Kopretinka784 Kopretinka784 komentáře u knih

S Gretou si nic nezačínej S Gretou si nic nezačínej Susanne Abel

Po delší době jsem místo po detektivce sáhla po knížce, kterou mi doporučila kolegyně. Moc se mi do tématu druhé světové války nechtělo. Navíc jsem byla jsem upozorněna na silné emotivní zážitky. Přesto jsem se pustila do čtení a nelituji. Nejednou se mi oči zalily slzami. Touha dozvědět se, jak to nakonec dopadne, mě nutila číst, kdy jen to šlo. Už se nepamatuji, kdy na mě naposledy nějaká knížka tak silně zapůsobila.

12.11.2024 5 z 5

Království z kostí Království z kostí J. D. Kirk (p)

Kniha mi byla doporučena. Jsem ráda, že se mi dostal do ruky 1. díl série. Většinou bývají půjčené a tak musím číst na přeskáčku. Asi jsem po doporučení čekala víc. Ne víc násilí nebo popisů nebo psychologických rozborů. Logan sice zapůsobil sympaticky, ale nějak mi tento příběh nesedl. Zkusím po čase další díl, pokud bude v knihovně k dispozici :-) .

15.10.2024 3 z 5

Číslo 20 Číslo 20 Sam Holland

Kniha mi byla doporučena. Bohužel jsem porušila svoje pravidlo nečíst komentáře před vlastní četbou a vymstilo se mi to. Jedna čtenářka v komentáři prozradila pachatele. Štvalo mě to, ale k mému překvapení to na čtivosti, napětí a ještě překvapivému závěru neubralo.

06.10.2024 4 z 5

Jáma Jáma C. J. Tudor

Moje první setkání s autorkou. Kniha i autorka mi byly doporučeny. Příběh se četl dobře, ale. Pořád jsem čekala n ě c o. Překvapení přinesl až závěr. Takže pro tentokrát jen za 3. Na poličce už čeká kniha Upálená. Tak jsem zvědavá.

06.10.2024 3 z 5

Lichožrouti Lichožrouti Pavel Šrut

Ve skvělém zpracování jsem díky projektu LiSTOVaNí poznala knihu a nyní díky výzvě jsem si ji i přečetla. Mám ráda detektivky a tak tato kniha byla milé zavzpomínání na knihy z dětství. Zajímavý námět ze života o záhadném mizení ponožek v domácnostech. Ilustrace pěkné, ale dost mi vadil "stránkový" posun - obrázek k ději, který se odehrál o několik stránek zpět.

25.09.2024 3 z 5

Kdyby byl krtek velkej jako prase Kdyby byl krtek velkej jako prase Marian Palla

Kdyby kdyby nebylo ve výzvě, vůbec bych po téhle knize nesáhla. Ale brala jsem to jako výzvu a pustila se do ní. Moje předtucha se ale potvrdila. Tohle opravdu není můj šálek čaje. Některé texty se mi líbily, ale bohužel dávám je 1*.

22.09.2024 1 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Po nedávno přečteném dílu Zlomené srdce, měl tento příběh šťávu hned od začátku. Skvělý nápad - tentokrát mít člověka a hledat jeho totožnost. Její postupné odhalovaní mě nutilo odkládat knihu co nejméně. Naštěstí díky dovolené to šlo.
Tak honem zamluvit v knihovně další díl.

19.08.2024 5 z 5

Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

Kdybych měla hodnotit asi prvních 100 stran, moc hvězdiček by to nebylo. Překvapilo mě to. Nicméně se to rozjelo a Weaver nezklamal.

13.08.2024 4 z 5

Můj drahý manžel Můj drahý manžel Kimberly Belle

Náhodně koupená kniha " v letní akci", která mě zaujala názvem, mě dost překvapila. Příběh jednoho odpoledne prokládaný rozhovorem moderátorky s manželem po akci byl plný napětí, očekávání, pomalého odkrývání pravdy a závěrečného odvážného vyřešení ? problému.
Od autorky jsem zatím nic nečetla, ale po zhltnutí tohoto příběhu se určitě po její další tvorbě poohlédnu.

30.07.2024 5 z 5

Mrtvý na pláži Mrtvý na pláži Anna Johannsen

Díky letní akci Kniha Dobrovský jsem si zakoupila několik knih - sérií, které mě tak nějak zlákaly. A tato byla jedna z nich. Pro mě neznámá autorka.
Kniha se četla hezky, ale tak nějak jsem tušila, co se bude dít. Na druhou stranu - poznala jsem zase jinou hlavní vyšetřovatelku a její způsob vyšetřování a soukromý život a také dosud neznámou část Evropy - Severní Frísko.
Na mě děj příběhu až příliš rozvláčný. Dalo by se říct příliš nenadchne, ale ani neurazí. Jsem zvědavá na pokračování série Dívka na pláži.

23.07.2024 3 z 5

Štěstí je zadarmo Štěstí je zadarmo Michaela Klevisová

Knihu jsem si v knihovně vybrala jednak kvůli autorce (několik jejích skvělých detektivek už mám přečteno) a jednak kvůli tomu, že vůbec nějaká její kniha byla hned dostupná (většinou se čeká). Moc jsem ji neprohlížela. Až jsem si ji u kávičky prohlédla lépe, byla jsem mírně zklamaná, protože povídkové knížky spíš přehlížím. Nicméně jsem se pustila do čtení a byla velice mile překvapena. A tak se odpolední kávové počteníčko protáhlo až do večera a bylo přečteno.
Příběhy krásně pohladily na duši. Atmosféru z příběhů mi skvěle doplnily naše dvě kočičí členky rodiny.

16.07.2024 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tak konečně jsem se dozvěděla, jak to s Josií začalo. A že to mělo spád už od prvního dílu. Většinou mi vadí, že nečtu série od začátku. Ale v tomto případě jsem už po dvou dílech věděla, kdo je kdo. Bohužel taky, jak to s některými postavami bude pokračovat. Ale nijak to neubralo na čtivosti.
Opět se budu opakovat, pět hvězdiček je málo. A tak se těším, až se ke mně v knihovně dostaně další knížka této autorky.

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Moje druhé setkání s Josií. Bohužel v knihovně na mě vyšel v pořadí zájemců tento díl a ne první. Ale vůbec to nevadilo. Josií mě chytla už v Dívce beze jména. Ovšem tento díl, to byl adrenalin. Matka Josií (dá se vůbec takové ženě říkat matka?) jak to říct slušně, mi prostě dost zvedala tlak. Velice těžko se mi hledají slova pro ohodnocení tohoto příběhu. Pět hvězdiček je za mě žalostně málo.

Dvojník Dvojník Brian Freeman

První kniha tohoto autora a řekla bych na delší dobu i poslední. Nějak mě tento příběh nechytnul. Pokud byl ve hře pouze druhý Dylen. Dobrá. Ale jakmile se začal objevovat další a další... Měla jsem chuť knihu odložit. Pravda "dokopala" jsem se pak už k zajímavému konci, ale.... . Bohužel, tentokrát to nebyl můj šálek čaje.

11.07.2024 2 z 5

Náhradní dcera Náhradní dcera Lisa Gardner

První setkání s touto autorkou a určitě ne poslední. Skvěle propletené. Když už jsem měla typ, tak se objevilo něco jiného a nápad padl.
Díky dovolené a méně častému odkládání knížky (vaření, úklid, spánek,... ) přečteno velmi rychle. Hned si jdu do knihovny vybrat, popřípadě zapsat do fronty zájemců, další knihu.

Druhá sestra Druhá sestra Peter Mohlin

Dobré čtení, ale chybělo mi, že jsem nečetla první díl.
Aktivity Johna i Alicie mě místy dost překvapovaly.
Až jsem si říkala: "No jak tohle vysvětlíš?" A vysvětlilo se to.
Určitě si přečtu první díl. A vůbec by nevadilo další pokračování jak to bude s Johnem dál.

01.07.2024 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Moje první setkání s Josii. Po malém nadšení z předcházející knihy (severská detektivka) byla tohle paráda. Napínavý příběh, sympatická délka kapitol. Žádné zbytečně dlouhé popisy... . Dost mi to připomíná tvorbu pana Bryndzy, takže hodnotím 5* a těším se na další příběhy s Josií.

27.06.2024 5 z 5

Hra na schovávanou Hra na schovávanou Jan-Erik Fjell

Moje první kniha tohoto autora. Nerada začínám jiným dílem série než prvním, ale stalo se. Jiný po ruce nebyl.
Dobrý příběh i zápletky. Ale. Nemohla jsem na delší dobu knížku odkládat. Ne kvůli napětí a nemožnosti se odtrhnout od textu, ale kvůli zapomenutí jmen a následnému přemýšlení. Kdo to je, s čím je spojen ... . O názvu měst ani nemluvím. Holt se mi ta severská jména těžko pamatují.
Zlatá česká detektivka (takový Trujkunt z Ostravska - není co řešit), tedy nejenom česká. Přesto jsem zvědavá na další příběhy.

24.06.2024 3 z 5

Tři ženy Tři ženy Jeff Abbott

Ze začátku to vypadalo jako pátrání po ztracené ženě, pak najednou po dvou ženách. V určitém okamžiku mi přišlo, že místo aby se zamotaná nit příběhu rozmotávala, více se zamotává. A když už se zdálo - rozmotáno, vše jasné, objevil se na konci ještě jeden suk. Nemusel tam být, ale byl.
Navzdory jiným komentářům, mně se zpracování příběhu líbilo a určitě si od autora něco přečtu.

13.05.2024 4 z 5

Mrazivá noc Mrazivá noc Arnaldur Indriðason

Po Severních blatech jsem se s chutí pustila do čtení. Tentokrát jsem byla zklamaná. Pátrání a vyšetřování mi přišlo strašně zdlouhavé. Ale autora nazatracuji, už mám nachystaný jeho Chlad, tak uvidíme.

09.05.2024 3 z 5