kolacky komentáře u knih
Dost drsné, pokud tohle mají vážně číst sedmileté děti... Tak trochu spoiler - drastický sirotčinec a nepotrestané vraždy, to pro malé děti fakt ne. Ale příběh byl postavený zajímavě a dobří lidičkové se nedali, to je hlavní.
Hodně příjemné čtení. Poetické i drsné a velice dobře podané. Určitě doporučuju.
A úžasný překlad paní Walló navíc.
To byla jízda! Scéna v albánském skladišti neměla chybu. Jack je super jako vždycky, možná ještě o trochu víc!
Moc příjemná knížka. Dobrý děj i v naší, i v rudolfinské době. Nejlepší jsou Čeněk a Mohamed! Určitě doporučuju přečíst.
Hm... předchozí knížky měly zajímavější děj. Když mám duchařský příběh, mělo by se v něm duchy od začátku jen hemžit!
Dávno tomu, jak by řekla klasička... Ale pořád mám tu příchuť na jazyku, ten dobrodružný a zaláskovaný příběh, i když si nejvíc pamatuju jméno padoucha Jima Silenta.
Ještě lepší než první díl a pevně doufám, že něco bude aspoň do třetice!
Neobvyklý námět a dobře napsaný. Přála bych si, aby byla Klaudie sympatičtější, ale asi jí to nešlo, kvůli vlivu Alice. Ke konci to pak bylo lepší.
Našla jsem si obrázky z příslušných lokací... nádhera! Fakt růžová!
Kromě toho zajímavý příběh, samosebou...
Ano, přátelé, ten prefekt mě taky rozčiluje, ba přímo štve. Ale miluju Nolwennovou!!! Její obzory, přehled, schopnosti a bretaňskost!
Na Dupina si člověk lehce zvykne. A dobře dělá, je to moc prima čtení, není to obyčejný thriller, je to DETEKTIVKA!
Ano, bylo jasné, že všechno dobře dopadne, ale ty nerrrvy, NEŽ to dopadlo!
Teď to bylo tak pěkně uzavřené... kromě Jannie, ale dá se předpokládat, že i ta dopadne dobře. Klidně by to mohl být závěrečný díl...
Ale našla jsem už tři další pokračování.
Jedna z nejkrásnějších knih, jakou jsem četla. Paní Lagerlöfová měla vzácný vypravěčský dar!
Nádherné čtení. S dětmi jsme ji četli pořád dokola, stejně jako Emu Naopak.
Paní Macková! Jste ke komisaři stejně hnusná jako Nesbo k Harrymu! To se hrdinům nedělá!!! Ach jo.