.

21.07.2019 4 z 5

Zůstaň se mnou Zůstaň se mnou Gayle Forman

Kniha má silný příběh, který je smutný a zničující. Nevím jestli je to tím že jsem viděla film nebo tím že se člověk vše dozví už na začátku ale nějak jsem to nedokázala prožít. V tomto případě je film skoro stejný jako kniha a dokonce mě více dojal. Kniha i tak stojí za přečtení protože jestli si z ní člověk něco odnese tak to že je vždy nějaký důvod žít.

18.05.2019 3 z 5

Nevím kudy kam Nevím kudy kam Gayle Forman

Dala bych 3.5* bohužel ta možnost tu není. Knihu jsem přečetla za pár chvil. To téma bylo zajímavé a určitě k zamyšlení. Vyjadřuje to jak jsou občas naše starosti malicherné oproti těm které jsou vážnější a mnohem hořsí. Teď přijde to ale.. Ale napsat takové téma jen do 250 stran ? A ten konec? Myslím že mohla být kniha obsáhlejší.
I tak můžu knihu doporučit.

01.03.2019 3 z 5

Město schodů Město schodů Robert Jackson Bennett

Váhala jsem zda dát 5 hvězd nebo 4, kdyby šlo 4,5 dám to. Ale nakonec jsem se rozhodla upřednostit celkový dojem z knihy. Poprvé jsem měla v nějaké knize potřebu lepíkovat protože tam bylo tolik krásných slov. Děj plynul pomalu tak aby člověk poznal celý jejich svět a přitom nechybělo napětí a akce. Na konci knihy je leccos vysvětleno a vsěchno do sebe tak nějak zapadne. Za mě tedy ano! I když mi trochu vadil počet stran a že to přeci jen neplynulo o trochu víc.

20.02.2019 5 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Nečtu knihy z vesmíru ale zalíbila se mi anotace a tak jsem si řekla že to zkusím. Mám z toho rozporuplné pocity. Postava Jazz se mi moc líbila, nebyla nijak protivná a vlastně jsem ji vše věřila. Problém byl dlouhý začátek kde se nic nedělo a také ty dlouhé vědecké popisy. Zvrat na konci to trochu zachránil. Takže pro mě spíš průměr????

05.10.2018 3 z 5

Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Sláva Dýňové královně: Ukradené Vánoce Tima Burtona Shea Ernshaw

Příběh vyprávěný hadrovou panenkou jsem nikdy předtím nečetla a přiznám se, že to mě na tom obrovsky bavilo. Bylo to jedinečné a zvláštní a já si Sally, vycpanou listím moc oblíbila.
Co musím ocenit nejvíce je, že má tahle kniha i takový ten pohádkový přesah. Nějaké to napravení, ponaučení a dobrý konec.
Autorka skvěle vystihla atmosféru, prostředí i postavy!
Jediné co mi na knize vadilo bylo to, že se tu neustále opakují myšlenky i pocity hlavní hrdinky. To zrdžovalo děj a je to velká škoda. Jinak, ale moc doporučuji!

20.11.2024 4 z 5

Dům plný vůní Dům plný vůní Erica Bauermeister

Hltala jsem každou stránku. Bylo to tak opravdové a zároveň kouzelné. Postavy jsem si oblíbila a chtěla se k nim neustále vracet. Prostředí ostrova i zátoky bylo nádherné. Nápad s vůněmi byl naprosto originální. Nikdy jsem si neuvědomovala co vše se dá cítit a co vše díky tomu člověk vnímá.
Kniha se dotýkala i spousty témat.

Doporučuji všem, kteří třeba někdy někam nezapadali. Také všem milovníkům vůní a románů, které mají co předat.

29.09.2024 5 z 5

Opraváři času Opraváři času Naďa Reviláková

Tohle je vážně skvělá knížka. Má krásné provedení s barevnou ořízkou a je velice čtivá a hodně zajímavá. Cestování časem je tu vlastně moc hezky popsáno. Setkáte se tu se známou osobností, navštívíte zajímavá místa a možná se i něco přiučíte. Nejvíc se mi líbí, že kniha upozorní děti na některá témata a seznámí je i s naší historií. Ke konci jsem byla možná už trochu zmatenější a celkově jsem si ten konec představovala jinak, ale zase jsem byla překvapená. Šifra na konci byla super! Těším se na další díl.

28.06.2024 4 z 5

Všechno, co jsem zapomněla Všechno, co jsem zapomněla Adéla Chrástecká

Měla jsem pocit, že čtu samotný život a ten život jsem přečetla jedním dechem a poté znovu a ještě potřetí.

Ty, které jsem četla zas a znovu:
Prý se tomu říká láska
Jsem?
Ruce
Hvězdy pláč
Hadrová panenka
Proč?

Kopretina
,, ..nakonec si vystačím s kopretinou, teniskama a trouchou tý sebelásky

Doporučuji všem těm, kteří mají rádi slova, které k nim promlouvají.

02.05.2024 5 z 5

Než tě nechám jít Než tě nechám jít Kennedy Ryan

Nešlo o obyčejný romantický příběh ale uzdravování sebe sama a o udzdravování vztahů. Bylo tu krásně vykresleno partnerství a rodičovství. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí a velmi rychle si je oblíbíte. Střídají se tu kapitoly, takže poznáte pocity obou hrdinů. Kniha i když s nelehkým tématem se mi četla dobře a proplouva jsem jí. Dejte si pozor protože se tu řeší deprese, ztráta a jiné. Přestože se mi kniha opravdu líbila nedokázala mě zasáhnout tak jak jsem si představovala. Dávám tedy 4* ale zasloužené. Doporučuji všem kterým nevadí romantika protkaná važným tématem a vášní.

07.04.2024 4 z 5

Stíny nad Pecan Hollow Stíny nad Pecan Hollow Caroline Frost

Tahle kniha mě zasáhla jako šíp. Nedokážu ani vypovědět kolik emocí ve mně vyvolala. Ach Kit, já za tebe i dýchala. Ta kniha je tak skvěle napsaná. Spisovatelka je terapeutkou a je to opravdu znát protože každá postava je tak skvěle vykreslená a vy máte pocit, že ji doopravdy znáte. Kit tady poznávate jako velice mladou a zraněnou a postupně se jí snažíte poznat a pochopit. Někdy je to těžké a vy si řikate ale no tak holka to nemyslíš vážně. No a pak je tu Manny a věřte mi nebude člověka, kterého budete víc nenávidět. Budete cítit bezmoc a zlost a lítost a bude se vám zdát, že není konce. A samotný konec vás utvrdí v tom, že celej život Kit byl špatně a budete doufat, že už snad bude lépe. Nečekejte žádnou romantiku, čekejte složitý život dvou lidí, kteří se neměli potkat. Také upozorňuji, že jsou tu popisována různá zranění, toxicita, závisloti a jiné.

25.03.2024 5 z 5

Příliv démonů Příliv démonů Laurie Forest

Vrátit se do světa Černé čarodějky bylo úžasné. Tentokrát mi tam dokonale zapadla každá kapitola i o ostatních postavách. Každá postava tady sváděla svůj vlastní boj, který ale formoval celý příběh. Byla jsem ráda, že můžu lépe poznat Trystana i další nové i staré známé. Spisovatelka ve mně dokáže probudit spoustu pocitů, hlavně vzteku nad častou nespravedlností. Celý ten svět je o věcech, které jsou běžné i v našem světě akorát tady je to mnohokrát umocněné. No a ten konec? Ten byl neuvěřitelný! Taková jízda, přátelé. Nevím kdy výjde další díl ale už se třesu!

07.03.2024 5 z 5

Mera: Proti proudu Mera: Proti proudu Danielle Paige

Je to dlouho co jsem nějaký komiks četla a o to víc mě to bavilo. Mera je krátký příběh o mladé dívce, která najde svou sílu a také lásku. Čtení vás bude bavit a odpočinete si u něj. Navíc má krásné ilustrace, hlavně to krásné zbarvení.

01.03.2024 4 z 5

Kleopatra a Frankenstein Kleopatra a Frankenstein Coco Mellors

Kniha se navzdory tématům četla velice dobře. Autorka píše velice čtivě a dokáže vás zaujmout. Je to její první kniha ale upřímně bych to nepoznala. Dostávat se do hlav všech postav bylo zajímavé a nutilo vás to tak nějak přemýšlet. Možná je to příběh lidí z jiného prostředí než jste vy a možná si za to všechno co se jim děje můžou sami ale měli bychom znát i tohle ne? Tu odvrácenou tvář lidství.

21.02.2024 4 z 5