koudelu

Krásně napsané, napínavé, zajímavý byl i vhled do firmy Baťa. A skvěle zmapovaná historie 20. století u nás.

Po Dědině druhá kniha od této autorky a ještě povedenější. Petra Dvořáková umí skvěle vystihnout lidské charaktery. Děj byl velmi čtivý. Poznámka pod čarou- hlavní postava byla docela záporná, ale já jsem jí i tak moc fandila.

Přečteno za jeden den. Příběh tří žen mě neskutečně chytil. Děj je zasazený na konec první světové války, do první republiky, Protektorátu a 50. let. Autorka vystihla morální dilemata té doby. Bude se líbit všem čtenářkám Aleny Mornštajnové.

Opět skvěle napsané, jedna z autorových nejlepších. Vrah mě překvapil, ale přišlo mi to dokonalé
Čtenáři jsou při čtení mateni, myslí si, že už vše ví a ono ne...

Tentokrát starší hrdinka, která už pracuje a řeší svatby a děti. Ale Lenka Lanczová je prostě srdcovka, která nikdy nezklame.

Skvěle napsané, zábavné i poučné. Tenhle autor mě prostě baví.

Čtivé, zábavné i smutné a poučné...nutí k zamyšlení

Napínavé, skvěle napsané. Moc mě bavily pasáže z Helenina dětství. Zajímavý vhled do života v močálech.

Moje druhá kniha od této autorky a moc se mi líbila. Zajímavý příběh rodiny, kterým kromě různých jiných věci zahýbe matčina vášeň pro hromadění věcí. I přes chmury je to příběh milý a laskavý, v žádném případě ale naivní.

Skvělá autorka opět nezklamala! Přečteno za jeden den, nešlo se odtrhnout. Oba vyšetřované případy- vraždy prostitutek a nalezené dítě- byly zajímavé a oba nakonec vyústily v něco velkého.

Už od první stránky jsem věděla, že knížka bude napínavá a taky ano. Četla jsem ji do noci. Z příběhu unesených děvčátek mě mrazilo, děj měl spád. A nejvíc překvapil konec-ale opravdový konec až na posledních dvou stránkách.

Díky knize jsem se dozvěděla spoustu zajímavých a pro mě nových informací o rodině Jana Antonína Bati. Líbilo se mi i střídání perspektiv. Není to jednotný příběh, spíš střípky mozaiky.

Silný příběh, nic z toho by nemělo být zapomenuto. A k tomu skvěle napsané.

Často tento žánr nečtu, vybrala jsem knihu kvůli nádherné obálce a ořízce, ale byla úžasná! Milá, napínavá, skvělá.

Těšila jsem se na duchařinu nebo na nějaké "velké" odhalení. Bohužel...Napsané je to ale docela čtivě.

Knihu, kterou aktivní maminky určitě využijí. Většina nápadů mi přišla bezvadná, hvězdičku dolů strhávám za to, že některé "hry" nejsou hry, člověk to dělá intuitivně. Ale třeba návody na výrobu hraček jsou skvělé.