kiraa komentáře u knih
Smekám před touto spisovatelkou, která dokázala vytvořit něco tak naprosto úžasného a sama zřejmě nikdy nic takového nezažila. Knihu jsem doslova "přelouskala" během 2 dnů a pan Darcy s Bennetovic babincem mě naprosto okouzlil..... myslím, že v dnešní době by Jane Austenová byla hvězdou první velikosti....
No, mazec. Musím přiznat, že se mi o něco hůř s touto knihou usínalo, ale odložit jsem ji nedokázala a na samotném konci jsem se cítila zcela citově vyčerpána. Vůbec nedokážu pochopit, kde se v člověku bere taková zrůdnost a jak je možná ta totální absence lidskosti člověka, který je zároveň manželem a milujícím otcem svých dětí. Právě tuto knihu bych zařadila mezi povinnou literaturu, na to by nemělo lidstvo nikdy zapomenout.
Pokračování Milionu malých střípků mě vůbec nezklamalo, naopak.... co mi jako první utkví, když si na tyhle 2 knihy vzpomenu je, že jsem neustále řvala jako želva.
Tato kniha byla moje první od S. Kinselly a právě od té doby jsem si ji zamilovala. Zatím ze všech přečtených je tato TOP. Bavila jsem se přímo mistrovsky, smála nahlas a pár dní usínala ne s partnerem, ale s nákupním košíkem.:-)
Nejdříve se mi do těch osmi stovek stran nechtělo, ale dnes nelituji. Velice čtivý historický román i když krapet růžový, ale právem patří do kategorie světových bestsellerů. Rafinované intriky, zneužívání lásky a mnoho podlostí .... to je Věčná Ambra.
Kniha pro velké romantičky, kde nechybí ani trocha erotiky. Já jí zhltla během 2 dnů. Doporučuji, skvěle napsané, žádná nuda.
Kniha je hodně napínavá, film je přece jen trochu pozměněn. Ve filmu skvěle zahrála Lucindu J. Aniston a to naprosto famózním způsobem. Kniha i film ... PECKA !
Opravdu hodně emotivní příběh samotné autorky.... ani se nechce věřit, že se v dnešní době ještě něco takového děje. Při čtení mi chvílemi běhal mráz po zádech.
Nečetlo se to celkem špatně, ale abych pravdu řekla, už jsem četla lepší. Jsou knihy, ke kterým bych se vrátila, k této asi ne.
To je tak strašně smutné vyprávění a člověk neustále doufá, že na další straně nastane zlom a vše se v dobré obrátí. A ono ... prdlajs.
Jednoznačně doporučuji, perfektní detektivka, kde budete obdivovat nájemného zabijáka asi tak už od páté strany. Rozhodně jdu do dalšího čtení od tohoto autora.
Ne, že by se to četlo špatně, ale nějak mě to zase neoslovilo. Poměrně hodně erotické čtení, ale já nějak těm "harémům" nemohu přijít na chuť.:-)
Poutavá detektivka z lékařského prostředí. Záhadná úmrtí pracovníků jedné nemocnice, detektiv Montgomery a vrah v bílém plášti. Příjemné napětí do poslední chvíle.
Ze začátku jsem měla v postavách docela "hokej" a nějak jsem se nemohla zorientovat. Ale nakonec se ten propletenec podařilo hodně vtipně rozmotat a příběh mě vcelku pobavil.
Tak tenhle thriller se opravdu četl jedním dechem. Napětí a překvapení s Norou Sinclairovou až do samého konce. Ženský dokážou být naprosto neuvěřitelný mrchy :)
Sophie Kinsella je moje oblíbená, jedna z nej. Její humor zbožňuju a zatím mě žádná z jejích knih nezklamala. Ani Bohyně není výjimkou. Hodně vtipné vyprávění o kulinářských "dovednostech" a láskách hospodyně Samanthy. Vítejte do dimenze příjemného snění.:)
Čtivý příběh ve stylu "jak chudá holka ke štěstí přišla". Atraktivní filmové prostředí, láska, sex a intriky. Kniha na odlehčení mysli nebo na pláž k vodě jak stvořená.
Z mého pohledu patří tato kniha k těm slabším. Ale možná je to také tím, že už v nich nenacházím nic nového.
Moderní příběh tří kamarádek, jejich manželské slasti i strasti. Určeno všem zadaným i nezadaným, kterým se zdá za plotem tráva zelenější. :)