konicekbily Online konicekbily komentáře u knih

Záhada španělské truhly Záhada španělské truhly Agatha Christie

Tento výběr je opravdu zdařilý. Přečteno poprvé ihned po vydání - Zlatá šedesátá!

Nepříjemnost v klubu Bellona Nepříjemnost v klubu Bellona Dorothy L. Sayers

Dědictví - toť otázka, jenž je nutno řešit!

19.03.2016 4 z 5

Vražda potřebuje reklamu Vražda potřebuje reklamu Dorothy L. Sayers

Moje první knížka této autorky, přečteno v šestnácti letech, poté ještě dvakrát.

Motýl Motýl Jiří Suchý

Nebylo mi ani patnáct let, když mladý lesní zřízenec mě sved'. ...začátek textu písně "Zpověď" z "Dobře placené procházky". Odrecitoval jsem celý text písně u maturity z češtiny v roce 1967 z čerstvě vydaného "Motýla" - asi 7 minut - na téma " Žena v literatuře" - očekávaná Božena Němcová se nekonala - o na maturitním večírku mne o knížku na věky připravila spolužačka, a nejen o sbírku!

19.03.2016 5 z 5

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

Ani cirkusáci to neměli ve světě jednoduché!

19.03.2016 5 z 5

Klapzubova jedenáctka Klapzubova jedenáctka Eduard Bass (p)

Nezapomenutelné vzpomínky z mládí. Byl jsem knihou ovlivněn tak, že jsem začal kromě fotbalu provozovat i jiné sporty.

Pyramida Pyramida Henning Mankell

Beru to jako jeho počátek, hodně se rozepisuje o budoucích postavách své řady.

19.03.2016

Blouznivec Blouznivec Daniel Palmer

Rozvláčně psaná kniha.

18.03.2016 3 z 5

Únik do Říše Únik do Říše Leo Kessler (p)

Každá legrace/mince má vždy dvě strany: rub a líc, za vše se musí zaplatit. Námořníci jsou tvrdě vázáni na své plavidlo, Ať ponorka nebo bitevník, a jejich osud je s ním spjat.

18.03.2016 3 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Zajímavá kniha s dobře vymyšlenou zápletkou. Po skvělém rozjezdu nastává rozmělněné tápání, jak dál s dějem naložit.Myslím si, že počet vyšetřovacích skupin je přemrštěný : Alex - policista-kriminalista, nečekaně najaté soukromé očko-jeho bývalý spolupracovník, navrátilec k policii na služební cestě v Izraeli a výlet zaměstnance tajné služby do Londýna. A všichni přešlapují na místě pomalu vymýšlejí někdy až nudné teorie jen proto, aby se napsalo co nejvíce stránek. A aby byl happyend. Podezřelí a vrahové najednou umírají a hrdina kráčí dál.

17.03.2016 3 z 5

Muži v ofsajdu Muži v ofsajdu Karel Poláček

Klenot humoru české literatury!

Hráči Hráči Karel Poláček

Je to Bible karbaníků a většina hráčů mariáše tam najde hlášky, které budou mít odezvu u spoluhráčů a budou se k nim vracet.

Izolovaný Izolovaný Sebastian Fitzek

Téměř neuvěřitelná souhra záměrů soukromých a pomstychtivých vyšetřovatelů a i náhod (hrajících do karet zločincům) při orkánu na ostrově Helgoland a tím poskytla autorům možnost vytvořit velmi působivý thriller a pozvat tak čtenáře k hlubšímu zkoumání jejich dalšího díla.

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Povedená kniha, dokonalý překlad. Rád tě inspektore Gunnare budu číst i nadále, pokud se dočkám dalších dílů

15.03.2016 5 z 5

Dívka, která nikomu nechyběla Dívka, která nikomu nechyběla Håkan Nesser

Meditace našeho oblíbeného komisaře najdou pozorného místního posluchače, který sehraje roli Dr. Watsona. Velmi průměrný příběh.

11.03.2016 3 z 5

Cestující do Frankfurtu Cestující do Frankfurtu Agatha Christie

Autorka se pustila na neznámou půdu a tak je to dílo pouze do sbírky bez valného významu pro milovníky pani Christie.

10.03.2016 2 z 5

Půlnoční slunce Půlnoční slunce Jo Nesbø

Velice dobře napsaná povídka, Jo umí psát i něco jiného než tvrdé krimi.

10.03.2016 4 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Přečetl jsem ho podruhé, abych si uvědomil souvislosti. Určitě je to dobrá krimi, ale autor

napsal již lepší kousky.

09.03.2016 3 z 5

Oběti ráje Oběti ráje Kristina Ohlsson

Do únosu letadla je velice šikovně vmontována zápletka při odhalování hlavního pachatele. Uprostřed se nevyhnula zbytečnému natahování děje popisováním taktizování tajných služeb obou států.

07.03.2016 4 z 5

Hospoda na mýtince Hospoda na mýtince Zdeněk Svěrák

Jemného inteligentního humoru není nikdy dost.

06.03.2016 5 z 5