Kopretina komentáře u knih
Závěrečný díl trilogie mi sedl. První dva jsem si moc nepřipouštěla a tomuto dílu to dovolila. Fantasy moc nefandím, ale v téhle knize bylo několik okamžiků, myšlenek, které si mi celkem líbily. Závěrečné vyprávění o návratu Jacoba domů ve mně evokovalo přemýšlet o tom, jak bych se zachovala, kdyby mé dítě bylo (nějak) podivné. Asi jsem zatím ráda, že mé děti jsou "normální" :D.
První dvě kapitoly dokáží strhnout ke čtení, které je neustále napínavé...a hrozné.
Musíme si stále připomínat tuto dobu a vše, co se dělo nedobrého. To proto, abychom dokázali jednou provždy odpustit a pročistit temné stránky a místa minulosti.
I když při pohledu zpět musím uznat, že příběh není až tak nový, ani zajímavý, musím uznat, že kniha je psaná krásným jazykem. Úplně jsem si vychutnávala a vyžívala se v tom, jak je děj vykreslen. Některé pasáže jsem si znovu a znovu musela pročítat (především pak tu, jak oběšenec visí a přitom sníh pokrývá dopis pod jeho nohama), protože to bylo tak barvitě a skvěle vylíčeno, že jsem vše viděla reálně před sebou. A tedy před tímto dílem smekám a oceňuji knihu jako jednu z nejlepších, co jsem kdy četla.
Ano, jen tak dál! Pojďme dělat věci jinak, něco nového, už se na to těším!
Knihu jsem hltala po večerech a nemohla se od ní odpoutat. Duchovní život autorky mě velmi oslovil a myslím si, že tak by měl vypadat život každého křesťana - stále naslouchat Bohu a nechat se jím vést. Jak zvládala nemoci a obtíže jsem téměř probrečela, bylo mi to tak blízké! Následný rozvoj služby byl jen výsledkem toho všeho. Autorce držím palce a žehnám ji, neboť je prorokem moderní doby.
Za mě dost strašidelné, ještě že jsem mohla audioknihu občas zastavit. Hlavní hrdinku jsem obdivovala, zdrhla bych první den.
Výborné, výstižné a výživné pojednání o charismatech, ekumenicky otevřené a s pohledem na Boha. Z této knihy budu dlouho čerpat.
Kniha o modlitbě, která jde do hloubky. Už když čtěte, tak se ve vás zvedá touha se modlit a hledat Pána. Snad nejlepší, nejkonkrétnější a nejlaskavější kniha o modlitbě.
Super, super, super. Odpočinková kniha, u které se usmíváte od začátku do konce. Některé příběhy jsem dala k dobru ve společnosti a myslím, že měly úspěch.
U tohoto dílu jsem se spíše nudila, přišel mi takový umělý.
Autorku a její příběh jsem neznala a nebýt čtenářské výzvy, asi bych po knize nesáhla. Držím jí palce a také lidem, kteří se závislostí bojují. Opravdu je nutné o tom hovořit.
Nějak nás při čtení tohoto posledního dílu Letopisů Narnie stále napadala kniha Bratři lví srdce a opravdu v podobném duchu i skončila.
První kniha od autora, první do čtenářské výzvy, první letošní a druhá o trestu smrti. Příběh vede člověka k přemýšlení o spravedlnosti, o trestech, o síle odpuštění, a to jsem prožívala i já. Kniha je velmi čtivě napsána.
Srdce mi plesalo při některých pasážích radostí a Duchem?. Např. :
264. První motivací k evangelizaci je Ježíšova láska, kterou jsme přijali, zkušenost, že jsme byli spaseni, jež nás vede k tomu, abychom milovali stále více... Každý den potřebujeme prosit a žádat o jeho milost, aby on otevřel naše chladné srdce a otřásl naším vlažným a povrchním životem.
Dcera knihu hltala, já se občas nudila. Jinak musím uznat, že návrat do dětství, do normálního života, kdy se řeší, kdo s kým kamarádí, co kde roste a kam se půjdou koupat, je nádherný.
Zajímavý počin. Překvapilo mě, že jsem na knihu narazila v knihovně a tak si ji hned půjčila. Tímto vzdávám hold naší knihovně za to, že si všímá i titulů mladých začínajících spisovatelů. Kniha je milým pohlazením v uspěchané době, o všímání detailů a o žasnutí, což je podle mě návod na štěstí. Přeji, Anežko, ať se ti daří!
Nevěděla jsem, co od knihy čekat, pustila jsem si její četbu při vaření. A líbila se mi. Zajímavý pohled a styl. A když se teď dívám na autora a datum vzniku, nestačím se divit.
Už dlouho jsem si u knihy nepoplakala, jako u této. Nejvíc se mě dotýkal návrat do "normálního života", posttraumatické stavy. Nechápu, fakt nechápu, jak se něco takového mohlo stát. Nesmíme zapomínat být k sobě navzájem lidmi..