Kortez Kortez komentáře u knih

Čistič Čistič Paul Cleave

Tahle netradiční detektivka patří k těm, které se čtou jedním dechem. Příběh má spád od první stránky a neobsahuje žádné hluché místa nebo vatu. Stále se něco děje, o překvapení není nouze a že je to pro silnější žaludky? Tak to už je snad na výběru čtenáře, že pokud jsem citlivka tak to nebudu číst.
Za mě plný počet bodů a jdu někde schrastit jezerní hřbitov.

25.12.2018 5 z 5

Sběratel kůží Sběratel kůží Jeffery Deaver

Audiokniha. Další zajímavý kousek od pana spisovatele Deavera. Série s Rhymem mě baví, tady se to všechno točí kolem tetování a místy jsem měl pocit že poslouchám Tatérku. Ta ale nedosahovala úroveň Sběratele kůží.

13.01.2021 4 z 5

Oběť Oběť James Carol

Pohodová průměrná detektivka pro čtenáře co si potřebuje oddechnout od práce v klidu domova.
Nečetl jsem předchozí díly, no pokud se mi dostanou do ruky, rád si přečtu celou sérií od začátku a taky přeji autorovi ať ještě nějaké díly o sériových vrazích vytvoří.

10.09.2019 4 z 5

Temnotou po Velké čínské zdi Temnotou po Velké čínské zdi Ondřej Zmeškal

Lehká cestopisně sportovní reportáž z netradičního maratonu po Velké čínské zdi a událostmi pár dní před maratonem. Zajímavý "pohled" nevidomého sportovce ale i jeho traséra na životní výlet do Číny. Přečteno jako jednohubka.

09.01.2019 4 z 5

Partitura smrti Partitura smrti Jan Seghers

Zajímavá detektivka díky prvku z minulosti - novoobjevené partituře z období 2. sv. války. Spojení minulosti a přítomnosti, které na první pohled nemají nic společného vytváří příjemné dusno které brání odložit knížku a jít spát.

29.12.2018 4 z 5

Spící panna Spící panna Jeffery Deaver

Po pár kouscích s Rhymem jsem vyzkoušel Danceovou. Za mne dobrý, ale Rhymovy důkazy přece jen jsou zajímavější než kineziologie u Danceove.

20.11.2020 3 z 5

Půlnoční pacient Půlnoční pacient Egon Hostovský

Nevyhledávám knihy se špionážní tématikou, tato se mi dostala do rukou náhodně a nakonec to nebyla vůbec ztráta času.

03.01.2020 3 z 5

Transport za věčnost Transport za věčnost František Tichý

Byl jsem zvědav jak se téma holocaustu dá citlivě nabídnout dětem. Proto jsem sáhnul po knížce která je psaná pro mládež. Nabídla mi toho moc, i když už mezi mládež dávno nepatřím. Myslím že se dílo a myšlenka v tomhle počinu podařila.

01.01.2020 4 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Jako prvotina dobré čtení, chvílemi jsem se ale nudil u zdlouhavých pasážích jak se kdo cítí a celkově z díla čouhalo příliš ženských emocí a následného zpracovávání v hlavě nejen hlavní postavy.

05.04.2019 3 z 5

Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Audiokniha. Pred rokmi som videl seriál, teraz sa mi kniha hodila do výzvy s 21 písmenkami.
Maximálna spokojnosť s načítaním, užíval som si to po celý čas. Skrátka drasticky desivá krimoška.

19.01.2021

Chuť krve Chuť krve James Patterson

Má první kniha s Alexem a hned zásah do černého. Mám zájem o další sérii kterou budu vyhledávat v knihovně. Pěkně čtivé, nápadité i když kolem upírů tak trochu mimo realitu.

30.01.2019 4 z 5

Hlubší než hrob Hlubší než hrob Tami Hoag

Kniha zaujala námětem, pohodové čtení až do konce. Mám rád knihy téhle autorky.

26.11.2018 4 z 5

Ocelový polibek Ocelový polibek Jeffery Deaver

První díly s Rhymem a Sachsovou se mi líbili, teď už je to jen snůška technických vychytávek. A v těch se pak ztrácí to obyčejné detektivní napětí. Polovina knihy byla naučná technická literatura :-(

19.07.2019 3 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Poslouchal jsem audioknihu, většinou v práci na noční. Nevím jestli mi nesedl rétor, nebo to způsobilo množství jmen ve kterých jsem se přestával orientovat, každopádně zklamání, konec sice ve snaze gradovat dej, no za mně jenom průměr.

07.07.2019 2 z 5

Dívčí hrob Dívčí hrob Jeffery Deaver

Nejdřív jsem se do čtení nutil, všechno se odehrávalo na jednom místě, v jednom dni a přišlo mě to zdlouhavé. Až poslední čtvrtina knihy dostává spád a vysloveně poslední stránky vyvažují předešlou nudu. Takže nakonec za mně průměr.

13.06.2019 3 z 5

Temné vody Temné vody Kodži Suzuki

Po knize jsem sáhl díky čtenářské výzvě a nakonec jsem si ji užil víc než jsem čekal. Nejsem vyznavačem povídek. Ne všechny mě chytili. Celkově se kniha čte rychle a díky málo stranám textu je vhodná na cesty které netrvají dlouhou, třeba když cestujete za vodou :-)

01.03.2019 4 z 5

Pan Klarinet Pan Klarinet Nick Stone

Kniha me zaujala svým názvem kvůli čtenářské výzvě - kategorie hudební nástroj.
Jaké štěstí byla tahle volba. Naprosto šílená detektivka o únosech dětí a následném sexuálním zneužívání. Autor se nenimral v detailech, no i tak je čtení o zločinech na dětech emotivnější než běžná detektivka. Naštěstí má kniha heppyend.
Popisy Haiti, jak krajiny, lidí, zvyklostí, mýtů a pověr které se nakonec vyvrbí v reálném základu, to vše řadí tuhle knížku k nejzajímavějším z detektivního žánru. Mohu jenom doporučit všem, kdo jsou už překrmeni severskými detektivními příběhy.

11.02.2019 5 z 5

Spící oběť Spící oběť Mark Billingham

Průměrná detektivka, některé pasáže nudili, zajímavá byla postava vraha a myšlenkové pochody jak vraha, tak přeživší oběti.

26.11.2018 2 z 5

Peruánský deník Peruánský deník Miloš Macourek

Miloš Macourek, Kája Saudek. Dvě jména která slibovala že se nudit nebudu u čtení pro mne nezvyklého literárního formátu - komixu.
I když černobílý, vychutnal jsem si kresby i námět.

07.02.2021 4 z 5

Brnox. Průvodce brněnským Bronxem Brnox. Průvodce brněnským Bronxem Aleš Palán

Takové mozaikovité čtení o části města které v mém případě celkem znám. Knížka pobavila a prozradila další zajímavosti které jsem nevěděl, nebo jen tušil. Výborné na čtení kdy nemáte čas věnovat se rozsáhlejšímu a hlubšímu dílu.

05.01.2020 3 z 5