kniznisvetsjiri kniznisvetsjiri komentáře u knih

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Tak tohle mě bavilo. Knihu jsem měla přečtenou za dva dny. Četlo se to samo. Christopher jako klasická dětská naivní postava a matka která nevěří svému dítěti. Každopádně jsem si oblíbila oba.
Některé věci byli moc zdlouhavé, a v ději jsem se i jednou ztratila? Hodně mi to připomnělo knihu “Kříďák…
Každopádně knihu hodnotím kladně, a ráda ji doporučím.

Urob mi to Urob mi to Stela Rouge

Ty jo co tohle bylo?
Kniha na obálce hlásá “Vulgárně a drsně o sexu. Říkám si, super to bude něco pro mě. No tak ne, čekala jsem knihu ze které si mi zatají dech. Z tohoto se mi sice dech zatajil, ale úplně z jiného důvodu. Takovýhle paskvil už jsem dlouho nečetla. K sexu vlastně za celou knihu došlo tak 3x a ještě to bylo na mě takové urychlené.
Zápletka by byla možná i super, kdyby to nebylo tak překombinované. Myslím si že autorka už se pak do toho sama musela zamotat, protože některé věci prostě nedávali smysl.
Každopádně, zase takový bizár mi to nepřišlo. Asi jsem taky tak trochu “divná? Každopádně jsem čekala mnohem víc. Strašné zklamání.

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Knihy od Jojo Moyesové přímo miluju. A tato nebyla výjimka. Velmi poutavý příběh. Našli se situace u kterých se mi zatajil dech. Taková nenucenost která z příběhu vyzařuje…
Hlavní postavy výborně napsané, a oblíbila jsem si je všechny.
A ten konec…
Určitě ráda doporučím.

09.09.2024 4 z 5

Modlitba za Černobyl Modlitba za Černobyl Světlana Aleksijevič (p)

Já teda nemám ke knize nic moc co říct, jen že je to silné. Příběhy obyčejných lidí u kterých jsem brečela jak želva. Jediné co mě po přečtení napadlo, bylo "proč?". Proč za to muselo zaplatit tolik lidí a tolik lidí za to stále trpí. Knihu určitě doporučím. Autorka knihy zachytila přesně to, na co ostatní lidé zapomínají, na samotné lidi kteří tragédii prožili. Na jejich životy.

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Všem kteří tak jako já, milují krimi, doporučím tuto knihu. Ta vám nesmí chybět. Knížka je ze série dvou dalších příběhů. Které jsou mimochodem taky úplně boží.
Kniha má za mě vše co by dobrá detektivka měla mít. Klasicky jako u jiných knih, hlavní hrdina vyšetřovatel je tak trochu rebel. Ale oblíbíte si ho. Bohužel to nemůžete říct o jeho bývalé ženě která mě v knize byla taaaak moc protivná. Baxterová mi přirostla k srdci. Příběh je napínavý a popisované vraždy byli přesně podle mého gusta .

Nejjasnější hvězdy Nejjasnější hvězdy Anna Todd

Jedno velké zklamání. Ale totální. Tak nudný příběh. Hlavní postava Karina mi byla tak nepříjemná. Nepochopitelné chování, dětinské. Kael, nemastný, neslaný. Skoro celá knížka se odehrává u Kariny v práci. Vyloženě jsem se musela nutit do čtení. Dávám půl hvězdičky za krátké kapitoly a půl hvězdičky za obálku.
Ale jako sorry, tohle fakt neeee.

09.09.2024 1 z 5

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Miluju,miluju! Miluju tento příběh. Ač mi byla občas Jennifer nepříjemná, svým chováním které jsem někdy úplně moc nepochopila, tak i tak si knihu zamilujete. Za mě jedna z nejlepších knih od autorky.
A na Netflixu najdete film, natočený podle této knihy. Který tedy taky všemi deseti doporučuji.

Královna mrtvol Královna mrtvol Heather M. Herrman

Tedaaaaa, už dlouho se mi nestalo, že by mě tolik pohltila atmosféra knižního světa. Příběh je tajemný, děsivý. Úplně cítíte tu hřbitovní atmosféru. Já byla nadšená. Sice jsem už v polovině knihy tušila, jaký asi bude konec, ale v žádném případě mi to nevadilo. Přála bych si víc takových knih!
Co říkáte na ten konec? Je to ukončené? Nebo nás autorka potěší dalším pokračováním?

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Na pokračování s Erikou jsem se hrozně těšila, a přiznám se tato série mě baví mnohem víc než Kate.
Kniha se četla úplně sama. Příběh byl strhující, pohltil mě hned od první stránky. Tolik akce a napětí. Určitě doporučuji všem co milujete krimi.
Trochu mě zaskočil způsob vraždy, protože s takovou brutalitou jsem se u Roberta dá se říct ještě nesetkala, ale bylo to skvělý.
A že by Erika konečně našla kus štěstí? Já už se nemůžu dočkat dalšího dílu, doufám že bude brzy. Protože její osobní život, mě začíná zajímat čím dál více.

Tampa Tampa Alissa Nutting

Přiznám jsem že jsem se do knihy nemohla vůbec začíst. Polovinu knihy jsem si zvykala na styl psaní, který mi asi tak úplně nesedl. Ale. Od druhé poloviny, mě to chytlo. Hlavní hrdinka je vykreslená jako bezcitná, bezpáteřní žena která jde přes mrtvoly. Každopádně není pochyb o tom že je nemocná. Knihu jsem nebrala jen jako smyšlený příběh ale snažila jsem se v cítit i do její kůže, kdy ji její “nemoc ovládá. Kdy mám příležitost nahlédnout do mysli, člověka který trpí pedofilií. Každopádně jsem přemýšlela. A rozhodně neříkám že to schvaluji, ale. Asi každá z nás byla někdy poblázněná do svého učitele. Autorita, a ten mužný vzhled, no však to určitě znáte, ve 14nácti semnou bylo těžké pořízení. No, a kdybyste s ním začali udržovat intimní vztah, který jste iniciovali vy tak i tak by byl pedofil. Ruku na srdce, dneska ty holky ve 14nácti vypadají na 20. Stejně tak ti kluci. Ale kdyby jste si s dospělákem začali v 15nácti, tak už to podle zákona není trestné, tím pádem se nemůže jednat o pedofilii. Ale co když se do sebe fakt zamilují a žádná úchylka v tom prostě není?
Můj první přítel měl 18náct a já 14náct. Byl teda pedofil protože už byl dospělý a já byla ještě pod hranicí zákona? Já se omlouvám že vytahuju takové otázky, jen mě to díky této knize donutilo přemýšlet nad takovými kravinami
Určitě mě na to zajímá váš názor, co si o tom myslíte?
Knihu určitě doporučím.

Hodinář z Dachau Hodinář z Dachau Carly Schabowski

Tohle je přesně ten příběh který vás chytne za srdce. Knihu jsem nemohla odložit, chtěla jsem se dozvědět jak to vlastně dopadne. Izák a Anna mají tak těžký osud, že vám nebude dělat problém se vcítit do jejich situace a prožít to celé s nimi. A já to prožila. A konec oplakala.
Fridrich, jeho život mi jako matce, trhal srdce na kusy, a neustále jsem se při čtení cítila, že bych mu chtěla pomoc. Velmi emotivní knížka, u které nenajdete přehnanou akci a napětí, za to vám předá emoce smutku, vzteku a bezradnosti.
Za mě velmi povedená kniha, která si určitě zaslouží přečíst.

09.09.2024

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

Přiznám jsem, že jsem neměla velké očekávání, když jsem knihu začala číst. Prvních 150 stran jsem trpěla. Vůbec ale vůbec mě to nebavilo. Řekla jsem si že se kousnu a prostě to dočtu, a udělala jsem dobře. Druhá polovina knihy byla skvělá. I když mě hlavní hrdinka Ester teda pekelně štvala svým dětinským smýšlením.
Za mě byl příběh super, a je fajn otevřeně mluvit o depresi, a jiných psychózách. Ve finále to byla velmi zajímavá kniha s překvapivým koncem.

Srab Srab Přemysl Krejčík

Přiznám se že jsem vůbec netušila do čeho jdu. A byla jsem mile překvapená. Český autor, celý příběh se odehrává v Česku! Opravdu. Kniha je velmi zajímavá. Nahlédnout do mysli psychicky nemocného člověka, a vidět tok jeho myšlenek, je vždy zajímavé. Co se mi líbilo, tak to byl slovník autora. Ještě nikdy jsem snad nečetla takhle na slova sprostou knihu. K celkovému příběhu to ale sedělo. Trochu mě mrzí, že v knize nebylo víc akce, napětí, spíš je to jen takové pomalé vyprávění.
A za mě určitě veliké plus, za bonusové texty písní.

09.09.2024 4 z 5

Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy Lady Aradia: Skutečný příběh české dominy Lenka Blažejová (p)

Tohle teda byla jízda. Přiznám se že jsem vlastně vůbec netušila co mám od knihy očekávat. Určitě v ní nehledejte žádnou akci.
Vlastně na knize kromě toho že byla výborně napsaná, nemám co hodnotit. Je to životní příběh, prošpikovaný peprnými sexuálními praktikami a to mi úplně nepřísluší soudit. O hodně sexuálních fantaziích jsem dosud neměla ani tušení, a přiznám jsem že nad některými jsem i kroutila hlavou, jindy jsem se musela vyloženě smát. Dokonce jsem se i trochu inspirovala.
Samozřejmě jsem si Lady Aradiu musela hned hodit do Googlu. Přikládám i ukázku z textu, který má na svých oficiálních stránkách. Trochu jsem si tam početla, a je to fakt zajímavý.
Určitě doporučuji knihu přečíst. I mě samotnou překvapilo, kolik toho vlastně o tomto odvětví ještě nevím.

Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Hned na začátek musím napsat, že ta obálka je nádherná
Příběh se odehrává ve Španělsku. Krásně vykreslené prostředí, budete mít pocit že tam opravdu stojíte. Spousta tradičního jídla, na které jsem během čtení dostávala chuť.
Každopádně kniha by se měla přejmenovat na “O tom co jsme si neřekli. Bože, jedna třicátnice a druhý čtyřicátník, který si nejsou schopný říct, co k sobě vlastně cítí, plácají se v tom jak ryby na suchu a možná i kvůli tomu mi byli obě hlavní postavy tak nepříjemné.
Za mě vedlejší postava Nuria asi jedna z nejlepších.
Jednoduché letní čtení, které neurazí, ani nějak extra nenadchne.

Královny hrůzy Královny hrůzy * antologie

Knihu jsem četla v rámci štafety. Přiznám se že od knihy jsem měla úplně jiné očekávání a byla jsem dost zklamaná. Čekala jsem pořádně strašidelné příběhy. Bohužel se mi z celé knihy líbila jen jedna povídka.
Jsem ráda že je to za mnou.

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

V knize není nějak moc akce, ale je to tak napínavé, že jsem ji přelouskala během dvou dnů. Události které se v příběhu odehrávají, vás budou nutit číst pořád dál.
Hlavní postava Claire na mě nepůsobila negativně, jak jsem čekala. Vlastně žádná z postav. Hodně jsem se vcítila do Hanny která o sobě neustále pochybuje.
Konec mě totálně rozsekal. Ač mi na konci bylo Claire líto, hlavou mi blesklo: “Kdo jinému jámu kopá, sám do ni padá.
Knihu vám ráda doporučím.

09.09.2024 4 z 5

Ex na koštěti Ex na koštěti Erin Sterling (p)

Tak moc jsem se na knihu těšila, a nakonec jsem byla celkem zklamaná.
Dávám + za název a obálku.
Ale jinak… první polovina knihy se četla sama. Bylo to svižné a hlavní hrdinové byli v celku “normální. Bohužel druhá polovina knihy se vlekla, přestalo mě to bavit a už jsem se musela do čtení nutit.
A ty pohromy které způsobily tím prokletím, tak to byla hrůza. Pohádka pro děti. Chybělo mi vysvětlení co jsou vlastně ty dráhy, jak fungují.
Ale jelikož miluju podzim a vše s nim spojené, líbilo se mi prostředí. Barevné dýně, barevné listí… no ale na můj vkus to bylo popsáno málo a určitě by se s tím čarodějnickým světem dalo vyhrát víc.
Nenadchne, neurazí. Kdyby se každou chvilku příběh netočil kolem sexu, asi bych to i označila za knihu pro děti.

09.09.2024 2 z 5

Doručovatelky Doručovatelky Alex Smith (p)

Tak tohle je velmi slibný začátek série. Kniha se četla sama.
Kett je sympaťák a není to jen detektiv ale především otec. Možná proto se mi příběh tak moc líbil. U hodně věcí jsem se i zasmála.
Celkově je příběh velmi svižný, plný napětí, žádná zbytečná omáčka okolo.
Každopádně co mi teď nedá spát, tak to je to, co se vlastně stalo s jeho ženou. Musím to zjistit!

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Ráda bych vám doporučila tuto knihu.
Vlastně hned od začátku jste vtaženy do děje. Zločin ještě v úvodu. Každá postava skrývá nějaké tajemství.
Příběh je svižný, žádná zbytečná omáčka a tolik napětí. V knize se neustále něco děje, nudit se nebudete. I když jsem už od poloviny knihy tušila kdo za vším je, stejně jsem byla z celé knihy překvapená.

A představa že přijdu do pokoje a moje dítě tam nebude mě teda pěkně děsí. I když co si budeme, já bych dítě určitě samotné doma nenechala.
Takže sečteno podtrženo, tohle si prostě musíte přečíst.