knihomolka_68 knihomolka_68 komentáře u knih

Prokletí Chalionu Prokletí Chalionu Lois McMaster Bujold

Velice dobře napsaná kniha, které nemám co vytknout, ale přesto mě nenadchla natolik, abych sérii četla dál.

09.04.2024 4 z 5

Konkurenti Konkurenti Sergej Lukjaněnko

Za mě rozhodně slabší Lukjaněnko, s trochu uspěchaným a náhlým koncem. Ale špatné to nebylo.

12.02.2024 3 z 5

Rytmus války Rytmus války Brandon Sanderson

Po skvělém Meči přísahy mě Rytmus války zase trochu zklamal, přišel mi víc rozvleklý a bylo tam víc věci/postav, které mě upřímně moc nebavily. Ale to, co mě bavilo (Kaladin, Adolin, Dalinar, Navani), mě zase bavilo opravdu hodně...

23.01.2024 4 z 5

Slova paprsků Slova paprsků Brandon Sanderson

Některé části mě bavily hodně, některé méně, některé jsem se tak trochu musela nutit číst, abych se zase dostala k tomu, co mě zajímalo. Ale celkově vzato moc pěkná kniha.

27.12.2023 4 z 5

Zimní slavnost Zimní slavnost Michael J. Sullivan

Za mě nejlepší díl celé série (píšu po dočtení šestého dílu). Konečně mi přišlo, že je to takové koncentrovanější, méně rozvleklé a časoprostorově roztahané.

14.11.2023 4 z 5

Plameny pomsty Plameny pomsty Evan Winter

Druhý díl mi přišel trochu slabší, než ten první – občas některé věci působily trochu nedomyšlené nebo nedopracované, ale i tak mě to bavilo.

16.10.2023 3 z 5

Hněv draků Hněv draků Evan Winter

Solidní akční fantasy v (pro nás) exotickém prostředí inspirovaném Afrikou. Chvilku mi trvalo, než jsem se v některých jménech a pojmech zorientovala, ale jinak se kniha četla jedním dechem. Cílevědomost a odhodlanost hlavního hrdiny je opravdu neskutečná... A jelikož mám ráda bojové scény a tahle kniha je jich opravdu plná, dost jsem si to užívala.

09.10.2023 4 z 5

Kenozoikum Kenozoikum Sergej Lukjaněnko

Lukjaněnko prostě umí psát. Zajímavé nápady, dobré postavy, vtipné dialogy, napětí, nečekané zvraty a detektivní zápletky - prostě jako obvykle.

06.09.2023 4 z 5

Legenda Legenda David Gemmell

Mám z toho trochu rozporuplný pocit. Akční "scény" byly docela dobré (ale už jsem četla i lepší), ale jinak mi to přišlo takové trochu podivné vykreslení postav a jejich motivací, rozhovory, vztahy mezi postavami... K tomu, abych knihu dočetla, jsem se samozřejmě nutit nemusela, ale rozhodně mě to nijak nenadchlo a neuchvátilo.

10.07.2023 3 z 5

O životě lemurů O životě lemurů Andrea Antinori

Roztomilá knížečka.

30.06.2023 4 z 5

Rychlé šípy (33 nových příběhů, zajímavostí a kuriozit, objevů velké poznávací hry) Rychlé šípy (33 nových příběhů, zajímavostí a kuriozit, objevů velké poznávací hry) Slavomil Janov

Pro fanoušky RŠ docela hezké potěšení. Příběhy se dost nesou v duchu těch původních, některé jsou opravdu hodně povedené, jiné o něco méně, ale celkově mi tahle knížečka udělala radost.

29.06.2023 3 z 5

Alcatraz versus ďábelští knihovníci Alcatraz versus ďábelští knihovníci Brandon Sanderson

Mělo to dost vtipných momentů, ale jako celek mi to přišlo takové neuspořádané, poslepované a nedotažené. U čtení jsem se nenudila, ale ani mě to nijak nenadchlo.

01.06.2023 3 z 5

Na stráži Na stráži Dmitry Glukhovsky

Na Glukhovského mi to přišlo spíš slabší, tak trochu recyklované a méně vydařené Metro. Ale i tak se to za přečtení stálo.

21.05.2023 3 z 5

Rudý úsvit Rudý úsvit Pierce Brown

Kniha je často přirovnávána k Hunger Games a myslím, že zaslouženě a v tom nejlepším slova smyslu. Namístě je i přirovnání k Enderově hře nebo Pánu much. Příběh je chytrý, komplexní, velice napínavý a sympaticky nečernobílý, obzvlášť na knihy pro cílovou věkovou kategorii (young agult). Samotný nápad není úplně světoborný, ale opravdu velmi dobře zpracovaný. Po dočtení prvního dílu série se rovnou s nadšením jdu pustit do pokračování.

EDIT: Další díly série bohužel česky nevyšly, ale pokud máte možnost si je přečíst nebo poslechnout v angličtině, neváhejte! Je to pořád lepší a lepší.

21.05.2023 5 z 5