knihomolka27 knihomolka27 komentáře u knih

Jeden z nás lže Jeden z nás lže Karen M. McManus

Nebavilo mě to tak jak jsem očekávala. Místy zbytečně zdlouhavé. Jsem ráda, že jsem si jí jenom půjčila a nekoupila. Ale i tak si další knihu od autorky přečtu třeba bude lepší.

12.07.2020 3 z 5

Watsonovi Watsonovi Jane Austen

Určitě nejslabší dílo Jane. Né že by se mi vyloženě nelíbila, ale .............právě že je tam to ale

03.07.2020 2 z 5

Trochu jiná slečna Bridgertonová Trochu jiná slečna Bridgertonová Julia Quinn

Je to jedna z milionu podobných knížek. Za mě patří mezi ty zdařilejší. Postavy jsou vcelku sympatické a děj zajímavý, ale je to taková knížka na jejíž žánr musí mít člověk vyloženě náladu. Když chcete dobrý konec, přehnanou erotiku, sladké řečičky, jednoduchý příběh. V tomto žánru se dá snadno sklouznout až k směšnosti....tady tomu tak naštěstí nebylo. Další volná pokračování si určitě nepřečtu.

02.07.2020 3 z 5

Kráska a zvíře Kráska a zvíře Walt Disney

Lidé co tvrdí, že pohádky jsou jenom hloupé příběhy pro děti bez pointy.......jsou lidé co zdaleka nic nepochopili....já se domnívám, že právě v pohádkách je všechno v té nejčistší podobě....láska, přátelství....v každé pohádce najdete nějaké ponaučení i hluboký příběh.

Kráska a zvíře je naprosto krásný příběh ze začátku s krásným princem s ošklivým srdcem, v průběhu s ošklivým princem a krásným srdcem.....a na konci s krásným princem s ještě krásnějším srdcem...........Krása je vám k ničemu když jí nemáte i uvnitř

23.06.2020 5 z 5

Čtyři mrtvé královny Čtyři mrtvé královny Astrid Scholte

Když jsem si přečetla anotaci, tak to znělo přesně jako knížka napsaná pro mě. A ano, nespletla jsem se. Je to moc super knížka....která by nebyla tak super kdyby v ní nebyly:

opravdu hodně sympatické postavy, které byli ještě sympatičtější kvůli tomu že nejsou ani stoprocentně hodné ani zlé, prostě někde mezi

zajímavý svět s jeho sice logickými, ale nemorálními , rozdílnými kvadranty

napínavá detektivní linka

moc příjemná a uvěřitelná romantika

14.06.2020 5 z 5

Sanditon Sanditon Jane Austen

(SPOILER) Bohužel poslední knížka od naší skvělé Jane. Trochu jsem se bála, že mě nezaujme, ale naštěstí jsem se spletla. Knížka mě ohromně baví.

Jak jsme od Jane zvyklí můžeme očekávat mnoho různých postaviček....od krásných, mladých, naivních dívek, bohatých nafoukaných, starých Lady, nějakého toho švindlíře, hypochondry, dobrosrdečné leč jednoduché dámy a pány, rozumné muže do kterého se vždy zamilují hlavní hrdinky, muže co je vždycky ,,nad věci"...... a tak dál.....krásné popisy procházek,krajiny,vztahů, dobových zvyklostí, touha uhnat nejlepší partii....

,, Přesto si trochu povzdechla nad svým osudem, že je v takové společnosti vždy ve stínu" Tak se cítí hlavní hrdinka, která je obyčejná, ale velmi sympatická, milá tak trochu pedantka na slušné chování, když se nemůže zbavit pocitu žárlivosti ke krásné pro muže úchvatné Kláře.

,, Doktor Sanditon" říká s dávkou cynismu Sydney o lázenském městě Sanditon, které je podle jeho bratra lékem na všechno. Najde tady i naše hlavní hrdinka lék na své štěstí ? tot otázka

,, Zakaždou cenu si MUSÍ najít bohatou nevěstu" podle Lady Denhamové jsou peníze na první místě před láskou. Velmi jí baví rozhodovat o životech ostatních

A jak zní hlavní krédo dívek té doby...."hlavně ulovit muže, který by byl mnohem majetnější než ony samy,, ......hlavní hrdinky se naštěstí takovým heslem neřídí a mají svou vlastní hlavu

Za mě určitě lepší než Emma, Pýcha a přemlouvání, a Mansfieldské panství

24.04.2020

Médeia Médeia Eurípidés ze Salamíny

Prokousávat se starořečtinou je pro velmi trpělivé povahy. Ale když už tomu díte čas, tak vám to váš mozek automaticky začne překládat do běžného jazyka. Je to velmi silný příběh, s rozporuplným nejednoznačným vnímáním hlavní hrdinky Médeii. Médeia byla velmi chytrá a věděla jak člověka potrestat tak aby ho to co nejvíc zranilo. Dopustila se strašných věcí, i tak jí ale nemůžete úplně nenávidět , protože víte, že jí k tomu dohnala zrada člověka kterého milovala. Na druhou stranu, kdyby se měl každý takhle pomstít za nevěru svého manžela....

19.04.2020 4 z 5

Škola snů Škola snů Sara Bergmark Elfgren

Kniha mě bavila, líbil se mi příběh, oblíbila jsem si hlavně Tamar. Propojení s divadlem bylo trefou do černého. Při citování hlášek z divadelních her,filmů jsem byla v sedmém nerdovském nebi. Bavily mě i části psané z pohledu Cleii, byly to takovéto,, milý deníčku....dneska jsem dělala to a to...atd. Tenhle styl mi vyhovuje i v jiných knihách. Mysteriozní, lehce detektivní zápletka s motivem tragické,tajemné legendy příběhu tomu dávala ten správný říz. Bavilo mě se s Tamar prokousávat informacemi a dozvídat se víc a víc. Tamařino cestování do mezisvěta ,do 30 let kdy žil Erling , to jak se dostala do minulosti své vlastní školy a prožívala Erlingův příběh bylo prostě hodně epický.

17.04.2020 4 z 5

Zachránila mě slza Zachránila mě slza Angele Lieby

Tyhle knížky by se správně neměly ani hodnotit. Nebyly napsány proto, aby někdo zkritizoval dlouhá souvětí, čtivost, nebo úroven psaní autora, ale proto, aby podaly jednoduché a zároven to nejtěžší poselství - Myslete pozitivně, užívejte si života dokud to jde, radujte se i z maličkostí. Všechno je pro nás samozřejmost, ale nemusí to tak být navždycky. Jak říkala autorka dřív si vážila každého dne a potom si už vážila každé vteřiny.

Je to velmi inspirativní příběh, který jsem přelouskala za jeden den. Autorka píše velmi čtivě a dokáže psát i s humorem a odlehčit tak situaci. Nejvíc mě dostala ta část jak sestřičky zametly pod koberec takovou chybu jako chybějící díl ke stroji na dýchání. Nebo ten doktor co jim po čtyřech dnech narovinu řek....no ta natáhne bačkory. Jako by lidský život někoho jiného nic neznamenal. A ten kdo je vážně nemocný jen zaplnoval místo. Bylo mi z toho hodně smutno, ale vynahradily to scény s jejím manželem...láska jako z románu.
Autorka měla neuvěřitelné štěstí, že měla takovou silnou vůli a chut do života a hlavně milujícího manžela a rodinu

28.03.2020 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Tuhle knížku jsem strašně moc chtěla . Tak asi není divu,že mě zklamala. Hlavní chyba je v tom, že jsem si knížku představila jinak než jaká ve skutečnosti byla.

23.03.2020 2 z 5

Spánek Spánek C. L. Taylor

Nic nemusí být tak jak se na první pohled zná. To že do hotelu přijede manželský usedlý pár, muž , který vypadá jako kriminálník a roztomilá stařenka, ještě neznamená, že se tak tyto postavy musí chovat. Lidé nejsou jen hodní nebo jen zlý, jsou to prostě lidi. Lidi, kteří chybují .....stejně jako Anna, která se rozhodne začít znovu na ostrově. Jenomže její vina jí pronásleduje na každém kroku, a nebo ještě něco jiného? Spoiler: Příběh je vystavěný tak abyste sami během čtení, s Annou sváděli vinu z jednoho člověka na druhého. V první chvíli si říkáte to bude určitě Fiona a Mo je její přítel, a v druhé si položíte otázku je vlastně to co říká Anna pravda nebo propadá halucinacím....co když ten nápis smazala na okně sama? To se mi na knížce líbilo to, že jste nemohli dát ruku do ohně ani za jednu z postav. Všichni byli ničím podezřelí, ale jak se potom ukázalo, většina měla k tomu své důvody a s Annou to vůbec nesouviselo. Někdy stačí jenom naslouchat ostatním a oni se pak třeba otevřou. A ne je hned při první příležitosti začít obvinovat jako to dělala Anna.
No nic verdikt zní: povedené, ale četla jsem i lepší s hodně podobným tématem

17.03.2020 3 z 5

Noc s Marilyn Monroe Noc s Marilyn Monroe Lucy Holliday

Po tom co předvedl druhý díl, mi asi ani nestojí za to překládat si z aj třetí. Stejně už je jasný jak to dopadne, ikdyž to bylo jasný už v jedničce.
Humor: zasmála jsem se víc jak u prvního dílu
čtivost: dobrá
Libby: ještě protivnější jak v jedničce a o hodně hloupější. Tak například nechápu jak mohla Dillonovi tak rychle odpustit, že jí nechal na pospas hurikánu. Ale co, je to přece fakt sexy chlap, kterej o mně jeví zájem jenom proto, aby mě dostal do postele,a já sem přece strašně nadržená, tak proč mu nevyhovět. Ale zároven ho strašně miluju..........o 50 stránek dál.........počkat dyt já ho vůbec nemiluju, uvědomila jsem si, že miluju svýho nejlepšího kamaráda, kterýho jsem celých 17 let přehlížela.....no jo, kdyby mi lidi řekli dřív jak je sexy tak by jsme měli už tak 5 dětí a malej domek se zahrádkou.
Dillon: naprosto nepochopitelně se z něho vyklube naslouchací vrba, a přenechá Libby , kterou tak strašně miluje úhlavnímu nepříteli.
Cass: měla jsem jí chut dát pěstí za každý slovo co vypustila z pusy
plus: chci se díky knize dozvědět víc o Marylin, a taky se mi líbilo aspon nějaké vysvětlení, proč se Libby chová jako posedlá Dillonem........touží jednoduše potom aby o ní někdo stál, když už pro svou vlastní rodinu nebyla nikdy dostatečné dobrá. A o ten pocit nechce přijít ani za cenu toho, že tuší , že Dillon je naprostej blbec.

16.02.2020 2 z 5

Šeptající lebka Šeptající lebka Jonathan Stroud

První díl měl větší spád, a rychleji odsýpal. A i příběh mi přišel zajímavější......hold já jsem na ty starobylé, prokleté domy a tragickou lásku. Ale ve dvojce jsme zase poznávali víc postavy, a i vztahy mezi nimi, které se začaly rozvíjet. Nemohla jsem odolat a musela jsem si koupit další tři díly v angličtině.......prostě musím vědět jak to s příběhem a postavami bude dál. Tak mi držte palce......protože jak se znám budu muset překládat každou druhou větu na překladači. Vida k čemu nás můžou motivovat knížky.

A na závěr si nemůžu odpustit zmínit, jak mě strašně baví ta krásně postupně se rozvíjející romantická linka mezi Tonym a Lucy. Je to tak strašně osvěžující si v Young adult přečíst nějaký reálný, roztomilý, vybudovaný vztah mezi hrdiny. Ohromě mě baví, daleko víc než když se začnou hlavní hrdinové ocucávat hned na 20 stránce prvního dílu. Skvělý

13.02.2020 5 z 5

Neviditelná pouta Neviditelná pouta Jayne Ann Krentz

Tuhle knížku hodnotím takhle dobře, hlavně kvůli tomu, že sem čekala , že bude daleko horší, ale musím přiznat, že taky proto, že si to i svým způsobem zasloužila.

Tyhle knížky jsou kapitola sama pro sebe, píšou se pořád i když už na nich není nálepka Harlequin, a důvod proč se píšou je jasný, protože ještě nevymřeli čtenáři, kteří to čtou.
Proč jsou 50 odstínů šedi tak úspěšné i když je děj nevěrohodný , postavy nezajímavé, dialogy a i ostatní věci v knížce takové nijaké. No, protože u takových knížek chceme vypnout a nechat se unášet přecukrovanou romantárnou, chceme aby nám ten cukr zalepil mozek a my jsme sladce zapomněli na reálné problémy každodenních dnů.

Co hodnotím na knížce jako plus je......prostředí umělců, docela sympatickou, chytrou, samotářskou hlavní hrdinku, rychle ubíhající děj, to že kromě jenom té romantiky se tam řešilo i více věcí

mínusy.......nesympatický Romeo,který si myslí, že všechno bude jenom podle něho. Rozčílil mě doběla když řekl , že si jí chce vzít, aby si jí pojistil, a mohl jí ještě víc hlídat. Ty jeho hlášky by si zasloužily jednu mezi oči. Hlavní hrdinka sebou naštěstí nenechala tak snadno manipulovat, a taky si diktovala podmínky, i když se taky někdy chovala jak pubertačka při prvním rande.

Podtrženo sečteno, určitě je co vylepšovat, ale to by zase nebyl tenhle styl knížko pro nepřemýšlení, kdybyste chtěli, aby postavy byly hlubší, děj propracovanější, romantika víc uvěřitelná.

Nebudu lhát, že si už víc takovýhle knížek nepřečtu.

26.01.2020 2 z 5

Kvílející schodiště Kvílející schodiště Jonathan Stroud

Přesně ten typ knížky u které, když začnete číst tak nechcete přestat. Stránky mi doslova mizely pod rukama. Byla to dost příjemná změna od knížek co sem četla v nedávné době a musela sem v nich přeskakovat. dost nezáživné pasáže. Fakt úžasná knížka, kéž by jich bylo takových víc. Strašně mě bavil děj a příběh , který byl úžasně propracovaný stejně jako postavy. Těším se na další díl. O trošku víc se mi líbila knížka Jackeby s podobným tématem. Ale tahle knížka je i tak jedinečná. Je načase se nad ní přestat rozplývat. Jinak tahle recenze bude moc dlouhá.

05.01.2020 5 z 5

Voľba Voľba Nicholas Sparks

Dojalo mě to

03.10.2019 5 z 5

Návrat domů Návrat domů Patricia Scanlan

Co dělá knížku pro jednoho nudnou pro jiného dělá zajímavou. Tahle knížka se mi dostala do ruky když jsem byla nemocná, venku bylo přes 30 stupnů, a Vánoce byly tak daleko že sem zatoužila aspon po trošce té pohodové, magické, nepopsatelně krásné atmosféře, kterou dokáží vyvolat jen Vánoce. Ani sem nečekala, že by mě knížka zaujala, protože většinou čtu samé fantasy nebo dobrodružné, snad to bylo tím, že sem myslela na ty Vánoce, ale knížka byla moc fajn. Přímo z ní sálalo rodinné teplo domova, bezpečí, láska v rodině, pomalu sem až cítila vůni lahodných jídel z irské kuchyně a vůni horké čokolády. A představovala jsem si krásnou zasněženou krajinu, kterou viděli postavy z okna svého pokoje. Prostě pohoda, klid a odpočinek

26.09.2019 4 z 5

Abych tě milovala Abych tě milovala Johanna Lindsey

Pozor Spoilery..
Původně jsem chtěla od autorky jinou knížku, ale jak už to tak bývá samozřejmě jí v knihovně neměli, ale měli tam abych tě milovala....a já si řekla proč ne. První polovina knížky byla opravdu dobrá, bavilo mě ultimátum bude svatba a nebo přijdete o všechno......jednoduše řešeno to, že se do sebe zamilují postavy, které by se do sebe zamilovat neměly a nebo to od nich nikdo nečekal ani oni sami. Ta doba sama o sobě byla pro ženy dost náročná, taková honba ne za láskou , ale majetkem a titulem, na úkor vlastního štěstí, ale pro radost rodičů. Líbí se mi, že hlavní hrdinka patří k té skupince dívek, které si i přes všechny omezující nepříjemnosti uchovaly svojí pravou povahu. Druhá půlka knihy od prvního sexu hrdinů, mě už tolik nenadchla, a konec .....přesně takové to žili štastně až navěky.

24.09.2019 3 z 5

Léto, kdy jsem zkrásněla Léto, kdy jsem zkrásněla Jenny Han

Pokud si jí nepřečtete o nic nepřijdete.

29.07.2019 1 z 5

Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Otka: Ošklivá tlustá kamarádka Kody Keplinger

Postavy jako je Bianca mě vždycky dostanou. Strašně jsem se u toho nasmála hlavně u toho jak se dobírali s Wesem a taky u Biančiny fáze vzteku.

29.07.2019 5 z 5