konicekbily konicekbily komentáře u knih

Kdo jsi Kdo jsi Mary Higgins Clark

Běžné schéma autorčino přineslo očekávaná děj s thrillerovským závěrem. Nenadchne, ani neurazí, standardní Marry Higgins.

04.06.2017 3 z 5

Žízeň Žízeň Jo Nesbø

Po spoustě thrillerů, ve kterých nebylo vždy úplně jasné, jak se Harry Hole k závěrečné scéně dostal, v Žízni už je HH detektivem se vším všudy. V závěru je vše vysvětleno, události a fakta do sebe zapadají a autor si dovolil vysvětlující scénu ve stylu Agathy Christie - při disputaci - obhajobě doktorské práce. Pro někoho je možná dílo zbytečně rozsáhlé, některé monology postav se zdají být nadbytečné, ale mně to dokazuje hlubokou znalost autora o zpracovávané problematice.

Vysoké Tatry Vysoké Tatry Vladimír Adamec

Prospěšný průvodce pro návštěvu Vysokých Tater-ve své době.

01.06.2017 5 z 5

Che Guevara: Život, smrt a zrození mýtu Che Guevara: Život, smrt a zrození mýtu Reginaldo Ustariz Arze

Dobré doplnění informací o jedné popravě.

Černé světlo Černé světlo Peter May

Nebezpečí na hlavního hrdinu číhá na každém kroku, zdá se, že léčky mu chystá profesionální zabiják, o němž ENZO neví vůbec nic. Aktivní obranou zjistí vše potřebné a čeká nás strhující závěr. Mně se zase zdá, že ENZO-série se postupně zlepšuje.

30.05.2017 4 z 5

Hannibal Hannibal Thomas Harris

Někdy mi to připadalo moc natahované, kdyby to o sto stránek zkrátil, bylo by to pro mne lepší.

28.05.2017 3 z 5

Druhá oběť Druhá oběť Karin Slaughter

Už jsem četl lepší knihy, dlouhé nic neříkající pasáže, je tam nuda.

28.05.2017 3 z 5

Josef Dvořák - Úspěch se nedá přivolat Josef Dvořák - Úspěch se nedá přivolat Marie Formáčková

Pepův běh životem určitě potěší jeho fanoušky.

26.05.2017 5 z 5

Listování Listování Jan Werich

Z dopisů jsem se dozvěděl mnohé, co jsem ze života JW a V+W neznal. Pokud bych si jako maturant při maturitě z rodného jazyka vytáhl Osvobozené divadlo, nebo třeba "divadlo v Čechách", to "mnohé" bych použil k ověření znalostí maturitní komise!

26.05.2017 5 z 5

Ten, kdo šeptá Ten, kdo šeptá John Dickson Carr

Pokus o napsání klasické anglické detektivky je zdařilý pro ty čtenáře, kteří se rádi nechají od autora dlouho vodit za nos, aby potom bylo odhaleno nečekané řešení. Děj mi připadl zbytečně natahovaný - proto průměr.

26.05.2017 3 z 5

Dívka v červeném kabátku Dívka v červeném kabátku Kate Hamer

Těžko se mi posuzuje, zda to byl thriller, detektivka, román pro ženy anebo nějaká "huspenina". Abyste neměli problémy jako já, nepůjčujte, nekupujte, nečtěte.

23.05.2017 2 z 5

Kolibřík Kolibřík Kati Hiekkapelto

Průměrná detektivka s hodně nudnými a hluchými místy. Komplikované osobní záležitosti vyšetřovatelů veliké obohacení děje nepřinesly.

22.05.2017 3 z 5

Sucho Sucho Jane Harper

Velice zdařilá prvotina nové autorky detektivního nebe. Australský venkov se svou přírodou a stálými obyvateli se stává jevištěm pro dva zločiny ve dvou časových rovinách. Profesionální detektiv pomáhá s rozlousknutím obou oříšků spojených se životem jeho kamaráda z dětství. A při vyšetřování mu bude pořádně horko, nejen z australského slunce. Pokud HOST uvede další knihu autorky, rád si ji přečtu.

22.05.2017

3x vraždy 3x vraždy Agatha Christie

Opět jsem sáhl po mé Agathě. Vždycky mne potěší! Deset malých černoušků je asi nejpropracovanější a nejlepší detektivkou všech dob. Závěrečným vyhodnocením tomu autorka nasadila nepřekonatelnou korunu! A vraždy podle abecedy také podle mne nemají chybu.

20.05.2017 5 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Úplně jinak pojatá kniha než -prozatím trilogie - s Martinem Servazem. Monolog Henryho je vhodně doplňován tak, aby nám autor ukázal, že se mění směr příběhu a jsou na obzoru nové varianty. Minier to má dokonale promyšlené, ať už je to popis prostředí, charakter důležitých postav, vypracování zápletky a vysvětlení motivu. Nebo snad motivů? Závěr mám jednoduchý - autor umí psát a budu ho číst!

20.05.2017 5 z 5

Závěje Závěje Marit Reiersgård

Moc pěkná prvotina - pro mne - nové norské autorky. Odklání se od drsné severské krimi a vyráží cestou klasické detektivky. Nejsou tam krvelačné scény, naopak postupně se dozvíme vše potřebné, vše je poměrně v klidu objasněno. Nejen hlavní detektivní záhady, ale i životní příběhy vyšetřovatelů ale i ostatních zúčastněných.

16.05.2017 5 z 5

Útěk Útěk Peter May

Nádherná kniha z trochu jiného soudku nápadů autora. S příběhem se ztotožní mnoho vrstevníků po celé Evropě - taková byla léta šedesátá! Obě linie příběhu jsou provázané a konec je srozumitelný.

15.05.2017 5 z 5

Zeměbouře Zeměbouře Mons Kallentoft

Zatím poslední kniha o Malin a jejím okolí je navazující na děj předcházejících knih série. Pokud je nemáte přečtené, budete jen těžko hledat souvislosti. Zvláštní styl, pomalé odhalování vrahů, stupňující se děj a hodně násilných scén - to je i v této knize mého odpočinkového autora.

15.05.2017 4 z 5

Než pomine tvůj hněv Než pomine tvůj hněv Åsa Larsson

Propracované charaktery postav, dobře popsaná minulost ve vztahu k současnosti, posmrtná vypravěčka, krásná severská příroda - to jsou důvody pro tolik hvězdiček.

14.05.2017 5 z 5

Syndróm E Syndróm E Franck Thilliez

Zajímavá kniha o mnoha oborech lidské činnosti: kinematografie, špionáž, kriminalistika, psychologie, psychiatrie, výkum, mezinárodní spolupráce, vojenství a možná ještě něco navíc. Zamotaný román, ve kterém se velice těžko dá rozpoznat, co je pouhopouhá fikce a co by mohlo být nebo co možná bylo - pravda.

14.05.2017 4 z 5