konicekbily konicekbily komentáře u knih

O mrtvých jen dobře O mrtvých jen dobře Božena Šimková

Není to detektivka, podle mne to ani není originální román. Připomíná to spíše divadelní hru nebo filmový scénář. Film jsem neviděl nemohu proto posoudit odlišnost od scénáře. Porovnávám s filmem "Všichni dobří rodáci", natočeném koncem šedesátých let posledního století minulého tisíciletí - a ten podle mého názoru lépe vystihuje atmosféru tehdejší vesnice.

08.04.2017 3 z 5

Svatba bez příbuzenstva Svatba bez příbuzenstva Božena Šimková

Poměrně povedená detektivka přelomového období našich dějin. V anotoci se dozvíte něco málo o autorce.

07.04.2017 5 z 5

Šachy - 5334 úloh, kombinací a partií Šachy - 5334 úloh, kombinací a partií László Polgár

Encyklopedicky pojatá kniha nám podává svědectví o tom, jak to měly sestry v rodině Polgárových jednoduché s šachovým růstem, pokud je drezuroval v jejich šachových začátcích autor. Určitě může hodně napomoci každému novému zájemci o šachovou hru. Za dlouhých zimních večerů se k ní hodlám vrátit.

06.04.2017 5 z 5

Pavilon na Zlatém návrší Pavilon na Zlatém návrší Jan Cimický

V knize si i přečtete stručné charakteristiky psychologických chorob či poruch.

06.04.2017 3 z 5

Vyjednavač Vyjednavač Frederick Forsyth

Trochu science fiction, trochu politický thriller, trochu úvah nad vývojem světa a trochu hlavní hrdina - to je to, co Vás napíná. Mnohým se podrobnosti ale nebudou líbit.

06.04.2017 3 z 5

Pod těmito kameny Pod těmito kameny Ann Granger

Nadprůměrná detektivka z anglického venkova, stylem navazující na slavné autorky dvacátého století, mne potěšila.

05.04.2017 4 z 5

Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Čas přílivu / Tragédie o třech jednáních Agatha Christie

Oba příběhy stojí za přečtení.

05.04.2017 5 z 5

Postmortem Postmortem Patricia Cornwell

Hodně průměrné.

03.04.2017 3 z 5

Dům na pláži Dům na pláži James Patterson

Moc se mu to nepovedlo.

02.04.2017 2 z 5

Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Atentát - Operace Anthropoid 1941 - 1942 Jiří Rajlich

Dobré doplnění mých informací o atentátu, obsahuje spoustu faktů a kopií originálních dokumentů vztažených k okupaci i atentátu samotnému.

02.04.2017 5 z 5

Podraz Podraz James Patterson

Průměrný příběh, moc mě s ním nepřekvapil, ale zase si od něj něco přečtu. Dobře se čte, oddechový repertoár.

02.04.2017 3 z 5

Druhé líbánky Druhé líbánky James Patterson

Povedený a zajímavý příběh, jeden z těch lepších od Pattersona.

02.04.2017 4 z 5

Fontána Fontána Jonas Moström

Zajímavý příběh nového objevu severské krimi.

01.04.2017 4 z 5

Past Past Melanie Raabe

Dobrá prvotina mladé německé spisovatelky.

29.03.2017 4 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Hodně použitých myšlenek z jiných knih je pokládáno do celkem slušně vestavěného příběhu pro našeho Superamaterskeho vyšetřovatele. Kniha je uměle natahována, ale dá se číst.

29.03.2017 3 z 5

Vražda mezi námi Vražda mezi námi Ann Granger

Průměr.

27.03.2017 3 z 5

Pohřben zaživa Pohřben zaživa Ann Granger

Průměr.

27.03.2017 3 z 5

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

Dobrá anglická detektivka z venkovského prostředí.

27.03.2017 4 z 5

Červená lucerna Červená lucerna Graham Masterton

Průměrný krimipříběh, s několika odbočkami - retardující děj. Některá jednání postav byla nelogická, ale jako odpočinkovou četbu určitě doporučuji,

21.03.2017 3 z 5

Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

"STANDARDNÍ CHRIS" A " HUNTER". Přináší také možnost k zamyšlení nad charakterem a vlastnostmi současníků. Pokud by měl pravdu, nevypadá to s lidstvem dobře.

19.03.2017 4 z 5