konicekbily konicekbily komentáře u knih

Bílá samota. Má dlouhá cesta k vrcholům Himaláje. Bílá samota. Má dlouhá cesta k vrcholům Himaláje. Reinhold Messner

Nanga Parbat!!!

28.02.2016 4 z 5

Malloryho druhá smrt – Záhada Mount Everestu Malloryho druhá smrt – Záhada Mount Everestu Reinhold Messner

Zajímavá kniha o prvopočátcích dobývání nejvyšší hory světa. Autor se s námi podělil o své názory na Malloryho legentární pokus o dobytí hory v roce 1924.

28.02.2016 4 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Povedená krimi s velmi dobrou zápletkou a až čtyřmi nezávislými vyšetřovateli. Strhující závěr vše vyřeší a navodí Vás k dalšímu dílu.

27.02.2016 4 z 5

Pamatuji si vás všechny Pamatuji si vás všechny Yrsa Sigurðardóttir

Očekával jsem krimi nebo detektivku, horory nečtu. Vadilo mi, že text - například z ostrova - byl v následující kapitole přerušen. Možná by stálo najít překladatele z islandštiny a ne to překládat přes němčinu.

26.02.2016 3 z 5

Chlad Chlad Arnaldur Indriðason

Poněkud rozvláčná krimi, asi tím, že hlavní hrdinové již nežijí nebo jsou před odchodem na onen svět.

22.02.2016 3 z 5

Duel Duel Arnaldur Indriðason

Podle mne jedna z vydařených krimi.

22.02.2016 4 z 5

Nekonečná noc Nekonečná noc Agatha Christie

Paní Agatha uměla psát. Snad to ani není detektivka, mrtvola se objeví až v poslední třetině. Ale mistryně světa zápletek to zamotala dokonale. Je to napsáno jako monolog či vyprávění životního partnera oběti. Moc se mi to líbilo!

21.02.2016 5 z 5

Na velké planině Na velké planině Johan Theorin

Autorovo silné pouto k švédskému ostrovnímu venkovu sálá z každé povídky.

18.02.2016 3 z 5

Gideonův kruh Gideonův kruh Carin Gerhardsen

Osobně považuji Hammarbyjskou sérii za překombinovanou, zbytečně do šířky rozvětvenou. Chybí mi tu "tah na branku" a jasné vysvětlení při ukončení každého případu.

17.02.2016 2 z 5

Světec Světec Carin Gerhardsen

Zatím nejlepší ze série.

16.02.2016 4 z 5

Děti kapitána Granta Děti kapitána Granta Jules Verne

Ještě dnes žasnu na tím, kolik toho Verne ve své době stihl do sebe nasát, aby mohl psát takové romány! Neměl k dispozici žádné informační kanály jako máme dnes a přesto na základě jemu dostupných dokázal rozvíjet svou obrazotvornost.

Dvacet tisíc mil pod mořem Dvacet tisíc mil pod mořem Jules Verne

V mládí jsem se hodně potápěl a když jsem asi v deseti letech obdržel brýle na potápění a asi ve dvanácti letech se seznámil s "podvodníkem" Nemem a byl jsem z knihy celý PAF.

Tajemný hrad v Karpatech Tajemný hrad v Karpatech Jules Verne

Verne ukazuje, jak se nebránil novým poznatkům vědy a pohotově vynález doručil až do Sedmihradska!

Tajuplný ostrov Tajuplný ostrov Jules Verne

Ten dělá to, a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc! Je to poklad světové literatury!

Dva roky prázdnin Dva roky prázdnin Jules Verne

Když jsem býval mlád, byl bych dva roky prázdnin měl rád. Aspoň jsem se k nim v této verneovce přiblížil, i když to nebyla povinná četba! V dětství jsme pořádali "expediceů do okolí rodné vísky a prázdniny byly najednou fuč. A pan Verne vystihl dokonale touhu tehdejších kluků za dobrodružstvím.

Kniha o masáži Kniha o masáži Lucinda Lucy Lidell

Pro amatéra poučná a mnohé vysvětlující kniha.

13.02.2016 4 z 5

Vražedné alibi Vražedné alibi John Katzenbach

Zbytečně prodlužovaná kniha s předvídatelným, zbytečně zdramatizovaným koncem. Jakoby honil počet stránek.

13.02.2016 2 z 5

Andělé strážní Andělé strážní Kristina Ohlsson

Spíše než detektivka nebo krimi je to spíše sága o soukromém životě hlavních vyšetřovatelů. a jejich nejbližšího okolí.Podrobný popis života umožňuje až moc větvení děje (Spencer a bratr Pedera) a to autorce poskytuje prostor k přebujelým kombinacím. Původní hlavní podezřelí se z příběhu bez vysvětlení vypaří a vše směřuje ke "thrillerovskému závěru".

12.02.2016 3 z 5

Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Na kličkování v ději jsem si již přivykl u "Sběratele kostí" a tak jsem se rád nechal vodit za nos a obdivovat autorovu fantazii. Další díl série mne nemine!

11.02.2016 5 z 5

Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Na to, že je to první kniha celé série, promíjím větší překombinovanost a oceňuji jedinečnost hlavní vyšetřovací osoby a jeho pomocnici. Zcela nový námět a nové úkoly pro "Dr.Watsona" či "kpt. Hastingse". Tolik zvratů a nečekaných originálních řešení řešení staví knihu na přední místo krimináních knih. Je to správná "upoutávka" k dalším dílům o této nevšední vyšetřovatelské dvojici.

11.02.2016 5 z 5