Kirtans Kirtans komentáře u knih

Podsvětí Podsvětí Michal Šefara

Poměrně zklamání, je pravda, že jsem četla útržkovitě ale i tak jsem byla neustále nějak zmatená o kterou postavu zrovna jde. Závěr byl předvídatelný od jisté doby a to jsem si stále jen říkala, hlavně at není důvod to "ono". Prostředí knihy se mi jinak líbilo.

07.11.2017 3 z 5

Antropoložka na Marsu Antropoložka na Marsu Oliver Sacks

Trochu moc okecávání, nemám ráda, když se opakuje a tak trochu zadrhává v tématu. Jinak příběhy zajímavé a některé zvláštní. Lidský mozek je zkrátka záhadou.

28.09.2017 3 z 5

Nikdo nikde Nikdo nikde Donna Williams

Myslím, že kniha něco přinese snad jen lidem, kteří jsou s autismem nějakým způsobem spojení. (rodiče, odborníci apod.) Velmi zajímavé čtení o tom, jak to vlastně dopadne, když se s autismem nepracuje a nechává se ladem. Velmi cenné informace.

31.08.2017 4 z 5

Svět očima dítěte s autismem Svět očima dítěte s autismem Perchta Kazi Pátá

Od knihy jsem měla více očekávání. Bohužel mi přišlo, že na témata by podobně odpovídala většina dětí včetně zdravých (jen třeba mladších - díky chlapcově LMR) Jinak bylo v knize znát, co má rád, kdy se cítil už třeba unavenější a jak byli některé odpovědi zpracované v detailním postupu autistům vlastním.

26.02.2017 3 z 5

Výchova dětí s autismem Výchova dětí s autismem Shira Richman

Jistě zajímavý pohled na celý postup v terapii. Zodpoví dost otázek a vysvětlí základy dle kterých se může člověk rozhodnout, zda by pro ně toto bylo to pravé. Mluvila jsem i s lidmi, kteří začínají tuto metodu provozovat i tady v ČR a není to nic jednoduché, je to pro všechny jak velmi časově náročné, tak psychicky a mimi jiné i finančně.

25.02.2017 4 z 5

Mami, je to člověk, nebo zvíře? Mami, je to člověk, nebo zvíře? Hilde De Clercq

Hodnotím velmi dobře, kniha ukázala podrobně detaily chování dětí, nemusí to samozřejmě sedět na každého ale dost věcí se mi objasnilo.

14.02.2017 5 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Ze začátku jsem byla trochu v rozpacích, vadila mi "cenzura" a dle mého křečovité hovory mladých. Pak se to ale dostalo do fáze, kdy jsem nemohla odtrhnout oči a s úžasem jsem dočetla. Nadšení!

02.01.2017 5 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Jsem ráda, že jsem četla tuto knížku až po jiné autorčině knize. Sice jsem byla nadšena ale přišlo mi to jako čtení pro mladší ročníky. Nicméně jsem byla přikována a zhltnuto za dva dny, připomělo mi to období Warcraftu, kdy jsem se jako ork valila krajinou a hltala děj.. Nechybělo nic, napětí, dokonce i vztahová část, která ale nebyla rozvleklá a přitažená za vlasy, přátelství, zvraty, rodinné vztahy.. Výborně vyvážené, závěr nenudil, ba dokonce bych řekla, že výborné zakončení. Velmi připodobnuji k trilogii Game a nejspíše proto také hodnotím 4 hvězdičkami a ne 5, zkrátka to stále zanechává "náctiletý" nádech.

17.02.2016 4 z 5

Svatyně Svatyně Ken Bruen

Takové poklidné čtení, představuju si to jako knížečku do vlaku na delší cestu.

31.12.2015 3 z 5

Vlhká místa Vlhká místa Charlotte Roche

I na mě to bylo chvilkama trošku moc :) Jinak to nebylo jen takové žvanění ale mělo to i pěkný příběh v pozadí. Nicméně vracet se k ní asi nebudu.

09.12.2015 3 z 5

Mé syny zničil heroin Mé syny zničil heroin Elizabeth Burton-Phillips

Velmi bolestný příběh - dobře napsaný... Litovala jsem matku a zároven proklínala, za stále nové a nové šance, ale mám děti, nevím jak bych se sama zachovala..

17.12.2014 5 z 5

Bílý kůň Bílý kůň Alex Adams

Krásná kniha - docela mě mrzí, že nedostala mnohem větší prostor - doufám, že přijde náprava.. :) Na začátku mi docela neseděla forma psaní - minulost a současnost se mi lehce pletla a nedávalo mi nic smysl - odpovědi nebyli, otázky se množily. Chvílema jsem si přišla jako při čtení Dne Trifidů. Občas jsem se viděla u Rolanda z Temné věže, myslím si, že autorka je knihami aurčitě políbená. Jsem zvědavá co přijde příště - neměla jsem velká očekávání a byla jsem opravdu hodně mile překvapená, i když by to určitě šlo ještě doladit.. :)

14.11.2014 5 z 5

Chyť mě Chyť mě Lisa Gardner

Páni, už mě nadchla druhá žena autorka. Kniha ve mě vyvolávala snad milion otázek a pořád jsem uvažovala nad tím jakou cestou se bude děj odehrávat, jednou mě napadlo, že co se bude dít dál, tajemství bylo odhaleno ale ono pořád ne a ne. Krásně se to čte a těším se na další knížky od autorky.

11.11.2014 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Ani vám nevím, podle mě to byla snad i zbytečná ztráta času to napsat... Ale jinak klasický Murakami, tajemno na konci se mi zamlouvalo.. Ale už po ní asi nikdy nesáhnu..

08.07.2014 2 z 5

Ostrov Antrax Ostrov Antrax Nelson DeMille

Začátek knížky vzbuzuje ohromná očekávání, leč v polovině odbočí spíše k dobrodružství, trošku křečovitý závěr ale celkový dojem dobrý..

18.10.2013 4 z 5

Pan S. – Erotická zpověď Pan S. – Erotická zpověď Emma Becker

Za 2 a půl... Ohledně žánru a tématiky to bylo fajn, konečně erotický román obsahující erotiku, ale jinak to bylo takové prázdné a dobrých 100 stran si mohla autorka odpustit..

15.05.2013 2 z 5

Hadi a náušnice Hadi a náušnice Hitomi Kanehara

No, na odpoledne kdy nic není v televizi to šlo... Ubíhalo, ale nic nepřineslo, za pár dní mi to uplně vypadne z hlavy.. Nemá to závěr - rozplývá se to do nikam..

02.02.2013 1 z 5

Smrt Zajdy Munroa Smrt Zajdy Munroa Nick Cave

Inu, asi jsem přečetla spoustu knížek které se opíraly o psychiku, přijde mi to trošku umělý a nevím proč, příběh nebyl špatný ale celé to vyznívá nemastně, neslaně, kdyby tam nebyl Zajda junior, je to uplně v háji, protože ten tomu dodává aspon toho citu... Rozhodně lepší dílko jak Oslice..

(knížky anglo-amerických autorů se fakt tragicky drží u čtení, člověk aby si u toho vylomil prsty, aby viděl všechny písmena, možná i to kazí dojem z četby)

24.01.2013 3 z 5

Budu dělat za drogy Budu dělat za drogy Lydia Lunch

Nevím co to pořádně vlastně bylo, připadalo mi to jako pár článků v časopise a zápisky s deníčku dotyčné spisovatelky. Dvě hvězdičky za poslední část "interview", ale to vlastně bylo taky jako součást toho daného časopisu.. Dneska fakt můžete napsat o každém prdu a být slavní, tahle témata zvládlo mnoho spisovatelů mnohem lépe a s grácií nenuceného "jedu".

06.01.2013 2 z 5

Můj přítel Leonard Můj přítel Leonard James Frey

Kdybych nevěděla, že je to podle skutečného příběhu asi bych to považovala za červenou knihovnu, kde není hlavní hrdina žena ale muž a která neskončí famozním happyendem.. Chvílema opravdu dojemné, některé pasáže mi přijdou přitažený za vlasy pokud se opravdu jedná celkově o popis toho co se dělo. Závěr je emociální ještě více.. Neurazilo, nenadchlo.. (četla jsem i první díl)

24.11.2012 3 z 5