knihovniceS komentáře u knih
Cilka je příběh chudé vesnické dívky, která byla krásná a neskromná. Chtěla studovat, poznat svět a bohatě se vdát. No, dopadlo to trochu jinak ... Dávám 3 hvězdy
Trubadúři a ztracená švadlena je skoro detektivní příběh, který se odehrává koncem minulého století na jednom zámku. Jsem docela zklamaná, od autorky už jsem četla lepší knihy. Dávám 3 hvězdy.
Nezlomená je vesnický román – příběh z 50. let minulého století. Zbožná Martina překonává rány osudu a věří lidem přes veškeré zlo. Autorka krásně popisuje venkovské prostředí a povahy osob, nechybí napětí. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.
Vzpomínky na něj je smutný příběh Kenny, která byla účastníkem dopravní nehody a byla neprávem odsouzená, odseděla si 5 let. Ve vězení porodila dceru, kterou jí odebrali a předali rodičům mrtvého otce. Román plný emocí, který čtenáře nenechá v klidu. Dávám 5 hvězd a doporučuji.
Jé, Rajský ostrov jsem četla kdysi dávno v dětství a pamatuji si, že se mi kniha líbila, ale už si z toho moc nepamatuji, měla bych si ji osvěžit.
Četla jsem v dětství, přiznám se, že už si to moc nepamatuji
Jak chutná naděje je příběh tří kamarádek spolužaček, každá je jiná a z jiného prostředí ... Nejhůř je na tom Adéla, která se stará o mladší sourozence, protože jejich matka je alkoholička a doma nic nevydrží, aby to „neproměnila“ za alkohol ... Kamarádky se snaží Adéle pomáhat. Citlivé téma je pěkně popsáno, romantika nechybí, i když Adamovi bych někdy zakroutila krkem. Proč? Přečtěte si knihu, doporučuji a dávám 4 hvězdy právě kvůli němu.
Kosti v srdci je krásný příběh dívky Beyah, která žila sama s matkou závislou na drogách a na dceru kašlala. Bayah se přesto vypracovala ve volejbalu a získala stipendium. Ve svých 19 letech našla matku mrtvou po předávkování. Od té doby se život Bayah změnil k lepšímu, její otec si jí vzal k sobě, tím získala rodinu – nevlastní matku a sestru. Další děj neprozradím, přečtěte si knihu sami. Dávám 5 hvězd a doporučuji.
určitě se k příběhu vrátím
Nelituju ničeho je příběhem 32leté Morgan a její rodiny. Vdávala se velice mladá a snaží se uchránit svoji dceru Claru, aby nedělala podobné chyby. Jak se jí to daří, posoudíte sami, když si knihu přečtete. Doporučuji, dávám 4 hvězdy.
Risk je detektivka od Dicka Francise. Chtěla jsem to zkusit, ale ani po pár stránkách mě příběh nezaujal. Proč se divím, vždyť detektivky skoro nečtu a dostihovému sportu nerozumím. Nebudu se trápit, jdu na knihy, které mě baví. Dám 3 hvězdy, ale vy se nedejte odradit.
Jak jsem rodila indiánského syna z kmene Čerokí. Příběh české holky „krev a mlíko“, která se vdala za krásného indiánského kluka. Nejdříve žili ve velkém městě a později se přestěhovali poblíž rezervace v Severní Karolíně. Příběh je plný indiánského moudra a pověstí. Autorka píše skvěle a čtenář nepozná co je pravda a co fikce. Lidičky to bylo parádní čtení, dávám 5 hvězd a doporučuji!
Sex, lži a rande přes internet
Mladá spisovatelka a „sexy“ detektiv se seznámí přes internet. Co prožívají, si přečtěte, lehce erotický román, chvílemi i napínavý se mi líbil a doporučuji. Dávám 4 hvězdy.
Na stárnutí nemám čas
Krásná „voňavá“ obálka. Milé a jemně humorné čtení o zvláštním způsobu života na prahu šedesátky. Mila je živel, tak není divu, že na stárnutí nemá čas. Kniha se mi líbila, dávám 4 hvězdy a doporučuji.
Knihu jsem četla už v roce 2017 a bylo to krásné počtení. Nádherné vyznání spisovateli, kniha o životě Oty Pavla. Děkuji, doporučuji k přečtení, pět hvězd si kniha právem zaslouží.
Vánoce v knihkupectví . Milé čtení - příběh prodavačky Carmen, která je pověřena úkolem zachránit krachující knihkupectví. Carmen je milá , ale její rodina mi děsně lezla na nervy – dokonalá sestra a ta jejich Skylar byla na zabití. Dávám 3 hvězdy.
Přečetla jsem zajímavou knihu o jednom mlýně a jeho mlynářích na Berounce z kraje Oty Pavla. Dávám 4 hvězdy a doporučuji
Pojízdná čajovna splněných snů je zajímavý příběh Rosie, která ztroskotané manželství vyměnila za „kočovný život“ v obytném autě plným voňavého čaje dobrot, a ještě našla přátelství Arie spolu s jejími knihami. Na závěr nás čeká poučení ..., jaké? Přečtěte si sami. Doporučuji a dávám 4 hvězdy.
Uff! To tedy bylo silné čtení. Doporučuji z celého srdce. Příběh českého kluka, který se harcoval z Ruska do Čech, tam a zpět si určitě přečtěte. Dávám 5 hvězd.
Milé čtení nejen o knihách. Paříž je plná památek a dobrot.
Mají v nebi skleničky?
Milé úsměvné vyprávění školačky z konce socialismu a nastupujícího kapitalismu. Postřehy z malé vesnice na Jižní Moravě u rakouských hranic. Moc pěkné a pravdivé čtení, za které dávám 4 hvězdy a doporučuji.