konicekbily komentáře u knih
Kniha zahrnuje poznatky, které o kineziologickém tejpování byly u nás před zhruba pěti lety. Tedy hodně zastaralé. Ale i tak mi kniha pomohla si udělat vlastní názor. Němečtí autoří o kinesio tape jsou ale.lepší
Kniha mi pomohla při mých pottížích s pohybovým aparátem.
Povedená detektivka, vycházející ze skutečných událostí a působivý styl vyprávění s dobrým zakončením, mne potěšila. Autor je pan spisovatel a rád si od něho zase něco přečtu.
K Mikuláši jsme knihu dali dvěma čtyřletým vnučkám a před spaním jsem ji musel stále dokola předčítat, chvilku z jedné knihy, chvilku z druhého výtisku. Pokyn "Teď z mojí" jsem slyšel mnohokrát z levé i pravé strany. Pokud jsem se schválně nebo náhohou spletl. okamžitě jsem byl opraven! Toto jejich zaujetí a zápal opravdu nemohu nikdy zapomenout!
Navzájem se prolínající vyprávění čtyř osob ustupující před východní frontou za druhé světové války. Forma krátkých kapitol a urychlování děje mi moc nesedí.
Rádoby zrychlené akční čtení ze života současného "mladého" Švédska. Nevidím to na nic lepšího než je průměr.
Není to vůbec klasická detektivka, ani všechno v tomto thrilleru není zdaleka původní, zdá se, že vše je trochu přehnané a zbytečně dlouhé se zdají "soubojové" akce.
Ale autorské manželské duo Lars Kepler má jasnou osnovu příběhu a vše logicky navazuje a je dokonale vysvětleno. Po přečtení se ke knize v mysli vracím - možná stojí i za zamyšlení nad životem, zejména těch rozmazlených dětí! A možná i v Čechách.
Psychologický thriller se stupňovaným napětím a těžko předvídatelným závěrem.
Příběh z britského venkova s těžko odhadnutelnou zápletkou.
Dokonalý thriller! Promyšlený, postupně stupňovaný děj, vysvětlené návaznosti, včas odhalené a zdůvodněné paralelní násilnosti a skvělá kulisa závěrečného dramatu! S epilogem jsem také spokojen.
Velice dobrá pomůcka pro studenty němčiny.
Vůbec mi to nepřipomíná klasickou severskou krimi. Moc překombinované. Asi nebudu milovníkem překombinovaných politických thrillerú, nebo nerozumím vychvalování na obálce knihy!
Nějak jsem autorce moc neporozuměl. Smotala dohromady politiku, konspiraci, defraudaci, exil, vraždu a nevyšlo jí to.
Domnívám se, že horolezecké pasáže nejdou moc dohromady s červenou knihovnou nebo se "soap operou".
Nezapomenutelné myšlenky a úvahy nám pomáhaly k nabírání nových sil v životě reálného socialismu. K ní rád vždy se vracím.
Moc hezky napsaný román na pozadí brněnské umělecké památky a historie středoevropské ve dvacátém století. Nevadí mi pozměná fakta - to patří k litaratuře. Spíše se podivuji nad tím, kolik toho zná anglicky píšící spisovatel o našem regionu a jeho historii. Oproti jiným autorům se domnívám, že hodně. Vždyť se narodil v první polovině posledního století minulého tisíciletí!
Hezky napsaný příběh s netradiční zápletkou - hrdinkou je vojanda, výsadkářka a navíc špionka - organizátorka. Autor se samozřejmě zaměřil na ženy - a udělal dobře. Panna - nevinnost sama riskuje život a je ochotná pro vítězství udělat vše nutné a potřebné. Nechybí odvaha, láska, zrada, váhání - vše o čem má být špionážní román z druhé světové války.
Je to poskládáno tak, aby se pořád něco dělo. Moc vysoká politika, hodně zákulisního jednání, velká závislost na internetu s "geniálním" řešením. Všichni se navzájem sledují a pronásledují - americký přístup k thrilleru.
Trochu se odklonila od své klasické řady s Wexfordem a o dovolené jsem knížku v pohodě přečetl. Když nemám co dělat, Ruth mne potěší.