kniznisvetsjiri kniznisvetsjiri komentáře u knih

Vlku zaslíbená Vlku zaslíbená Hannah Whitten

Znáte ten pocit, kdy se nemůže rozhodnout jestli se vám kniha vlastně líbí nebo ne? Já přesně tento pocit měla u této knihy.
Prvních 100 stran jsem četla hrozně dlouho, a přišlo mi, že jsem zestárla tak o 10 let. Pak se to zlepšilo, kniha mě chytla, ale potom zase nuda. Vlastně se mi to střídalo pořád dokola. Dobrý, a nuda.
Chápu že se jedná o první díl trilogie, ale za mě tam bylo zbytečně moc podrobného popisu, neustále opakující se situace, slova. Slovo les a vlk teď dlouho nechci slyšet.
Příběh měl ale velký potenciál, škoda že toho autorka patřičně nevyužila. Očekávala jsem víc akce. Možná i trochu víc romantiky. Dějová linka s Nei mě vůbec ale vůbec nebavila. Nějak jsem nebyla schopná pochopit její chování. Ze začátku jsem se i ztrácela v tom jak to vlastně všechno v Divém lese funguje. Reda i Vlk, byli za mě v pohodě.
I když se to ke konci trochu rozjelo, tak po pokračování asi nesáhnu.

Král Král Devney Perry

Já se přiznám že prvních pár stran mě vůbec nebavilo a nemohla jsem se začíst. Ale pak se kniha rozjela a já se nemohla odtrhnout. Hlavní postavy jsou sympatické, žádný přemrštěný reakce, jiskření bylo cítit i z písmenek. Celý příběh je velmi napínavý a na konci vás čeká dost akce.
I když jsem se na posledních asi deseti stranách musela zasmát, z toho jak to autorka zakončila, pak jsem si vlastně řekla, proč ne. Vlastně jsem ani neměla pocit, že by to bylo nucené. Nějak to tam prostě sedlo jak prdel na hrnec.
Takže za mě tohle určitě jo, hned jsem objednala další díl.

Perfektní manželství Perfektní manželství Jeneva Rose

Já se přiznám že knihu jsem koupila ve výprodeji a ještě jen proto aby mi vyšlo doručení zdarma, takže jsem od ní moc neočekávala.
Ale tohle je fakt bomba. Uz od začátku jsem se nemohla odtrhnout. Hlavní hrdinové, jsou skvěle napsaní. V knize jsem podezřívala snad všechny postavy. A stejně mě konec hrozně překvapil.
V příběhu je všechno co by v thrilleru mělo být. Pořádná dávka napětí a zvratů vás prostě nenechá vydechnout!
A vlastně nevím, proč kniha není pořádně propagovaná, protože jak už jsem říkala, je to bomba a zasloužila by si určitě více čtenářů. A já věřím že budou nadšení tak jako já!

Vývrat Vývrat Tove Alsterdal

Teda, když jsem si četla recenze na tuto knihu, byla jsem nadšená a hrozně se na knihu těšila.
Ale bohužel asi poplavu proti proudu, protože mě kniha moc neoslovila.
Všechno mi přišlo takový zbytečně zdlouhavý. Byli věci které bych úplně z knihy odebrala, protože mi přišli zbytečné, a chvilkami jsem se i nudila. Hlavní hrdina Olof mi taky moc k srdci nepřirostl. Hlavně moje hlava po přečtení jména Olofa udělala Olafa, a já neustále měla před očima obrázek sněhuláka Olafa z Ledového království. Tím chci říct že to jméno je fakt zvláštní.
Ale co se mi líbilo, tak to byla perfektně popsaná příroda. To bylo jako bych tam stála. A další věc, výslech dítěte. Ten se mi líbil.
Abych to nějak shrnula… Nenadchne ani neurazí. Horší průměr, za mě.

Vlhká místa Vlhká místa Charlotte Roche

Tak tahle knížka dostala i mě. A to už je co říct, protože kdo mě znáte, víte, že jsem tak trochu šiblá. Tohle ale už bylo moc.
Hlavní hrdinka Helenka je podle mě prostě blázen, psychicky narušená a totální prase. Vůbec ale vůbec jsem si ji neoblíbila. Po přečtení knihy, mi ji bylo i celkem líto.
Pořád přemýšlím, co touto knihou autorka vlastně chtěla říct. (A doufám že příběh je jen smyšlený).
Třeba chtěla poukázat co s člověkem dovede udělat nepříliš hezké dětství a vyšinutá matka? Protože ta mi teda přišla taky dost na hlavu…
Nebo prostě autorka chtěla jen za každou cenu šokovat?
Každopádně mi v knize chyběl nějaký hlubší příběh. Nebýt těch nechutností, kvůli kterým jsem chtěla číst dál, protože jsem věřila že už to být nechutnější nemůže, asi bych knihu ani nedočetla protože v ní nebylo nic zajímavého.

Ke knize jsem se dostala v rámci štafety u @knihaopate
A moc ti teda děkuju.

Jestli si knihu chcete přečíst, posuďte vy.

09.09.2024 2 z 5

Křik Křik Nicolas Beuglet

Pokud hledáte knihu, u které budete napnutí od začátku do konce, je to právě tahle.
Po přečtení anotace jsem úplně nevěděla co od knihy čekat a jestli mě bude bavit. Ale sakra, to si pište že mě bavila.
Příběh se s každou další stránkou zamotává víc, a vy přemýšlíte co se vlastně sakra stalo a ještě se stane.
Sarah mi byla na začátku hrozně nepříjemná. Díky jejímu arogantnímu chování, jsem si k ní vůbec nemohla najít cestu. Nakonec jsem ji ale vzala na milost. Celou knihu jsem četla se zatajeným dechem, protože tolik akce, a zvratů už jsem dlouho nečetla.
Našla jsem tam pár věcí které mi úplně neseděli. Ale nechci prozrazovat.
Co je velmi zajímavé, že je kniha inspirovaná skutečnými událostmi. Zkuste si o tom něco najít, protože já ani nevěděla že něco takového fakt bylo, nebo možná je?
Každopádně určitě doporučuji si knihu přečíst.

BreakAway BreakAway Anabelle Stehl

Já jsem hrozně zklamaná.
Vyloženě mi kniha nesedla. Ani postavy, hlavně jsem nechávala chování Lii. Hodně věcí mi tam přišla nucených a na sílu. Z knihy ke mně nedolehla žádná emoce. Jakože vůbec. Ani žádné jiskření mezi hlavními hrdiny. Ale obálka, tak ta je krásná. Nicméně mi přijde, že snad každá kniha od německé autorky, je víceméně stejná.
Do dalšího dílu už se rozhodně pouštět nebudu.

09.09.2024 2 z 5

Nová holka Nová holka Ingrid Alexandra

Jako hodně dobrých knih, i tuto jsem skoro nikde neviděla propagovanou. A je to škoda.
I když jsem si k žádné postavě nedokázala vytvořit hlubší vztah, a celý příběh mi už možná přišel trochu překombinovaný, ale stejně knihu jako celek hodnotím velmi kladně. Konec mě teda odrovnal, vůbec jsem takový spád věcí nečekala.
Napětí, akce a překvapení. To vše tahle kniha má.
Za mě určitě stojí za přečtení.

09.09.2024 4 z 5

Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Ráda bych vám (ne)doporučila tuto knihu. Ovšem kniha opravdu není pro slabé kusy. Ač mě žádná kniha doposud tolik nešokovala jako tato, bylo to skvělý. Mohla za to syrovost, brutalita a detaily které ve mně vyvolali takové pocity. Chtěla bych vyzdvihnout hlavně detailní popisy vražd a všech nechutností. Dále byl skvělí popis vrahova dětství. Krásná ukázka toho, co dokáže “výchova a jak se zvládne dospělí člověk podepsat na psychice dítěte.
Ač mi Štafana jako dítěte bylo velmi líto, na konci knihy jsem brečela a nemohla uvěřit tomu co vše má na svědomí. Některé scény bych asi vynechala, za mě zbytečné, ale jako celek je kniha výborná. Určitě si ji přečtěte, protože tohle je fakt maso. Celý příběh je ještě víc děsivější, když víte, že je inspirovaný skutečnými událostmi.

Jasmína Jasmína Anna Szafrańska

Jestli máte taky rádi, příběhy o sebepoznání, sebelásce, bezpodmínečném přátelství s pořádnou dávkou romantiky, tak tohle je přesně pro vás.
Musím říct že na tento díl série Pink Tatto jsem se velmi těšila.
První díl se mi moc líbil. I kvůli životním zkušenostem jsem se do Lilky dokázala s přehledem vžít. Druhý díl za mě byl trochu slabší.
Ale s Jasmínou mě autorka velmi potěšila.
Někdy mě teda hlavní hrdinka pěkně štvala. Na to že byla od Timona starší, se v některých situacích chovala jak zamrzlá puberťačka. Timon na mě chvilkami působil jako takové ucho, které se poprvé zamiluje, ale ve finále to vlastně bylo hrozně sladký.
Moc se mi líbilo, jak se všechny postavy v knize emočně vyvíjí.
Při “akčních scénách a hlavně erotických, jsem nedokázala přestat číst. Mezi hlavními hrdiny to prostě jiskří a vy to určitě pocítíte. Ale z osudu Timona je mi teda pěkně smutno.
Co musím vyzdvihnout je přátelství členů Pink tatto. Jak si jsou oddaní, podporují se, navzájem se chrání na život a na smrt. Prostě druhá rodina. To jejich pouto mi na celé této sérii přijde to nejlepší.
A co si budeme vykládat, ne jeden z nás, by chtěl mít aspoň jednoho takového kamaráda.
Za mě určitě stojí za přečtení.

Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

Hrajete hry? Ne? To nevadí, protože věřím že i tak vás tato kniha dostane. Přesně tak jako mě. Nemyslete si, nejsem žádný extra pařmen ale dost času jsem strávila u The Sims a Wowka.
No abych přešla k samotné knize. Hrozně se mi líbil nápad propojení reálného světa a počítačových her. I když občas mi nějaký scény přišli vycpávkové, patří to k celkovému příběhu.
Hlavní hrdina mi byl sympatický a udivovalo mě jeho štěstí, které ho neopouštělo do posledních stran.
Překvapilo mě že autor do knihy zapojil i trochu té “romantiky, takže věřím že si každý přijde na své.
Některým herním výrazům jsem moc nerozuměla a trochu tápala. No každopádně asi na straně 100 jsem zjistila že na konci je herní slovník.
Konec knihy je ukončený přesně tak, že okamžitě chcete sáhnout po dalším pokračování.
Sama bych po knize asi nesáhla, proto děkuji @knihaopate za možnost si knihu přečíst ve štafetě.

S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Kniha podle které je natočený můj oblíbený stejnojmenný film.
A jak už to tak bývá, kniha se od filmu vždy liší a já si troufám říct že v tomto případě je kniha lepší než film.
Ze začátku jsem se trochu prala s formou, psaní. Ale to netrvalo dlouho, já si zvykla a knihu jsem si zamilovala. Přečetla jsem ji téměř celou ze jediný večer u flašky vína.
Oblíbila jsem si snad všechny postavy, kromě přítelkyň Alexe, překvapivě.
Celý příběh se čte hrozně krásně. Romantika i humor jsou jeho součástí takže se určitě nebudete nudit. Je to až ironie osudu, že se s nějakým člověk tak dlouho míjíte, jen proto abyste pak stejně skončili spolu.
Knihu doporučím všem romantickým duším, nebudete litovat.

Host na večeři Host na večeři B. P. Walter

No, přiznám se že tahle kniha mě teda vůbec nebavila. Celá anotace zní vlastně hrozně fajn a o to víc jsem byla zklamaná, když jsem zjistila že kniha je úplně jiná než jsem čekala.
Hlavní postava se mi nelíbila ani jedna. Titus je za mě nevychovaný pubertální spratek, co by potřeboval jednu přes tlamu. Ale zase na druhou stranu, díky jeho hormonálním náladám, slovníku a situacím, jsem se u knihy aspoň zasmála, když už nic jiného.
Celkový nápad vlastně vůbec nebyl špatný. Líbilo se mi že kniha je psaná ze dvou pohledů a dvou časů. Před vraždou a po vraždě. Ale chybí tam to něco, co vás nutí číst. Pořádně žádná akce. Celou knihu jsem čekala na ten “Wow efekt, který se bohužel nedostavil.
Mě kniha dost zklamala. Co na ni říkáte vy?

09.09.2024 3 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Musím říct že už se mi dlouho nestalo, abych měla až takovou averzi na hlavní postavu. Alice. To jméno mě bude pronásledovat ještě dlouho, protože její nelogické, sebestředné chování, mě vytáčelo už od první stránky.
Příběh je ale jinak super, i když se mi občas zdálo že děj se nikam neposouvá a autorka nám maže med kolem pusy opakujícími se frázemi.
Když ale opomenu tyto dvě věci, protože to bylo jediné co mě na knize štvalo, byla kniha jako celek hrozně fajn. Příběh vás vtáhne do děje téměř okamžitě a chcete zjistit jak to všechno vlastně je. Já sama jsem si v průběhu čtení vytvořila čtyři teorie, kdo je vrah.
No na konci jsem koukala jak puk s otevřenou pusou, protože ani jedna nebyla správná a o to víc jsem byla překvapená, možná i trochu zaskočená protože takový konec jsem vážně nečekala.
Je to moje první kniha od autorky a rozhodně nebude poslední.

Polibek bez duše Polibek bez duše Jennifer L. Armentrout

Prvních asi sto stran jsem si říkala, že asi nebudu úplně cílová skupina. Ale pak to nabralo ten správný spád a ja se nemohla odtrhnout.
Roth je přesně můj typ a zamilovala jsem se do něj téměř okamžitě.
Layla mi taky sedla, taková trochu naivní ale sedmnáctiletá žába, ještě aby nebyla.
Zayne je na můj vkus takový nemastný neslaný, přijde mi že sám neví co vlastně chce…
Celý příběh se mi ve finále hrozně líbil, chvílemi jsem se i zasmála.
Mezi Laylou a Rothem to fakt jiskřilo, až jsem se občas sama začervenala. Tu lásku jim fakt věříte. Možná proto mě tak odrovnal konec. Řvala jsem jak malé dítě. Okamžitě potřebuji další díl.

09.09.2024 5 z 5

Molly Molly Agnieszka Lingas-Łoniewska

Noo anotace zněla zajímavě. Ale mě kniha moc nebavila.
Přišlo mi že se děj odehrává pořád na té stejné úrovni ale přitom se tam dělo dost věcí. Hlavní postavy mi byli strašně protivný. Nejvíc ale Molly. Jasně, chápu. Měla to v životě těžký ale co takhle nějaká sebereflexe, nebo se třeba jen nechovat jako lehká děva… A na můj vkus měla s Robsonem až moc osobní a intimní vztah, na to že byli jen kamarádi. Victor byl pro mě frajer i když takovej podpantoflák, co si nechá všechno líbit protože některý situace byli fakt moc. Před dítětem jsem taky byla jak utržená ze řetězu, nic mi nebylo svaté, ale tohle už i na mě bylo přes čáru a myslím si že autorka zbytečně tlačila na pilu. Robsona mi nakonec bylo líto, úplně si svůj osud nezasloužil ale jak se říká, kdo chce kam…
Jinak oceňuji pár posledních stran protože takový osud jako měla Molly jsem snad v knize ještě nečetla. Ale pak zase, ten šťastný konec. Možná kdyby to nebylo zakončené tak sladky, kniha by byla o to dramatičtější.
Nenadchne ani neurazí.

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Knižní předloha pro můj oblíbený seriál který můžete sledovat na Netflixu. Tak na tuhle knihu jsem se moc těšila a bohužel byla lehce zklamaná. Moc dobře mi nesedl styl psaní, některé situace za mě byli zbytečně dost zdlouhavé. Simona jsem si zamilovala, pořád jsem měla před očima seriálového hřebce, který mě teda mnohem víc rozpaloval v knižní podobě.
Daphne na svůj věk byla velmi vyspělá a rozumná, celkově se mi její postava líbila.
Příběh byl vtipný plný vášně. Občas mě teda jako feministku některé věci vytáčeli, ale to už je můj osobní problém, že jsem se úplně nedokázala přenést do dané doby.
Nenadchne ani neurazí. Za mě seriál mnohem lépe zpracovaný.

Trest pro hříšné Trest pro hříšné John Saul

Chcete si přečíst fakt přehnanou knihu? Je to právě tato.
Jsem dá se říct ateista. Za mě je jakákoliv církev, náboženství a všechno okolo toho jeden velký nesmysl. Jsem alergická na kněží a další takové panáky.
Slovo církev = sekta. Alespoň podle mě. No a tato kniha krásně ukazuje ty všechna zvěrstva která se dějí po celém světě. Fanatici, alarmující počty znásilnění, pedofilie, názory z dob krále klacka a spousta dalších věcí.
Hodně jsem sázela na hlavního hrdinu Petera že jim to tam rozbije jak domeček z karet. O to víc jsem byla zklamaná když se tak nestalo.
Celý příběh je vlastně svým způsobem zajímavý, chvílemi přitažený za vlasy ale věřím tomu, že lidé se dokážou nechat oblbnout ledasčím.
Konec byl překvapivý. Kniha je takový průměr. Ale autor píše velmi čtivě.

Zvrhlý král Zvrhlý král Rina Kent

Řeknu vám že téhle knize jsem se vyhýbala jako čert kříži. Vůbec ale vůbec mě nelákala. Jeden z důvodu byla obálka. Takovýhle styl se mi prostě nelíbí a upřímně další důvod byl název. Zvrhlý král, no to zase bude kravina. Nechala jsem se ale zlákat výprodejem u KD a dobře jsem udělala. Bože. Tohle byla fakt jízda. Zvrácená jízda. Ale mě se to hrozně líbilo. Aidena jsem si zamilovala. Ten kluk je takový parchant, dominantní, sebestředný, destruktivní, manipulátorský psychopat. Ale já to miluju. Každý z nás měl někdy toxický vztah a tohle je tak toxický až je to vlastně dokonalý. Celou tu dobu jsem si vlastně říkala, jestli se do ni fakt zamiluje nebo ne. Ellsa je klasická subina s pevnými nervy. Některý situace byli přes čáru, ale pokud máte zkušenost s takovým člověkem, tak víte, že i takové situace můžou být reálné.
Erotické scénky jsem četla se zatajeným dechem a pořád jsem potřebovala víc. Asi jsem taky divná, ale mě tohle prostě bere. A jsem tak ráda, že se ke mě konečně dostala kniha, kde nejsou jen samá srdíčka, duha a romantické klišé.
Když jsem se dostala na konec knihy, byla jsem fakt naštvaná, potřebovala jsem hned pokračování. Které už mám mimochodem za sebou, protože tahle série je jak napsaná pro mě na míru. Jediné co mě trochu zarazilo, byl věk hlavních hrdinů. Ale to je jen maličkost.
Doporučuji přečíst, tohle vás totiž nenechá chladnou.

09.09.2024 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tak moc jsem se na knihu těšila a jsem ráda že jsem nebyla zklamaná. Miluju tuto autorku. Do konce příběhu jsem byla v nevědomosti, kdo co jak, s kým.
Ze začátku jsem si nemohla zvyknout na ta všechna jména, ale když jsem se do toho dostala, stálo to za to. Líbilo se mi, že téměř každá postava v knize měla co skrývat.
Některé hlavní postavy mi k srdci přirostly více jiné méně.
Za mě super thriller, jako i ostatní knihy od této autorky.
Doporučuji.