Knihomura | Komentáře u knih | Databáze knih

Knihomura Knihomura komentáře u knih

Supermáňa: No jasně! Supermáňa: No jasně! Ester Stará

Ester Stará je zkušená logopedka a umí to krásně uplatnit v knížkách. Milan Starý vše vyzdobí ilustracemi. Kratší text pro začínající čtenáře, deníček na konci knihy krásně doplňuje "čtivo" celé knížky.

26.09.2024 4 z 5

Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Slušná, čtivá, česká detektivka. Přečetla jsem všech 5 jejích samostatných knih a teprve teď jsem si všimla, že jí je teprve 28 let!

24.09.2024 4 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Klevisová patří mezi současné, české, nejčtenější autorky. Většinou se řeší vztahové problémy.

15.09.2024 4 z 5

Stará řemesla Stará řemesla Kamila Skopová

Skvělé jako vždy - včetně obrázků. Kamila zkrátka umí. Vraťte se spolu s ní do dob našich předků a poctivých řemeslníků.

13.09.2024 5 z 5

Pohádky do postýlky Pohádky do postýlky Jana Pekárková

Hodně naivní, jednoduché jako školní slohová cvičení. Nicméně na první čtení pro děti na konci první třídy, které mohou mít radost, že přečetly celou knížku by to šlo. Příběhy jsou krátké, končí všechny dobře a kresby jsou také velmi jednoduché. Jen nechápu obálku, kde je zasněžená krajina. Ani jeden ze sedmi příběhů se neodehrává v zimě...

12.09.2024 3 z 5

Sněžný měsíc Sněžný měsíc Michaela Klevisová

Trošku slabší dík - ale stále se čte dobře.

11.09.2024 3 z 5

Čerti nejsou Čerti nejsou Zdeněk Svěrák

Pohádka, ale myslím, že pro společné čtení. Je tam plno výrazů, slov,..., které děti samy nepochopí.

11.09.2024 4 z 5

Babi Babi Martina Trchová

Ilustrace, pěkné, ale díky chybějícímu textu to vyžaduje spolupráci s dospělým člověkem.

06.09.2024 4 z 5

Varhaník z mrtvé vesnice Varhaník z mrtvé vesnice Danuta Chlupová

Lepší než Jizva, ale na Šikmý kostel to nemá.

01.09.2024 4 z 5

Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

Letní oddychovka, předvídatelná, která si na nic nehraje.

27.08.2024 3 z 5

Ibka Ibka Petra Braunová

Také jsem si připomínala prázdniny v dětství u babiček a tet. Neměla jsem je rozhodně tak přísné, ale ta doba je popsaná naprosto přesně. Petro děkuji!

26.08.2024 4 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Druhá od autorky a opět výborná. Není třeba se rozepisovat - zkrátka si ji přečtěte.

17.08.2024 5 z 5

Iva a Ema Iva a Ema Aneta Navrátilová

Názorně, na příběhu dvou sester, ukázáno jak rozdílné jsou povahy introverta a extroverta. i když jsou z jedné rodiny.

15.08.2024 3 z 5

Slon v šuplíku Slon v šuplíku Jan Nejedlý

Vtipné krátké příběy a krásné ilustrace.

13.08.2024 5 z 5

Slon v šuplíku Slon v šuplíku Jan Nejedlý

Vtipné příběhy a krásné ilustrace.

13.08.2024 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Tentokrát příběh Daniela a Any moc růžový. Až neuvěřitelný.

11.08.2024 3 z 5

Auta a náklaďáky Auta a náklaďáky Andrea Erne

Odkrývání okýnek milují i holčičky.

09.08.2024 5 z 5

Devět tet jde na výlet Devět tet jde na výlet Daniela Fischerová

Boží!!! Daniela nezklame nikdy. Má to jen jednu chybu - že je to jen jedna básnička...

09.08.2024 5 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Tak tahle se mi líbila zatím nejvíc.

05.08.2024 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová