Kirtans
![Podsvětí Podsvětí](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334432/podsveti-v9V-334432.jpeg?v=1619475320)
Poměrně zklamání, je pravda, že jsem četla útržkovitě ale i tak jsem byla neustále nějak zmatená o kterou postavu zrovna jde. Závěr byl předvídatelný od jisté doby a to jsem si stále jen říkala, hlavně at není důvod to "ono". Prostředí knihy se mi jinak líbilo.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Antropoložka na Marsu Antropoložka na Marsu](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23175/antropolozka-na-marsu-4k9-23175.png?v=1643700471)
Trochu moc okecávání, nemám ráda, když se opakuje a tak trochu zadrhává v tématu. Jinak příběhy zajímavé a některé zvláštní. Lidský mozek je zkrátka záhadou.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Nikdo nikde Nikdo nikde](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23714/nikdo-nikde-GWG-23714.jpg?v=1452859230)
Myslím, že kniha něco přinese snad jen lidem, kteří jsou s autismem nějakým způsobem spojení. (rodiče, odborníci apod.) Velmi zajímavé čtení o tom, jak to vlastně dopadne, když se s autismem nepracuje a nechává se ladem. Velmi cenné informace.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Svět očima dítěte s autismem Svět očima dítěte s autismem](https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310024/svet-ocima-ditete-s-autismem-R5o-310024.jpg?v=1472672943)
Od knihy jsem měla více očekávání. Bohužel mi přišlo, že na témata by podobně odpovídala většina dětí včetně zdravých (jen třeba mladších - díky chlapcově LMR) Jinak bylo v knize znát, co má rád, kdy se cítil už třeba unavenější a jak byli některé odpovědi zpracované v detailním postupu autistům vlastním.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Výchova dětí s autismem Výchova dětí s autismem](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/122823/vychova-deti-s-autismem-122823.jpg?v=1336299484)
Jistě zajímavý pohled na celý postup v terapii. Zodpoví dost otázek a vysvětlí základy dle kterých se může člověk rozhodnout, zda by pro ně toto bylo to pravé. Mluvila jsem i s lidmi, kteří začínají tuto metodu provozovat i tady v ČR a není to nic jednoduché, je to pro všechny jak velmi časově náročné, tak psychicky a mimi jiné i finančně.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Mami, je to člověk, nebo zvíře? Mami, je to člověk, nebo zvíře?](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/228164/mami-je-to-clovek-nebo-zvire-228164.png?v=1415378068)
Hodnotím velmi dobře, kniha ukázala podrobně detaily chování dětí, nemusí to samozřejmě sedět na každého ale dost věcí se mi objasnilo.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Illuminae Illuminae](https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299444/illuminae-MH4-299444.jpg?v=1474705686)
Ze začátku jsem byla trochu v rozpacích, vadila mi "cenzura" a dle mého křečovité hovory mladých. Pak se to ale dostalo do fáze, kdy jsem nemohla odtrhnout oči a s úžasem jsem dočetla. Nadšení!
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí!](https://www.databazeknih.cz/img/books/87_/87451/erebos-hra-ktera-zabiji-SpR-87451.jpg?v=1418940990)
Jsem ráda, že jsem četla tuto knížku až po jiné autorčině knize. Sice jsem byla nadšena ale přišlo mi to jako čtení pro mladší ročníky. Nicméně jsem byla přikována a zhltnuto za dva dny, připomělo mi to období Warcraftu, kdy jsem se jako ork valila krajinou a hltala děj.. Nechybělo nic, napětí, dokonce i vztahová část, která ale nebyla rozvleklá a přitažená za vlasy, přátelství, zvraty, rodinné vztahy.. Výborně vyvážené, závěr nenudil, ba dokonce bych řekla, že výborné zakončení. Velmi připodobnuji k trilogii Game a nejspíše proto také hodnotím 4 hvězdičkami a ne 5, zkrátka to stále zanechává "náctiletý" nádech.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Svatyně Svatyně](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/148390/svatyne-148390.jpg?v=1359931450)
Takové poklidné čtení, představuju si to jako knížečku do vlaku na delší cestu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Vlhká místa Vlhká místa](https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24261/vlhka-mista-KX2-24261.png?v=1576495711)
I na mě to bylo chvilkama trošku moc :) Jinak to nebylo jen takové žvanění ale mělo to i pěkný příběh v pozadí. Nicméně vracet se k ní asi nebudu.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Mé syny zničil heroin Mé syny zničil heroin](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21586/me-syny-znicil-heroin-SH3-21586.jpg?v=1602273319)
Velmi bolestný příběh - dobře napsaný... Litovala jsem matku a zároven proklínala, za stále nové a nové šance, ale mám děti, nevím jak bych se sama zachovala..
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Bílý kůň Bílý kůň](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135927/bily-kun-bily-kun-135927.jpg?v=1356891694)
Krásná kniha - docela mě mrzí, že nedostala mnohem větší prostor - doufám, že přijde náprava.. :) Na začátku mi docela neseděla forma psaní - minulost a současnost se mi lehce pletla a nedávalo mi nic smysl - odpovědi nebyli, otázky se množily. Chvílema jsem si přišla jako při čtení Dne Trifidů. Občas jsem se viděla u Rolanda z Temné věže, myslím si, že autorka je knihami aurčitě políbená. Jsem zvědavá co přijde příště - neměla jsem velká očekávání a byla jsem opravdu hodně mile překvapená, i když by to určitě šlo ještě doladit.. :)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Chyť mě Chyť mě](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166294/chyt-me-p1l-166294.jpg?v=1485600982)
Páni, už mě nadchla druhá žena autorka. Kniha ve mě vyvolávala snad milion otázek a pořád jsem uvažovala nad tím jakou cestou se bude děj odehrávat, jednou mě napadlo, že co se bude dít dál, tajemství bylo odhaleno ale ono pořád ne a ne. Krásně se to čte a těším se na další knížky od autorky.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Spánek Spánek](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/182405/spanek-182405.jpg?v=1386750943)
Ani vám nevím, podle mě to byla snad i zbytečná ztráta času to napsat... Ale jinak klasický Murakami, tajemno na konci se mi zamlouvalo.. Ale už po ní asi nikdy nesáhnu..
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Ostrov Antrax Ostrov Antrax](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/160591/ostrov-antrax-160591.jpg?v=1366624587)
Začátek knížky vzbuzuje ohromná očekávání, leč v polovině odbočí spíše k dobrodružství, trošku křečovitý závěr ale celkový dojem dobrý..
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Pan S. – Erotická zpověď Pan S. – Erotická zpověď](https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117484/pan-s-eroticka-zpoved-Gsj-117484.jpg?v=1423009808)
Za 2 a půl... Ohledně žánru a tématiky to bylo fajn, konečně erotický román obsahující erotiku, ale jinak to bylo takové prázdné a dobrých 100 stran si mohla autorka odpustit..
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Hadi a náušnice Hadi a náušnice](https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18699/hadi-a-nausnice-ktX-18699.jpg?v=1560946525)
No, na odpoledne kdy nic není v televizi to šlo... Ubíhalo, ale nic nepřineslo, za pár dní mi to uplně vypadne z hlavy.. Nemá to závěr - rozplývá se to do nikam..
![1 z 5 1 z 5](img/content/ratings/1.png)
![Smrt Zajdy Munroa Smrt Zajdy Munroa](https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25199/smrt-zajdy-munroa-Rd8-25199.jpg?v=1552907402)
Inu, asi jsem přečetla spoustu knížek které se opíraly o psychiku, přijde mi to trošku umělý a nevím proč, příběh nebyl špatný ale celé to vyznívá nemastně, neslaně, kdyby tam nebyl Zajda junior, je to uplně v háji, protože ten tomu dodává aspon toho citu... Rozhodně lepší dílko jak Oslice..
(knížky anglo-amerických autorů se fakt tragicky drží u čtení, člověk aby si u toho vylomil prsty, aby viděl všechny písmena, možná i to kazí dojem z četby)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Budu dělat za drogy Budu dělat za drogy](https://www.databazeknih.cz/img/books/68_/68867/budu-delat-za-drogy-H79-68867.jpg?v=1563006810)
Nevím co to pořádně vlastně bylo, připadalo mi to jako pár článků v časopise a zápisky s deníčku dotyčné spisovatelky. Dvě hvězdičky za poslední část "interview", ale to vlastně bylo taky jako součást toho daného časopisu.. Dneska fakt můžete napsat o každém prdu a být slavní, tahle témata zvládlo mnoho spisovatelů mnohem lépe a s grácií nenuceného "jedu".
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Můj přítel Leonard Můj přítel Leonard](https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/16036/muj-pritel-leonard-cKJ-16036.jpg?v=1515308721)
Kdybych nevěděla, že je to podle skutečného příběhu asi bych to považovala za červenou knihovnu, kde není hlavní hrdina žena ale muž a která neskončí famozním happyendem.. Chvílema opravdu dojemné, některé pasáže mi přijdou přitažený za vlasy pokud se opravdu jedná celkově o popis toho co se dělo. Závěr je emociální ještě více.. Neurazilo, nenadchlo.. (četla jsem i první díl)