KnihomolkaMari KnihomolkaMari komentáře u knih

Lístky ve větru Lístky ve větru Virginia Cleo Andrews

Ach,co říci..ta kniha je naprosto báječná a čtivá ale tak zatraceně stresující jako 1.díl. Hltám ji do posledního dechu ale byli chvíle kdy jsem se prostě duševně necítila na to abych se do ní opět začetla protože jsem věděla co mě čeká a ostatně neměla jsem dost sil..Lístky ve větru a snad všechny díly téhle pentalogie s vašimi emocí házejí sem a tam,jednou jsem měla radost po druhé brečela, no a nakonci jako vždy se vám srdce rozletí na několik kousků a nenechá vás ještě dlouho po dočtení nechat myslet na něco jiného než právě na ní. Jako všichni ostatní si myslím že tam zemřelo až přes příliš lidí,které jsem měla ráda. Ale jsem ten typ člověka co zrovna nemělo Paula v oblibě,prostě nevím..Byla jsem spíše pro Juliana i když jsem věděla jaký je, ale ehm..prostě Cathy byl vhodnější kluk jejího věku než chlap po čtyřicítce,také jsem Cathy přála hodně její kariéru a nelíbilo se mi že s ní šlehla tak brzo i když za to může Julian,ovšem mohla pokračovat podle mého by to i bez něho nějak uhrála:)

08.03.2016 4 z 5

Upír, můj pán Upír, můj pán Alexandra Ivy

Tahle kniha mne nadchla,je velice čtivá a podle mě velmi dobře napsána (stylem) a děj je napínavý a nepředvídatelný.Těším se na další díly:))

08.01.2016 5 z 5

Harry Potter a vězeň z Azkabanu Harry Potter a vězeň z Azkabanu J. K. Rowling (p)

Tento díl jsem si velmi oblíbila, nechybělo tu napětí i mnoho emocí! Velmi dobře a čtivě napsaná kniha! Konec mě opravdu chytil za srdce..

28.10.2020 5 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Kniha byla opravdu fascinující, skrývalo se v ni zhmotněné zlo, které vystálo na povrch až ke konci příběhu a právě to udržovalo po celou dobu v knize tíživé napětí. Prostředí bylo pro tento příběh naprosto dokonale vybrané a občas samotné rozbouřené vlny Pacifiku a seskupená tmavá obloka dokázala vyvolat mráz lezoucí po zádech. Autor si se čtenářem dokázal skoro po celou knihu hrát a bravurně ho přesvědčit a potom jako by vám vrazil nůž přímo do hrudi, rychle a s velkou sílou. Kniha byla skvělá, vykreslení postav, prostředí, ovšem někdy jsem se v tom lehce zamotávala a kniha po dočtení ve mně moc nezanechala. Avšak velmi doporučuji, jeden z nejlepších thrillerů poslední doby!

09.01.2019 5 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Jsem velice ráda, že jsem se k téhle knize dostala a přečetla jsi ji, i když to nebyl žádný geniální počin přec jen ta povídka měla něco do sebe a byla hodně k zamyšlení. Líbí se mi, jak Murakami pracuje s vykreslení pocitů u hlavní hrdinky. K tomu ještě krásné ilustrace. Skvělé!

03.01.2019 4 z 5

Řekni vlkům, že jsem doma Řekni vlkům, že jsem doma Carol Rifka Brunt

Ráda bych řekla, že kniha překonala má očekávání. Byla opravdu nádherná, ale samosebou i melancholicky smutná. Romány nikdy nebyly úplně můj šálek kávy, ale po této knize se to rapidně změnilo! Finn i Toby mi hrozně přirostli k srdíčku a těžko jsem se srovnávala s jejich odchodem a tak stejně i s koncem knihy. Myslím, že ve mně tento krásný příběh něco zanechal, leč nevím přesně co, cítím to.

13.12.2018 5 z 5

Zatracení Zatracení Chuck Palahniuk

Můj dojem z knihy je poměrně pestrý jako ostatně sama kniha, jelikož je to má první kniha od Palahnuika zprvu jsem se zalekla ale pak se ponořila do opravdovosti této knihy, řekla bych, že je něco jako obraz dnešního světa v trošku drsnějším podáním. Byla to opravdu síla ale jen v dobrém slova smyslu, určitě si od tohoto výtečného autora, který se nezdráhá nad žádnou maličkou úchylností a nedostatku lidstva ráda přečtu!

29.01.2018 4 z 5

Spouštěč Spouštěč Wulf Dorn

Moje první setkání s autorem, kniha byla čtivá a to díky napínavému až místy děsivému ději, konec se opravdu vydařil, ovšem pořád tu je něco, co mě nutí dát knize pouze 4/5 hvězd. Možná je to autorův styl psaní, který mi připadá takový suchý a celkově mě kniha vyloženě nešokovala. Ale naopak se mi zase líbilo, že kniha pojednává o tématu psychických poruch, což mne velmi zajímá.

17.09.2017 4 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Ano, Aljaška byla zvláštní postavou. Byla na mne až moc nepříjemná. A upřímně? Nedokázala bych se s ní bavit. Měla chmurný charakter ale zároveň mě zaujala její tajemností. Kniha byla průměrná. Líbila se mi rozhodně část "předtím", v druhé části "potom" byl sice nemilý/dojemný zvrat ale už to nebylo ono, děj se ztratil a autor tam vše rozpytvával, jen aby to něčím dokončil. Konec mne příjemně překvapil, po nudném čtení přišlo konečně něco smysluplného. Ale celkově, doopravdy nevím co si o tom všem mám myslet. Píše se, že je to nejlepší kniha Greena, ale když ona byla taková nemastná neslaná, tak jaké budou ty další. Myslím, že kniha špatná nebyla, ale na nějaké pokračování ve čtení autorových dalších knih to nevidím.

Dokonalý cizinec Dokonalý cizinec Renée Knight

Do děje této knihy jsem se vtáhla téměř okamžitě a postupně jsem byla šokována tolika novými informacemi, které vyplynuly najevo. Kniha se mi líbila ale mám z ní velice zvláštní pocit. Ve chvíli kdy jsem přečetla poslední větu a knihu zavřela tak jako kdyby se celý ten příběh ztratil. Tím chci říci, že kniha ve mne nenechala ani malou stopu a to mne mrzí. Musím si skoro násilně připomínat děj této knihy. A mám též pocit jako bych kniha nečetla a většina informací se mi jaksi vykouřila z hlavy.

Zkouška Zkouška Joelle Charbonneau

Kniha byla poutavá, chvílemi mě až děsila! Přečetla jsem ji rychle a i když tento žánr nečtu hodně se mi líbila, byla plná napětí i zrady. Nebylo snad nikoho na koho by se dalo spoléhat, ne mu věřit! Nad pár momenty jsem nad knížkou i otevřela pusu. Byla akční a skvělá! Doporučuji. Velmi se těším na druhý díl a mám od něj tentokrát velká očekávání! Tak snad ho tedy vydají co nejdříve, jinak až si mne nepřejí!

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Všechny povídky si mě získaly a i když nejsem typ člověka, který by se moc vyžíval v romancích, tak tohle se mi opravdu líbilo. Povídky mne vánočně naladily a chvilkami jsem měla pocit, že jsem tam s nimi, postavy byli víceméně sympatické až tedy na Addie. Kniha mě pobavila a přiměla mě se i párkrát pousmát. Opravdu kouzelná kniha a ještě kouzelnější obálka! A stala se i mým osobním rekordem jelikož jsem ji stihla přečíst za jeden jediný den! (I když už mi skoro mysl nechtěla sloužit a oči málem vypadly z důlků!)

04.07.2017 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Opravdu perfektní! Napínavé od začátku až do konce, poznala jsem více hlavní hrdiny a dozvěděla se také mnohem více o podivných dětech a jejich podivném životě! Kniha si mě získala, tedy se mi moc líbila! Překvapila mě a celkově předčila všechny má očekávání a ten konec mě dostal! Moc se těším na třetí a tudíž závěrečný díl! Tolik nadšení jsem do komentáře snad ještě nikdy nevložila!

04.07.2017 5 z 5

Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Je pravdou, že Přítelkyně smrti nesedne každému, leč mě ano. Brunhilda je opravdu zajímavou postavou a já jsem ráda, že jsem se s ní prostřednictvím této knihy mohla setkat. Je to silná žena, která si jde pevně za svým a chodí doslova přes mrtvoly! Mě svým způsobem tato kniha nadchla! Ráda si přečtu i další díl! Taktéž ještě musím pochválit styl psaní, s kterým jsem se ještě nesetkala a oblíbila si jej!

04.07.2017 4 z 5

Volání netvora Volání netvora Patrick Ness

Mám okno. Nevím co říci, nepřimělo mě to k pláči ale přeci to jen něco ve mne zanechalo, sama nevím co, ale cítím to někde v hloubi duše. Je to zvláštní až opojné. Ano, kniha je smutná a temná ale tohle jsem vnímala zcela povrchově, knihu jsem pochopila ale něco tomu chybí, snad dospěji někdy v blízké době nebo když si to jednou zase přečtu znovu co "TO" vlastně je.

11.06.2017 4 z 5

0.4 – Soumrak civilizace 0.4 – Soumrak civilizace Mike Lancaster

Tohle mi změnilo pohled na svět a opravdu nevím, jak to brát. Je možné, že něco takového mezi námi existuje, něco o čem nemáme sebemenší tušení a je to právě jen pár centimetrů od nás. Tento příběh mě fascinoval ale i děsil zároveň! Věřím, že mě to ještě nějakou noc nenechá spát. Na 0.4 už rozhodně Nezapomenu!

30.03.2017

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

Po přečtení knihy mi došla slova.
Ze začátku jsem byla kritická a říkala jsem si, že mrtvých už je tam až přes příliš. Ale ke konci jsem si uvědomila, že to tak mělo být. Většina si to zasloužila, až na pár nebohých obětí. Spoiler! Ulriky mi bylo velmi líto, ale její smrt mi přišla svým způsobem velmi klidná a pro ní osvobozující. Někomu celá série mohla přijít zdlouhavá, ale pro mě to spíše bylo znakem dobře propracovaného příběhu, který na konci vyvrcholil až nečekaným způsobem. Témata o kterých se zde pojednává jsou krutá, místy až nechutná, děsivá a smutná a proto mi přijde, že psát o něčem takovém a takhle dobře to vylíčit není žádná sranda a proto vzdávám hold autorům. Mně se tato série i přes její zvrhlosti líbila a seznámila mě blíže s věcmi o kterých bych normálně neuvažovala. Doporučuji.

13.04.2020 5 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

V knize se začíná několik věcí vyjasňovat a proto se posléze dá lépe porozumět činům duševně nemocné Viktorie, ale je pravdou, že kniha obsahuje možná až přes příliš postav a někdy je trochu těžší se v nich dobře orientovat. Nicméně mi tento díl přijde o něco více záživnější, než díl první. Líbí se mi zejména, že se více zaměřuje na líčení Viktoriiny osobnosti.

08.04.2020 4 z 5

Oběť Oběť James Carol

James Carol nám zde opět nastínil skvělý a promyšlený případ. Detektiv Jefferson Winter mne opět nezklamal a s jeho dobrým, specifickým smyslem pro humor a chytrou hlavou případ bravurně vyřešil. Některé pasáže mi sice přišli zdlouhavé, ovšem v knize se udržovalo lehké napětí, takže jsem ji vcelku svižně přečetla. Tento díl nebyl jeden z nejlepších ze série, ale i tak byl velmi dobrý. Doufám, že vydají i další díl The Quiet Man v českém překladu.

06.01.2019 4 z 5

Stínem políbená Stínem políbená Richelle Mead

Stínem políbená byla prozatím nejlepším dílem série. Kniha plná napětí a zvratů. Poslední třetinu knihy jsem hltala tak rychle, že jsem se skoro ani nestihla nadechnout. A konec? Ten mě velmi překvapil. Rozhodně doporučuji! Teď už jen uvažuji, jestli se hned pustit do dalšího dílu či ne.

22.12.2018 5 z 5