klarka009 klarka009 komentáře u knih

Bez dechu Bez dechu Lusy Adams (p)

Kolik že smůly může jedna čarodějka mít? Mac ji má totiž opravdu hodně :D
Už první díl se mi moc líbil, ale tentokrát to bylo ještě lepší. Bez dechu navazuje na události, které se staly na konci prvního dílu. Ke stávajícím postavám přibyly ještě nové a také nové příšerky . Hodně jsem se při čtení nasmála. Popichování mezi Mac a Kanem mě ohromně bavilo :D nejlepší hlášky jsou rozhodně v knihách od @lusyadams. Kana jsem si moc oblíbila už v prvním dílu a jsem ráda, že jsem si ho tu užila mnohem víc a více se o něm dozvěděla :)
U mě je čtení od této autorky sázka na jistotu. Všechny její knihy jsou skvělé a nemůžu se dočkat co dalšího ještě vyjde

04.03.2023 5 z 5

Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Čarodějky. Italské jídlo. Temná magie. 7 hříchů/7 pekelných princů. Démoni. Vraždy. Tajemství. Sicílie. Hate to love. To vše v této knize najdete

Od Království hříšných jsem měla velká očekávání vzhledem k těm nadšeným recenzím a přidávám se k nadšeným čtenářům také, protože to byla naprostá bomba. Měla jsem ji přečtenou asi za dva dny, protože jsem potřebovala neustále vědět jak to bude dál. Takže se připravte, je prostě neodložitelná :)
Za co jsem byla ráda, tak byl slovník na konci knihy, protože se v knize objevují italská slova. A také seznam pekelných princů a hříchů které zastávají.
Nebyla zde postava, která by mě nebavila. Líbila se mi jakou změnou prošla Emilie po vraždě své sestry. A když se na scéně objevil Ira, už jsem knihu asi nedala z ruky :D Už ani nevím kolik těch manželů mám, ale Ira se k nim rozhodně přidal :D Sexy, tajemný, nebezpečný princ pekla. No komu by se nelíbil :) Zajímavé bylo i setkání s jeho bratry, kteří už tolik fajn nebyly.. Vraha jsem odhadla dobře, takže to mě na konci nepřekvapilo. Co mě ale překvapilo byla Emilie s Irou. Ten konec mě dostal a nemůžu se dočkat druhého dílu, který už mám předobjednaný

23.10.2022 5 z 5

Věřit znovu Věřit znovu Mona Kasten

Díl o Dawn a Spencerovi se mi líbil o trochu méně než ten o Allie a Kadenovi. I tak to ale bylo stejně čtivé, i když bych tentokrát uvítala o pár stránek méně..
Dawn jsem měla v prvním díle radši, tady mi dvakrát nesedla. Asi proto, že se ze všeho pokaždé hrozně hroutila. Chápu, že za sebou měla ošklivou zkušenost, ale její reakce už mi přišli dost přehnané. Za to Spencer ten byl stále stejně skvělý. Stále veselý, vtipný a milý i přes to, co měl za sebou. Jeho postava zachraňovala celou knihu.. spolu s Kadenem a Breptou :) ty dva jsem si v prvním díle velmi oblíbila a jsem ráda, že se tu alespoň párkrát ukázali :)
Jsem velmi zvědavá co nám přinese další díl
Dávám 3,5/5 *

23.08.2022 3 z 5

Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Velmi mě překvapilo, že si druhý díl udržel laťku stejně vysoko jako díl první. Docela jsem se bála, aby nebyl vycpávkový a díky bohu nebyl! Byl možná dokonce o trochu lepší než ten první. Strašně jsem si čtení užila a hlavní hrdinku Liu jsem si oblíbila ještě víc než předtím. I když se jí snažili ponižovat, stále měla hlavu vztyčenou a nenechala si nic líbit. Navíc se u ní začal více rozvíjet její dar. Kdo mě tentokrát trochu víc štval byl Rafe, ale ani za to moc chudák nemůže.. Já prostě fandím Kadenovi a doufám, že to s ním a Liou dopadne dobře.. Líbilo se mi poznávat novou část země - Vendu, ve které se celá kniha odehrává. Její lid, tradice a historii. Objevilo se zde pár nových postav např. Aster, ukecaná malá holčina, kterou jsem si zamilovala :) Objeví se zde také hlavní záporák - Komizar.. to je velice zvláštní postava.. v jednu chvíli si říkáte, že nakonec nebude tak hrozný jak vypadá a v té další mu chcete zakroutit krkem :D A ten cliffhanger na konci? Málem jsem měla infarkt jak autorka tento díl ukončila. Ta opravdu ví jak nalákat čtenáře na přečtení dalšího dílu :D

07.09.2021 5 z 5

Město zrady Město zrady Martina Čekalová

Achjo. Takový pocit mám po dočtení této série.. Hrozně mě to mrzí, protože zrovna u tak skvělého námětu mi to přijde jako promarněná šance. Pardon, takhle to prostě cítím :-/
Ale musím říct, že tento druhý díl byl o trochu lepší než první. Bylo zde více akce a objevily se zde nové postavy, např. postava Debry se mi líbila. Její duše mi k ní skvěle seděla. Je štěstí, že autorka psát umí, četlo se to dobře a stránky rychle ubíhaly.. Jen to bylo celé hrozně nedotažené.. Zrovna u Města zrady bych byla radši třeba o 100 stránek navíc, protože ten konec.. To bylo šílené :-/ Chybělo mi asi 30 stran do konce a já si říkala, jak chce stihnout do toho mála nacpat závěrečnou bitvu a nějaké slušné zakončení.. Tak závěrečná "bitva" se odehrála v poslední kapitole rovnou i se zakončením. Vše se hrozně rychle a moc snadno vyřešilo a spousta věcí pro mě zůstala nevysvětlených. Co ale musím vyzdvihnout je epilog, který se mi moc líbil. A opět se rozplývám nad krásnou obálkou :)

07.09.2021 3 z 5

Hodnota krve Hodnota krve Lusy Adams (p)

Po dočtení Odstínů života jsem neváhala a ihned si koupila toto pokračování. Velmi jsem si tuhle sérii oblíbila a to z velké části díky hlavní hrdince Alex. Stala se mojí nejoblíbenější sarkastickou hrdinkou :D Její hlášky já miluju a to, jak se s nikým nemaže :) myslím, že by jsme byli velmi dobré kamarádky :D jsem velmi ráda, že se tu vyřešil ten pro mě neoblíbený milostný trojúhelník :D je zde opět spousta příšer, které já prostě můžu :) přibylo i pár nových postav a tím se dostávám k mé další velmi oblíbené postavě a tou je démon Varick. Jeho slovní přestřelky s Alex mě strašně baví a dokonce je mám i uložené, abych se k nim mohla víckrát vracet :D to prostě chcete číst. Varick je dokonalá postava :D Objeví se další záporák, ale stále to není ten na kterého čeká Alex a díky kterému ji vrátily zpět do života. Ale musím říct, že bitva s ním na konci knihy mě velmi bavila. Oba dva díly moc doporučuji :)

27.08.2021 5 z 5

Truly Truly Ava Reed (p)

Truly je super oddechová a velmi čtivá knížka. Četla se mi opravdu moc dobře. Moc se mi líbilo, že na začátku každé kapitoly byl vždy citát, který s ní souvisel a navíc se kapitoly střídali z pohledu Andie a Coopera, což já mám také v knihách moc ráda :) Upřímně se mi ale více líbily vedlejší postavy a to hlavně Mason a June. Několikrát jsem díky nim brečela smíchy a opravdu se hrozně těším na druhý díl, který bude o těch dvou :D za to vztah mezi Andie a Cooperem byl takový zvláštní. Chápu, že to co se v minulosti stalo si Cooper dával za vinu, ale na mě už to jeho chování bylo moc přehnané. I tak se mi to ale jako celek moc líbilo. Bylo to fakt dost oddechové a nejspíš jsem přesně něco takového potřebovala, protože mi to skvěle sedlo :) začínám mít ty německé autorky hodně v oblibě :)
4,5 *

27.08.2021 4 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Stejně jako první díl jsem i tento četla hrozně dlouho a stejně tak byla i tady první polovina knihy nezáživná a strašně se táhla je zde šílená spousta popisů a četlo se to opravdu pomalu. Velmi se mi ale líbila návštěva Philippa de Clermonta, otce Matthewa, kterého jsem si zamilovala. Druhá polovina knihy byla mnohem lepší a zajímavější. Diana konečně zjistila více o své magii a dostala jsem tak nějaké odpovědi na své otázky z prvního dílu. Objevila se zde spousta historických postav jako např. Alžběta I.,Rudolf II. nebo William Shakespeare. Velmi se mi líbilo, že se nějakou dobu kniha odehrávala i v Praze, právě za dob vlády Rudolfa II. Více už asi prozrazovat nebudu :) I když to pro mě bylo celkem náročné a zdlouhavé čtení, i tak tuto sérii doporučuji, protože má prostě své kouzlo a navíc o démonech, upírech a čarodějnicích prostě chcete číst :) 3,5 *

27.08.2021 3 z 5

Někdo nový Někdo nový Laura Kneidl

Laura Kneidl se stala moji oblíbenou autorkou po sérii Nedotýkej se mě a ani tentokrát mě nezklamala. Stránky ubíhaly pod rukama a Julianovo tajemství mě stále nutilo číst dál a dál. Jen Mickey mě moc neohromila a docela mi lezla na nervy. Přišla mi až moc vtíravá :-/
Naštěstí Julian byl moc fajn.
Cassie a Auri o kterých je mimochodem druhý díl byly úžasní oba dva :)
Konec mě opravdu dostal. Už dlouho se žádné autorce/autorovi nepodařilo způsobit mi při čtení takový šok :D a Mickey to vzala moc dobře. Možná až moc dobře. Nevím jestli by v reálu někdo reagoval takhle klidně v takové situaci...
Já jsem tohle téma v knize četla poprvé a i když se mi kniha jako celek moc líbila, nadále zůstanu raději u své klasiky :)

26.09.2023 5 z 5

Polibek múzy Polibek múzy Lisa Rosenbecker

Jsem nadšená! Příběh mě moc bavil. Urban fantasy spojená s detektivkou, kde nechyběla ani romantická linka, bylo to naprosto skvělé. Ani chvilku jsem se při čtení nenudila. Když opomenu těch pár stránek na začátku, tak děj odsýpal, bylo zde napětí, akce, romantika.. A ten závěr? Absolutně jsem to neodhadla. Nechápu jak někdo může vymýšlet takovéhle příběhy :D Hlavní hrdinka Malou si mě získala hned na prvních stránkách a bručoun Landsbury taktéž :) Spolu byly skvělý. Ani vedlejší postavy ovšem nezůstaly pozadu a všechny mě bavily. Autorka vymyslela opravdu originální svět s múzami, antimúzami a spol., ve kterém navíc můžete klidně potkat svoji oblíbenou knižní postavu. No není to skvělé? Je. Tak si to přečtěte :)

07.09.2023 5 z 5

Zrádci krve Zrádci krve Lynette Noni

Závěrečný díl Ranhojičky byl skvělý, líbil se mi ze všech tří dílů nejvíc :) ani chvíli jsem se při čtení nenudila, naopak mě zvědavost stále nutila číst dál. Několik postav mě velmi mile i nemile překvapilo. Hlavně Cresta.. Autorka nešetřila zvraty, akcí ani emocemi. Moji nejoblíbenější postavou zůstává stále Caldon, i když jsem díky němu měla málem infarkt :D

28.08.2023 5 z 5

Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Moji nejoblíbenější romantickou sérií se stala stoprocentně Láska z Green Valley Po každém přečteném dílu ji miluju víc a víc. Autorka dá dohromady vždy krásný příběh, který protne ještě krásnějším prostředím a super humorem. Stránky zase ubíhaly pod rukama neskutečnou rychlostí. Zatím u mě stále vede první díl Nové začátky, ale tento je hned v závěsu za ním, protože Cole s Annie spolu byly skvělý :)

15.08.2023 5 z 5

Snít znovu Snít znovu Mona Kasten

Za mě byl tento díl o trochu lepší než ten předchozí, ale pořád to nemá na ty první tři.
Co se týče hlavních postav Blakea a Jude, tak Blake mi v tomto dílu dost lezl na nervy svým chováním a to jsem ho měla v předešlém díle tak ráda. I když na druhou stranu chápu, že mu Jude zlomila srdce. Když se takhle zpětně snažím vybavit něco o Jude, moc se mi to nedaří, byla taková nemastná neslaná.
Líbilo se mi, že se ti dva znali už z minulosti, takže jsme díky flashbackum mohli být svědky některých věcí, které spolu zažily dřív. To byla příjemná změna oproti předešlým dílům. Bylo to opět čtivé, i když mě stálo málem všechny nervy než k sobě Blake s Jude zase našli cestu :D
3,5/5 *

30.05.2023 3 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Třetí díl Skleněného trůnu je vyprávěn z pohledu více postav.. Nově k těm předchozím přibyla Manon Černozobá a její wyvern. Jsem zvědavá čeho se u ní ještě dočkáme, protože mě v průběhu knihy bavila čím dál víc a ke konci mile překvapila.
Co nikdy nepochopím, je jak někdo mohl tak zprznit Rowanovo jméno a udělat z něj Jeřába :-/ odmítám ho tak číst a tak si vždy představuji, že je tam napsané Rowan Whitethorn a ne Jeřáb Bělotrn :D ze začátku mi trochu lezl na nervy, ale postupně si ke mě prorazil cestu a moc se mi líbí jaké pouto se mezi ním a Aelin tvoří.
Tento díl mi přišel pomalejší, alespoň tedy první polovina, kdy se Aelin zabývala hodně sama sebou. Ale myslím si, že to byl klid před bouří vzhledem k tomu, co se na konci dělo ve skleněném hradu :-/

02.05.2023 4 z 5

Království prokletých Království prokletých Kerri Maniscalco

Království prokletých začíná cestou Emilie do pekla za ďáblem, na které ji doprovází Ira. Od začátku je atmosféra mezi nimi napjatá. To co se mezi nimi odehrávalo mě velmi bavilo a Iru jsem si oblíbila ještě víc než v prvním dílu. Atmosféra mrazivého pekla byla skvělá. Moc pěkně to autorka vymyslela. Emilie se postupně setká s ostatními pekelnými princi, jejichž hříchům které zastupují musí dennodenně odolávat. Nejvíc se ale snaží odolat Irovi, ke kterému ji to táhne čím dál víc.
Je tu poměrně dost erotických scén, které mi kupodivu tentokrát vůbec nevadily, protože byly napsané fakt dobře a nebylo to za mě přehnané ani na sílu jako např. v Rodu nebes a dechu.
Emilie stále touží po pomstě a snaží se najít vraha své sestry. To co se dozví, ji ale pořádně šokuje. Co to bude, to si musíte přečíst už sami
Závěr mě naštval, protože to skončilo v tom nejlepším :D, takže se nemůžu dočkat dalšího dílu
Obálka je stejně jako u prvního dílu boží a tentokrát přibyla i mapka Sedmi kruhů, která je krásná ️

01.03.2023 5 z 5

Doufat znovu Doufat znovu Mona Kasten

Čtvrtý díl ze série Znovu je pro mě zatím díl nejslabší. Chemie mezi Everly a Nolanem mě moc neohromila. Nebylo to takové jako v ostatních dílech. Moc jsem jim tu lásku nevěřila Ale nemůžu tomu upřít čtivost. Opět se to četlo samo a já si u toho odpočinula. Moc se mi líbilo jak se prolínala linka Isaaca a Sawyer z předchozího dílu s tou jejich. Ráda jsem o těch dvou zase četla, i když jen okrajově.
Super postavou je tu rozhodně Blake o kterém je poslední díl a na který se moc těším.
3,5/5 *

25.02.2023 3 z 5

Tajemství čokoládovny Tajemství čokoládovny Paula Brackston

I když jsem první díl označila jako průměrný, stejně jsem si chtěla přečíst pokračování, protože jsem byla zvědavá jak se to bude vyvíjet dále. A musím říct, že se mi to moc líbilo. Bylo to napínavější, objevil se zde pořádný záporák a konečně se zde začala vyvíjet romantická linka, která je uvěřitelná a které moc fandím :) Xanthe se navíc dozví, že není jediná kdo má stejný dar jako ona a konečně dostane odpovědi na některé své/mé otázky. Co mě v obou dílech moc bavilo bylo nakupování starožitností, vždy jsem si to s Xanthe a Florou užila :)
Pokud máte rádi v knihách cestování časem, tuhle knihu nesmíte minout

17.11.2022 4 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Toto je má druhá přečtená kniha od Jo Watson a já jsem z této spisovatelky stále více nadšená . Je to kniha plná humoru, lásky, trapných situací, ale i slov k zamyšlení.
Velmi mi sedl autorčin styl psaní, stránky mi ubíhaly jedna po druhé a já jsem se častokrát při čtení smála. Becca se dokázala dostat do situací, které by mě v životě nenapadly :D a dříve konala než přemýšlela, takže o vtipné situace v této knize opravdu není nouze :)
Při čtení milostných dopisů jsem byla naopak zase dojatá, protože byly opravdu krásné :)
Moc mě bavilo s Beccou rozplétat příběh Abeho a Edith. Tyto návraty do minulosti v knížkách mám hrozně ráda.
Chemie mezi Beccou a Mikem byla také úplně úžasná. Já jsem z té knížky nadšená a pokud hledáte krásný odpočinkový příběh u kterého se zasmějete a možná vám ukápne i slza, tak tohle bude pro vás to pravé :)

11.10.2022 5 z 5

Rudá tygřice Rudá tygřice Amélie Wen Zhao

Na pokračování Dědictví krve jsem se velmi těšila a nezklamalo. Jen jsem ho četla asi po roce a půl, takže jsem ze začátku trošku tápala..
Kapitoly se tentokrát střídají z pohledu 4 postav a to Any, Ramsona a nově i Linn a Kaise.
V knize je spousta akce a zvratů. Obzvlášť zvrat ke konci knihy se mi velmi líbil (nemůžu napsat jaký, nechci spojlerovat), ale jsem zvědavá jak se Ana bude s touto situací dál vypořádávat. Romantická linka je hodně hodně slow, až už mě to trochu štvalo :D takže pokud jste se těšili, že se po prvním dílu více rozjede, musím vás zklamat.. ale rozjíždí se nám tu další, která snad bude lepší :)
I když se mi první díl líbil více, druhý si laťku udržel také vysoko a já si ho moc užila :)
Jsem zvědavá na ten závěrečný :)

02.09.2022 4 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Velmi čtivý příběh z prostředí zalindovského vězení. Opravdu stránky ubíhaly pod rukama a i když se chvílemi nic moc nedělo, nemohla jsem přestat číst. Ještě jsem nečetla knihu, která se odehrává jen ve věznici a moc se mi ta změna líbila. Hlavní hrdinka Kiva, zalindovská ranhojička mi byla velmi sympatická. Líbilo se mi, že nebyla jako většina knižních hrdinek, nepřemožitelná. Ale že bez pomoci druhých by si při plnění úkolů jen těžko poradila. Moc se mi líbily i vedlejší postavy. Hlavně Jaren, který mě také velmi překvapil. Ale i Tipp a Nari :)
V knize dojde na pár zvratů, které jsem absolutně nepředvídala. Zejména konec mě odrovnal. Musela jsem ho číst několikrát za sebou abych to zpracovala :D moc se těším na další díly :) Ranhojičku vám mohu jen doporučit.

23.08.2022 4 z 5