kormoran78 komentáře u knih
Příjemně odvyprávěný originální nápad. Z pohledu lineára trochu smutné :-)
Nečekal jsem to, ale četlo se to moc dobře, na základě několika prvních stránek jsem čekal trochu jiný příběh, ale rozhodně nejsem zklamaný. Každopádně moc pěkně zpracovaná variace na téma "Co s námi bude, až zemřeme?". Příjemná oddychovka pro deštivá odpoledne.
Výborně napsané, výborně vymyšlené, čtivé, zábavné. Lahůdka pro milovníky napětí. Jsem docela zvědavý na chystané filmové zpracování.
Předně musím říct, že jsem čekal nějaké zajímavé příběhy plné napětí a aspoň nějaké akce. Buď jsem z anotace neodhadl správně, o co vlastně půjde nebo jsem se nechal až nadmíru ovlivnit démonickou obálkou. Buď jak buď, jde vesměs o vyprávění policisty, který pracuje ve skupině zabývající se nadpřirozenými jevy. Samo o sobě to zní lákavě, bohužel se musím přiznat, že vyprávění o případech, které řešil, bylo dost, abych tak řekl "na jedno brdo" :-) Moc napětí to nepřineslo, ale musím se přiznat, že párkrát jsem se zaposlouchal do ruchů v domě, zda se neprojevují příznaky posedlosti démonem. Jestli jsem se třeba tím,že knihu čtu nestal cílem zlých duchů s cílem posednout mě. Ve vyprávění je totiž vloženo i něco "teorie", takže se dozvíte něco o démonech, o fázích posednutí, o historii vymítání atp. Na konci jsou dokonce uvedeny modlitby, které je možno používat. Zajímavé čtení, ale očekával jsem trochu víc.
Ač se v příběhu nevyskytne ani jediný duch, upír, zákeřný mimozemšťan či démon, přesto je to kniha, která po Vás chňapne jak Pennywise a nepustí, dokud ji nedočtete. Jak už se ukázalo dříve, King je prostě univerzální spisovatel a opět se vrací do formy. Už se těším na další pokračování příběhu Billa Hodgese. Vrátí se pan Mercedes nebo se objeví nějaký nový záporný psychouš? :-D
Já jsem z toho světa, který vytvořila Vilma Kadlečková, nadšený a opravdu se těším na to, kam vlastně celá sága směřuje. Trochu si odpočinu a vrhnu se na třetí díl :-)
Pro fanoušky Doktora příjemný zážitek, pro skalní sci-fisty spíše halucinace. Ztřeštěná oddychová sci-fi, která se lehce louská. Jedinou výtku mám k občas zvláštnímu stylu vyjadřování Doktora a Clary. Některé dialogy a výrazy mi přišly hrozně krkolomné (takhle by si Doctor a Clara nepovídali - možná). Snad to bylo překladem, možná mám málo fantazie :-) Jinak super oddychovka, jsem rád, že JOTA knižního Doctora Who a jeho modrou budku importovala do Česka a doufám, že se brzy dočkám i dalších dílů.
Přes počáteční nedůvěru, se kterou jsem k této knize přistupoval jsem svůj postoj změnil a první díl plánované pentalogie si mě získal svými postavami, svým námětem, svými překvapivými zvraty a těším se, až se do světa/vesmíru Mycelia vrátím dalšími díly.
Opět standardně dobrá Kingovka, která využívá postavu Dannyho Torrance z dnes již klasického Osvícení. Je to čtivé a napínavé a to je asi vše, co k tomu lze dodat :-)
Pro mě osobně mírné zklamání, čekal jsem trochu více tajemství, bohužel jsem pachatele vzhledem k "indicíím" tušil téměř od samého počátku. Žádné zásadní překvapení mě na konci nečekalo. Na druhou stranu musím přiznat, že příběh se dobře čte a určitě sáhnu i po další knize stejné autorky.
Měl bych říct, že mám rád Raye Bradburyho a jeho dílo. A musím říct, že tento výběr povídek, kterým se obdivovatelé a přátelé Raye Bradburyho pokusili vzdát mu čest a dík za to, že mnohé z nich inspiroval a přivedl na spisovatelskou dráhu, se opravdu vydařil a téměř z každé povídky je cítit ono tajemné kouzlo jeho světů.
Velmi čtivý thriller o zákulisních hrách s masami. Důstojné pokračování příběhu [game], naopak bych řekl, že bylo o něco napínavější. Opět nechybí několik tajemství, zvraty a spiknutí celosvětových rozměrů.
Ačkoli jsem k této knize vzhledem k tématu přistupoval s jistou skepsí, vyloupl se z této knihy jeden z nejzajímavějších postapokalyptických románů, který se mi kdy dostal do rukou. Příběh je velmi zajímavý, chytlavý, několikrát jsem pocítil lítost, když zemřela některá postava. Jsem opravdu velmi zvědavý na pokračování a doufám, že autor udrží tempo i napětí.
Velmi poutavé vyprávění o dospívání, přátelství, lásce, nevšedním mileneckém trojúhelníku, naději a smrti. Jedna z mála knih, u kterých mě při čtení mrazilo v zádech.
Velmi čtivě napsaný příběh, jehož rozuzlení mne sice příliš nepřekvapilo, ale přesto ve mně vzbudilo nepříjemný svíravý pocit. Líbila se mi i speciální slova, jimiž knihomolná hrdinka prokládá své vypravování :-)
Vynikající výběr povídek, které jsou nápadité a vážně špičkově napsané. Kniha se čte jedním dechem a díky ní se mi ráno opravdu těžce vstávalo :-)
Lákavá anotace, zajímavý nápad a zdá se, že dobře míněný pokus o doplnění chybějícího místa v Agathině životopise, ale nakonec jsem z toho tak nadšený nebyl...
Myslím, že mě první literární setkání s D. Mitchellem. Bavily mě jeho popisy a osudy jednotlivých "zdrojů", ale vlastně nešlo o nic originálního. Takový čtivý mix Neila Gaimana, paní Peregrinové, Zloděje duší od Barkera a podobných mezisvětových příběhů. V hospodě nad sklenkou tomatového džusu tomu trochu došel dech (a jak dlouho vydrží člověk bez kyslíku? ;-) ) Příjemná jednohubka.
Těšil jsem se na něco jako Dům hedvábí, ale bohužel jsem se nedočkal. Konec mě navíc celkem nepříjemně překvapil a trochu zklamal. Nechci nic prozrazovat, ale do světa Sherlocka Holmese tohle dílo dle mého názoru tak nějak nepatří...
Moje první setkání s tímto autorem. Dle recenzí jsem očekával něco víc napínavého a dramatického, ale nakonec to bylo spíš průměrně napínavé. Pořád jsem očekával nějakou gradaci, která dorazila vlastně až v závěru, kdy se všechno dvakrát přetočilo. Nemůžu říct, že to byla nuda a ztráta času, ale žádné překvapení se nekonalo a brzo na tuto knihu zapomenu.